Автор Тема: Анализ на почерка  (Прочетена 24040 пъти)

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
Re: Анализ на почерка
« Отговор #60 -: Септември 24, 2014, 07:31:37 pm »
Всъщност дотук оставам с впечатление (вкл. извън форума), че най-красив почерк имат хора с поразен, есенциално слаб и/или ретрограден Меркурий.

Моят Меркурий е цъфнал с хармонични аспекти, но като пиша въобще не се старая, повече прилича на стенография.

Не е само Меркурий  е посоката за краснописа-Луна,Слънце,АСЦ  :)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13755
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #61 -: Септември 24, 2014, 07:42:56 pm »
Харесва ми много почеркът на моя приятелка, преводач и учителка- и на латиница, и на кирилица пише красиво- има Венера У1 в 9д рак в тригон с Луната на К5 в риби, Слънце съвпад с Марс в дева 10д и Меркурий лъв в 10д близо до МЦ

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #62 -: Септември 24, 2014, 08:13:00 pm »

Пращя от тригони - и към Меркурий, и към светилата, но мога да спечеля конкурс по грознопис.  :57:
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Рени

• Hero Member
« Отговор #63 -: Септември 24, 2014, 08:33:36 pm »
Лили,не съм се замисляла каква е формулата между Светила,Меркурий ,АСЦ ,може би и Венера и съответните знаци /домове за краснопис,но сигурно има такава .Не е отговорът в тригоните или секстилите,защото почерка е начин на изразяване и отразяване на характера,нали ?!?  :)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #64 -: Септември 24, 2014, 08:38:27 pm »
При мен краснописът куца, за сметка на уменето да рисувам. Но и то остана неразвито и неоползотворено.

А всъщност никога не ме е било грижа дали някой ще разчете/разбере това, което пиша. Може и това да отразява почеркът ми.  :)

Рени

• Hero Member
« Отговор #65 -: Септември 24, 2014, 08:42:36 pm »
Е,аз говоря бързо ,затова може би пиша четливо и красиво,като компенсация . ;)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #66 -: Септември 24, 2014, 08:50:41 pm »
Има и друга особеност при мен - от първи клас до ден днешен не хващам химикала по начина, по който го правят повечето хора. Държейки го по нормалния начин, не мога да изпиша нито дума.

akruks

• Hero Member
« Отговор #67 -: Септември 24, 2014, 09:05:30 pm »
Е,аз говоря бързо ,затова може би пиша четливо и красиво,като компенсация . ;)
Предполагам и на клавиатурата щракаш бързо, и писането ти изпреварва мисълта, понеже поставяш интервалите пред запетаите, а не след тях, както е редно 

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
« Отговор #68 -: Септември 24, 2014, 09:11:38 pm »
Предполагам и на клавиатурата щракаш бързо, и писането ти изпреварва мисълта, понеже поставяш интервалите пред запетаите, а не след тях, както е редно

Това е въпрос на навик, и макар че си права по принцип, не смятам за уместно да се коментират подобни неща в тази тема

akruks

• Hero Member
« Отговор #69 -: Септември 24, 2014, 09:16:40 pm »
Това е въпрос на навик, и макар че си права по принцип, не смятам за уместно да се коментират подобни неща в тази тема
Ако коментарът ми обижда някой се извинявам предварително- написах го защото в темата се изследва връзката на почерка с натала на човек, поне така съм разбрала същността на тази тема и нищо лично към никого, още повече, че моят почерк не е еталон за подражание, за да имам претенции към другите  :)

Рени

• Hero Member
« Отговор #70 -: Септември 24, 2014, 09:22:28 pm »

Не ,мисълта ми изпреварва писането,и  да -не обръщам внимание на запетаите ,когато  разговарям в интернет  пространството. :)

Papy

• Hero Member
« Отговор #71 -: Септември 24, 2014, 09:49:17 pm »
Ако коментарът ми обижда някой се извинявам предварително- написах го защото в темата се изследва връзката на почерка с натала на човек, поне така съм разбрала същността на тази тема и нищо лично към никого, още повече, че моят почерк не е еталон за подражание, за да имам претенции към другите  :)

Благодаря ти

Diyana

• Hero Member
  • Публикации: 1702
« Отговор #72 -: Септември 24, 2014, 11:05:32 pm »
Стар, и аз с това се оправдавах, ама като ви видях всички вас - изпуснах Мира и Хепи - аз верно си пиша с краката. На вас всичко ви се разбира и даже е красиво. Трябва да изхвърля химикала, пък тъй си падам по писалки и тефтери ???
De omnibus dubitandum est

Papy

• Hero Member
« Отговор #73 -: Септември 24, 2014, 11:55:32 pm »
Да, комп прецакват писането, и на правописа се отразява
Ама и аз обичам канцеларски материали :) особено химикалки

Santi

• Hero Member
  • Публикации: 660
  • Nonsense
« Отговор #74 -: Септември 25, 2014, 01:06:43 am »
Според вас в това технологично време, доколко писането на ръка може наистина да отразява характера на човек ? Не закърнява ли като навик ?
Аз съм загубила тренинг и нямам навик да пиша на ръка, защото го правя предимно на клавиатура. Толкова съм свикнала да пиша по този начин, че ми е малко неестествено да използвам химикал.  ;D Писането с клавиатура ми позволява да си блея през прозореца, да говоря с някого докато пиша и по-бързо става.

star,

Губи се навик и го казвам като технологично ориентиран човек.
Ровя тук, ровя там, нямам наоколо една химикалка, тетрадка, тефтер.
Всичко важно се записва на таблет или docx/pdf.
Доста тъжно.