Сега се замислих, че може би посоката на влияние на Саде Сати в голяма степен зависи и от квадранта, заеман от Луната в хороскопа. Искате ли да направим изследване?
Моята Луна е в трети квадрант и съвпадът на тр. Сатурн с нея донесе трусове в личния живот, най-силно ме разтърси емоционално - проблемите идваха от други хора, не ги създавах аз. Имаше и други неприятни събития, но най-значими за мен се оказаха личните разочарования, които впоследствие в голяма степен преобърнаха модела на партньорски отношения (все още несъзнателно го следвам).
За примера, описан по-горе - Луната е в 10 дом, четвърти квадрант. Саде Сати през нея е положило началото на социална изолация и безкомпромисно изхвърляне от служебната йерархия. Години по-късно полагаше усилия отново да се върне в системата на работещите хора, но в повечето случаи опитите или не се увенчаваха с успех, или бяха краткотрайни. И отново следваше срив. За нея вероятно това е бил повратният момент - повече никога не успя да се изкачи до нивото в йерархията, на което преди е била.
Имам позната с Луна в 5 дом, втори квадрант. Саде Сати донесе внезапна смърт на родител (баща). Майчинството се случи преди Сатурн да влезе в знака на Луната (в предходния знак).
Мисля, че Саде Сати действа и в квадрантите, а не само с оглед на дома, в който е разположена Луната. И по съответния начин оцветява целия период.