Автор Тема: Sade Sati  (Прочетена 29901 пъти)

Happy58

• Гост
Re: Sade Sati
« Отговор #45 -: Януари 05, 2015, 10:22:48 pm »
Благодаря ти много, Хепи! То и дирекция на Плутон към същата Луна идва, така че става една... :012: Оф :012:

еее, то става сложно вече ... трябва си цялата карта .... ама ти сега карай постепенно - първо оправи тези дирекции :)
Всъщност, ако луната е след МС, да не би Плутон вече да е в аспект с МС? Подсещам те, защото събитията вървят по аспектите на куспидите - натални и дирекционни. Другите аспекти са нещо като фон/добавка - поне от това, което съм изследвала.

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #46 -: Януари 05, 2015, 10:26:35 pm »
Мирабела , пробвай с Венера и Юпитер в периода, ти си Слънчев Водолей. :)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Mirabella

• Hero Member
  • Публикации: 1880
« Отговор #47 -: Януари 05, 2015, 10:27:06 pm »
Може би е в аспект с МС вече, да. Малко колебание в часа на раждане и ще е в аспект. Благодаря ти много, Хепи! :58: :-*

Благодаря ти, Рени! :-* :58:

Terry

• Hero Member
  • Публикации: 3370
« Отговор #48 -: Август 15, 2015, 12:58:05 pm »
Нямаше ли нещо, че как преминава периода зависи от статуса на луната в натала? И нещо свързано с лагнеш (това е асцедента според източната, нали) ако не греша?
Frankly, my dear, I don't give a damn.

greg07

• Hero Member
  • Публикации: 1444
« Отговор #49 -: Август 15, 2015, 01:07:00 pm »
http://indianastrology.horosoft.net/Indian-Astrology-Sadesati-Analysis.aspx

Това е най-добрия сайт ( според мен ) за Индийска астрология , има доста добър анализ на Саде Сати периода. При мен беше много точен.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #50 -: Август 15, 2015, 01:17:22 pm »
За статуса на Луната и връзката със Саде Сати нямам наблюдения, но зависи на какъв астрологичен фон протича. При съвпад на тр. Сатурн с нат. Луна при различните хора съм наблюдавала коренно различно проявление - при едни може да приключи някоя дългогодишна връзка, при други да започне или да се задомят, на някой може да донесе здравословен проблем или загуба на работа, при други съм виждала и загуба на родител.

При бившия наблюдавам интересно съчетание - съвпад на тр. Сатурн с нат. Луна и същевременно дирекция на Сатурн към нат. Луна /също съвпад/. Навил си е на пръста да има сериозна връзка, защото според майка му вече му било дошло времето, в резултат забърсва някаква девойка от плебоса в сайт за запознанства - въпросната е на 28 и нито учи, нито има професия. Вчера изслушах цяла тирада от майка му, определено не одобрява този избор. Е, нали зорът беше да има връзка? Изглежда, че това е проявлението на дирекцията на Сатурн при него - решението е взето, защото просто вече му е дошло времето. Като че ли Сатурн или те поставя в ситуация, в която нямаш много варианти за избор, или правиш избора си под външен натиск.

Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Terry

• Hero Member
« Отговор #51 -: Август 15, 2015, 01:38:14 pm »
Благодаря за отговорите, сайта на Грег наистина е хубав, поне за някой като мен, който не отбира нищо от индийска астрология.

Интересното, което видях в него е, че докато съм в саде сати ще имам и даша на луната с антардаша сатурн.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #52 -: Август 15, 2015, 01:53:07 pm »

Интересното, което видях в него е, че докато съм в саде сати ще имам и даша на луната с антардаша сатурн.

А на теб Асцендентът с отчетена прецесия не минава ли в Рак? Ако е така, периодът Луна/Сатурн би трябвало да е важен  и може да донесе промени в съответните домове.

При мен периодът, управляван от Лагнеш, беше труден и сложен. Но Венера е в 6 дом и има випарита йога с Юпитер в 8ми, вероятно по време на венерина антардаша негативният потенциал се е проявил с най-голяма сила, друго обяснение за тази даша не намирам.

Terry

• Hero Member
« Отговор #53 -: Август 15, 2015, 01:55:36 pm »
Да, асцедента с отчетена прецесия е в рак, луната в скорпион.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #54 -: Август 15, 2015, 02:16:16 pm »
При мен Саде Сати най-силно засегна партньорската сфера, отношенията /Луна в 8 дом/. Тогава приключи много важна за мен връзка. Връзката започна година по-рано /тр. Сатурн в Близнаци, 7 дом/, когато въпросният мъж излизаше от Саде Сати /той беше с Луна в 23 гр. Телец/. Провалът на предишната му връзка и изживяното от него разочарование отровиха и нашите отношения /превърнах се в обект на негативни проекции/, вероятно тази връзка се е случила по време на тр. Сатурн в съвпад с наталната му Луна. Това, с което най-силно го запомних, е неадекватно поведение и неадекватни емоционални реакции.

Terry

• Hero Member
« Отговор #55 -: Август 16, 2015, 08:42:16 am »
При мен сигурно ще е свързано с детето - луната е в 5ти дом.

Интересното е, че предишното преминаване на сатурн в знака на луната, била съм 9-10 годишна беше много хубав период, след напрежението от предишните няколко години.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #56 -: Август 16, 2015, 07:34:38 pm »
Саде Сати може да допринесе и за предприемане на важни стъпки в житейски план, не винаги е свързано с негативни събития. Сетих се за един такъв пример - с Луна в 26 гр. Везни и Слънце в 7 гр. Скорпион - на него при сатурнов транзит му се роди дете /първо и засега единствено/. Момиченцето се роди непосредствено след ингреса на Сатурн в Скорпион, т.е. преминава от знака на Луната в знака на Слънцето в картата на таткото. И е било заченато при съвпад на тр. Сатурн с нат. Луна.

Интересно, имало е и сатурнова дирекция по същото време - дир. Слънце в квадрат към нат. Сатурн. Сатурн съуправлява 5 дом и се намира в първи, Слънцето управлява АС.
« Последна редакция: Август 16, 2015, 07:44:02 pm от Lilla »

strelicka

• Hero Member
  • Публикации: 3110
« Отговор #57 -: Август 16, 2015, 09:54:49 pm »
Продолжительность периода Садэ-Сати в днях составляет 2700 дней. Шани оказывает своё влияние на различные части тела в течение этих 2700 дней:

Первые 100 дней он влияет на лицо; результат - потери.
Следующие 400 дней он влияет на правую руку; результат - приобретения в профессии.
Следующие 600 дней он влияет на ноги; результат - путешествия.
Следующие 500 дней он влияет на живот; результат - удача.
Следующие 400 дней он влияет на левую руку; результат - болезни, боль, потери, смерть любимых людей.
Следующие 300 дней он влияет на лоб; результат - прибыли, успех в делах с правительственными органами.
Следующие 200 дней он влияет на глаза; результат - развитие, продвижение, счастье.
Следующие 200 дней он влияет на нижнюю часть тела; результат - плохие результаты во всех областях.

Первый в жизни человека цикл Садэ-сати может принести физическую боль, препятствия и трудности в различных областях, проблемы у родителей.брак Раждане на децата

Второй в жизни человека цикл Садэ-сати может принести меньшие проблемы, такие как тяжёлые труд и борьба для достижения успеха, умственную усталость. Возможны отдаление от родителей или старших в семье, и даже их смерть.

Третий в жизни человека цикл Садэ-сати может принестисамые тяжёлые результаты периода Садэ-сати, такие как физические трудности и неприятности со здоровьем, болезни и даже страх смерти. Во время третьего Садэ-сати в жизни человека выживают только удачливые и духовные личности.

някой изследвал ли е дали работят тези периоди в Саде Сати

delphin

• Hero Member
  • Публикации: 2019
« Отговор #58 -: Август 17, 2015, 09:14:04 pm »
При мен е работило много точно.
Има един глас, който не използва думи. Слушай!
Мевляна Руми

Reptil

• Hero Member
  • Публикации: 1945
« Отговор #59 -: Август 18, 2015, 12:29:10 am »
Зачетох се за саде сатито и излиза, че едно такова вече съм изръшкал. От списъка горе само за общозвучащите болести, трудности  и щастие имам спомен. За седем години — логично е имало и от трите. Нищо категорично.