Автор Тема: Sade Sati  (Прочетена 29900 пъти)

strelicka

• Hero Member
  • Публикации: 3110
Re: Sade Sati
« Отговор #60 -: Август 18, 2015, 09:17:02 am »
Да, някои от изброените неща работят. Аз имам зад гърба си два такива периода...:)

и при мен,
 първият Саде Сати - се омъжих и родих 2 деца
при вторият -загуба на родител- тр.Сатурн в 12 Лунен дом на полусекстил от нат.Луна и в точен съвпад със Слънцето на мама

а тези периоди се отброяват още с влизането в знака преди лунният натален,без да се отчита градуса в който е наталната Луна ,нали
а сега за  второ саде сати при тр.на Сатурн през дома на Луната -3 дом - за една година във входа починаха пет души, трима от който около педесетте, 3 дом- съседи
Луна по натал ми е опозе на У4

Terry

• Hero Member
  • Публикации: 3370
« Отговор #61 -: Август 18, 2015, 09:19:08 am »
Тъй като аз теоретично съм в саде сати от октомври 2012, когато Сатурн навлезе в скорпион (сидерални везни) при мен още в началото имаше болест. Така, че не съответства на постнатото от Стреличка.

При първият ми саде сати е по същия начин, сравнително тежка болест, с излекуване без последствия, още в началото на 7годишния период.
Frankly, my dear, I don't give a damn.

strelicka

• Hero Member
  • Публикации: 3110
« Отговор #62 -: Август 18, 2015, 03:25:06 pm »
Тъй като аз теоретично съм в саде сати от октомври 2012, когато Сатурн навлезе в скорпион (сидерални везни) при мен още в началото имаше болест. Така, че не съответства на постнатото от Стреличка.

При първият ми саде сати е по същия начин, сравнително тежка болест, с излекуване без последствия, още в началото на 7годишния период.
първите 100 дни те засягат лично- загуби всякакви, зависи от сатурн и луна къде са, какво упр.,на какво са диспозитори,здравето си загубила

Mirabella

• Hero Member
  • Публикации: 1880
« Отговор #63 -: Август 18, 2015, 03:41:26 pm »
Следующие 400 дней он влияет на правую руку; результат - приобретения в профессии.
Следующие 600 дней он влияет на ноги; результат - путешествия.
При мен почерненото е вярно, но трябва да се има предвид, че тогава Сатурн транзитираше в 10-ти дом. Сега би трябвало (доколкото вярно смятам наум) да съм в следващите 600 дни (и то от доста време), но пътешествия няма, уви. Съвсем по сатурново съм се закотвила. Сега Сатурн е в 11-ти, върху Луната (индийската карта имам предвид).
« Последна редакция: Август 18, 2015, 03:58:50 pm от Mirabella »

Happy58

• Гост
« Отговор #64 -: Август 18, 2015, 03:43:31 pm »

някой изследвал ли е дали работят тези периоди в Саде Сати

сега го направих вече по периоди - съжалявам, ще те разочаровам - има-няма, около 20% попадение, и то с фантазия. Самото начало (първите 100 дни - загубите) при мен е свързано със започване на висшето ми образование и голямата ми студентска любов - като каква загуба да го тълкувам????
По-нататък, имам един особено труден момент, който беше с риск за живота ми, но се пада в периода на "удача" :) - е, срещнах човек, който наистина изигра много важна роля в живота ми - освен така да се изтълкува успеха.

Сега, при влизането на Сатурн в Стрелец започва второто Саде сати за мен :) и искрено се надявам да не е вярно написаното :) - след 4 месеца мога да докладвам за първите 100 дни :)

Terry

• Hero Member
« Отговор #65 -: Август 18, 2015, 03:47:32 pm »
първите 100 дни те засягат лично- загуби всякакви, зависи от сатурн и луна къде са, какво упр.,на какво са диспозитори,здравето си загубила

Да, има логика, защото по сидерал луната управлява асцедента, но Сатурн управлява 7ми дом и загубите бяха в партньорската сфера. В професията не съм имала напредък, пътешествия - да, трябва да проверя точно периода до кога е.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #66 -: Август 18, 2015, 03:51:52 pm »
При мен кулминацията на Саде Сади /съвпад на тр. Сатурн с нат. Луна/ донесе раздяла с любим човек, а също така проблеми с жени, интриги, некоректно отношение и нестабилност в работата.
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Terry

• Hero Member
« Отговор #67 -: Август 21, 2015, 03:28:57 pm »
Намерих това, което бях чела, че зависи от асцедента - в стария форум е и цитирам, постинга е на Дияна, надявам се да не се сърди.

Цитат
Саде-сати на Сатурн - традиционен подход

Когато Сатурн влезе в 12-ти дом (=знак) от нат. Луна се отбелязва началото на Саде-сати периода, който е с продължителност 7 и половина години, докато Сатурн транзитира през предходния, наталния и следващия астрологичен знак на Луната. Зле поставеният Сатурн в натала, ако не е смегчено влиянието му от тригонален аспект от Юпитер, носи най-болезнени резултати в този период. Ако обаче роденият има Луна в знак, управляван от Сатурн или Венера, и ако натален Сатурн е силно поставен, смята се, че Саде-сати няма да му се отрази негативно или, казано по друг начин - роденият е свободен от негативните ефекти на периода.

Саде-сати на Сатурн - системен подход

Според него традиционната теория за Саде-сати не е съвсем издържана. Системният подход предполага, че ако Сатурн е функционален бенефик, той не причинява нещастия и беди независимо в кой дом транзитира, макар че когато е в 6-ти, 8-ми или 12-ти дом от Асц. не изпълнява толкова добре и успешно задачите, за които се грижи и това са периоди на забавяне и застой в областите, на които Сатурн е сигнификатор в натала. Когато е финкционален малефик, Сатурн носи пречки и нещастия във ВСИЧКИ домове, през които транзитира, но само в моментите, КОГАТО е в съвпад или аспектира натални планети (Интерпретация, подобна на "тропическата астрология").

Извод:
Трябва преди да правим прогнози за ефекта от Саде-сати да оценим функционалната природа на Сатурн във връзка с наталния асцендент - Лагна. Ако Сатурн е функционален бенефик, той дава добри резултати, когато преминава през първи лунен и през втори лунен дом. Когато преминава през 12-ти дом и ако в същото време роденият е в подпериод (даша) на Сатурн, няма да предизвика лоши резултати, загуби и нещастия, но способността му да прави "добро" е възпрепятствана и отслабена поради позицията му в 12-ти дом. Тоест трябва да се прецени периодът, в който се намира роденият - дашата,  ;), силата на Сатурн в натала, и функционалните му характеристики в зависимост от асцендента и положението му по дом в натала.

Според системния подход Сатурн е функционален бенефик за Асцеденти (определени с прецесия - по сидерален зодиак!) - Овен, Телец, Близнаци, Лъв, Везни, Скорпион, Стрелец, Козирог и Водолей. Тоест саде-сати не е толкова "страшна" за хората с Лагна в тези знаци.

Сатурн е функционален малефик за  асцеденти (определени с прецесия - по сидерален зодиак!) Дева, Рак и Риби. За тях саде-сати периодът е много осезаем и носи лоши резултати.

Въпреки това, негативното влияние на Саде-сати не се усеща през целия 7,5 годишен период, а само когато в рамките на този период Сатурн формира точен/близък съвпад/аспект с някоя чувствителна точка при транзита си през 12, 1 и 2 лунен дом - тоест аспектира слаба по натал планета, възел, Асц, МС и т.н.   В останалата си част този седем и половина годишен период ще бъде под влияние на общите тенденции, зададени от съответния господар на махадаша, антардаша, и т.н. подпериоди и транзитното влияние на другите планети.

Diyana

• Hero Member
  • Публикации: 1702
« Отговор #68 -: Август 26, 2015, 10:38:05 am »
Едно допълнение за влиянието на Сатурн при транзита върху Луна. Когато е функционален бенефик в картата (за изброените асценденти по-горе), Сатурн все пак "хапе". Четох си тия дни едни стари прогнози от джотиша и бързам да преведа едно изречение от него.

Цитат
Дори когато е добре поставен и функционален добротворец в картата, трябва да помним присъщата му естествена злотворна природа, така че, ако Сатурн е бенефик, той е добротворен за "не-живите" неща в живота ви, като кариера, благосъстояние, статус и т.н. Но поради естествената си природа той ще нанася все пак вреди на живите неща в живота ви - например вашето и на вашите близки хора здраве. Това, в което Сатурн винаги се цели по време на своя седем-и-половина годишен цикъл върху Луна, са възрастните ви родители или роднини - баби, дядовци и т.н.

При мен периодите и транзитите на Сатурн обичайно отговарят на това уточнение.
Специално по въпроса за кариера и професионален статус активно разглеждат транзитната позиция на Сатурн през ъглови домове от Слънцето, а не от Луната.

ПП. Мисля, че горната публикация е превод от текст на Чодри, но не съм сигурна.
De omnibus dubitandum est

Terry

• Hero Member
« Отговор #69 -: Август 26, 2015, 02:04:30 pm »
Дияна, това означава ли, че съвпадът на Сатурн с луната като при това транзитира в 10ти дом от слънцето може да донесе професионално изкачване? Теоретично би трябвало Сатурн да е малефик, асцедента ми по сидерал е рак, но честно казано по-скоро се проявява като бенефик при мен ::)

Diyana

• Hero Member
  • Публикации: 1702
« Отговор #70 -: Август 26, 2015, 04:23:24 pm »
Сатурн в десети от Слънце е периодът на своеобразен връх в избраната кариера. В знака на Слънцето също има кулминация, но по-скоро повишение, напредък, не пик. В четвърти от Слънцето - смяна на работа, на поприще, започване на паралелен бизнес или превръщане на хоби в източник на доходи. В седми от Слънцето - продължително или окончателно прекъсване на професионалния път - уволнение, майчинство, пенсиониране.

В джотиш има допълнителни техники, които позволяват да се прецени влиянието на транзита или планетния период на конкретна планета според силата й. За транзитното влияние - силно или слабо, благотворно или предимно злотворно, се съди по точките (балас), които планетата получава по Аштакаварга. А за резултатите ѝ по време на съответния планетарен период - даша - се съди по някоя от другите системи за оценка - примерно по Вимшопака бала. Идеята ми е, че е комплексно, горното твърдение не може да се вземе автоматично.
« Последна редакция: Август 26, 2015, 04:35:06 pm от Diyana »
De omnibus dubitandum est

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13755
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #71 -: Септември 11, 2015, 12:51:09 pm »
При мен кулминацията на Саде Сади /съвпад на тр. Сатурн с нат. Луна/ донесе раздяла с любим човек, а също така проблеми с жени, интриги, некоректно отношение и нестабилност в работата.
Защото в това време е бил в долен квадрат със Слънцето (в 4-ти дом от неговия знак) , а също в квадрат с Плутон, освен това транзита е бил през 8-ми дом.

delphin

• Hero Member
  • Публикации: 2019
« Отговор #72 -: Ноември 09, 2015, 02:27:40 pm »
На мен навлизането на транзитен Юпитер в 1 дом почти съвпадна по време с излизането на Сатурн от Саде Сати и мога да потвърдя колко по-леко се диша :72: :-*  и да оценя колко е бил тежък периода му :( Все едно излязох от прашна и задушна стая на слънчева светлина   :engel016:
Има един глас, който не използва думи. Слушай!
Мевляна Руми

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #73 -: Ноември 09, 2015, 02:52:44 pm »
И при мен след излизане на Сатурн от знака на Луната започна преминаване на Юпитер през Асцендента, съвпадна и със сатурново завръщане - беше лек, безгрижен и приятен период. Всички проблеми започнаха, когато Сатурн наближи средата на знака Дева, и оттогава продължават.
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Oposit

• Hero Member
  • Публикации: 872
« Отговор #74 -: Ноември 09, 2015, 02:53:12 pm »
Точно се чудя моя Сатурн кога ще ми излезе от Саде-Сатито .Ако гледаме сидерална  целознакова карта като индийците влизане/излизане на тр.Сатурн в садесати като отчетем прецесията трябва да става когато е на 24* стрелец  :017:.правилото е един цял знак преди/след знака на наталната Луна.