Автор Тема: Лунно затъмнение 08 октомври 2014  (Прочетена 48073 пъти)

Дракониада

• Hero Member
  • Публикации: 2824
Re: Лунно затъмнение 08 октомври 2014
« Отговор #45 -: Септември 29, 2014, 11:16:56 am »
Значи да бъда по-точна това лунно затъмнение мунданно е тригер и фокус за следните процеси и теми по тежест:
- темите на Венера през призмата на квадратурата Плутон в Козирог и Уран в Овен. Цикъл започнал март 2013 г. и ново венерино начало.
- тригона между Уран в Овен и Юпитер в Лъв. Цикъл започнал през 2010 г. на първия градус на Овен.
:)
Набарах абсолютно всичките Ключове на Соломон!Мои са!   :d030:

MayFlower

• Sr. Member
  • Публикации: 457
« Отговор #46 -: Септември 29, 2014, 11:57:39 am »
Оказва се че това затъмнение е "кърваво" или Blood Moon Eclipse :o Тук повече:http://www.examiner.com/article/fall-eclipses-healing-the-path-to-love

Между другото, винаги с интерес чета и статиите на Стар, радвам се че е създала блог! Би ми харесало ако и други от пишещите тук я последват, Рени например, е изключително талантлива по един много уникален начин, и нея бих я чела с удоволствие. Затова и съвсем искрено бих се радвала ако и Акрукс си има блог, изобщо не съм го споменала от гледна точка на генериране на последователи и популярност. 
А пък и доколокото ми е известно, в България компетентни професионални астролози няма-такива които са чели литература и то от признати източници, посетили са курсове в чужбина при съврменени светила и т.н., всичко е абсолютно повърхностно и лаишко :012: Затова и предпочитам на съфорумци да чета интерпретациите, отколкото на "видни" бг астролози, чиято основна дейност е плагиатството на трудове от западните си събратя.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #47 -: Септември 29, 2014, 12:07:27 pm »
А пък и доколокото ми е известно, в България компетентни професионални астролози няма-такива които са чели литература и то от признати източници, посетили са курсове в чужбина при съврменени светила и т.н.

А кои са съвременните светила в чужбина?

В България компетентни астролози се срещат, но наистина се броят на пръсти. Отчасти проблемът е в незнанието на езици и съответно ограничен достъп до източници.
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
« Отговор #48 -: Септември 29, 2014, 12:20:27 pm »
Само ви информирам, че Раху е без достъп до форума за 3 (три) дни.

MayFlower

• Sr. Member
« Отговор #49 -: Септември 29, 2014, 12:24:28 pm »
А кои са съвременните светила в чужбина?

В България компетентни астролози се срещат, но наистина се броят на пръсти. Отчасти проблемът е в незнанието на езици и съответно ограничен достъп до източници.

Например Ben Dykes и Deborah Houlding, и много други от пишещите в Skyscript, които имат невероятни астрологични разработки и трудове. Не е задължително да са популярни като Надя или Сюзън Милър, които са по-скоро комерсиални и с по-повърхностни анализи, но които пък допадат на широката аудитория.

Неведнъж съм споменавала, че на мен затова ми допадат на Акрукс и на Стар аназлизите, именно защото са сухи и право в целта, без излишно точене на локуми, разкази и преразкази и словоизлияния, въпрос на вкус :)

MayFlower

• Sr. Member
« Отговор #50 -: Септември 29, 2014, 12:26:43 pm »
Кажете нещо сега за кървавото лунно затъмнение! Моята Луна и тя ще се оцвети подобаващо-в оранжево, както е споменато в статията :o

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #51 -: Септември 29, 2014, 12:31:17 pm »
Меркурий влезе ли в ретро сянка? Много започнаха да се коментират чужди грешки и несъвършенства, днес и в офиса сме на такава вълна.  :)

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #52 -: Септември 29, 2014, 12:51:43 pm »
Благодаря ти много Рени!
А защо У 11? Аз не съм го споменавала....
Съвпада е в 9ти дом с меркурий У3 опозиция уран У7и 8.
А защо споменаваш 11 дом,че не мога да схвана? :017:

У11 ми е венера,но тя не е засегната...

Казах евентуално и като у11, защото при АСЦ Лъв и липса на интерсептирани домове, К11 е Близнаци, затова е добре да се разглеждала цялата карта . :)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Babyblue

• Hero Member
  • Публикации: 698
« Отговор #53 -: Септември 29, 2014, 01:17:29 pm »
Мерси Рени,
не, при мен има интересптация на близнаци и стрелец.
И сега като го написах това.....и ме трясна нещо по главата!!

Мъж стрелец - дете близнаци!

Не е истина.
А който говори за карма по северен възел и сатурн,вече не му вярвам.Мойта карма е тази интерсептация.Боже чак сега го осъзнах.
Най-голямата ми болка е свързана с тези зодии и съответно хора.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #54 -: Септември 29, 2014, 01:42:55 pm »
Все повече се убеждавам, че човек можеш да му сложиш злато в шепите и ако той няма съответните очи да го види, просто си остава извън неговото полезрение и разбиране.

Абсолютно вярно - и тонове професионална литература да прочете, и хиляда курса и семинара да посети. Няма ли "очи" да види, ще се задоволи с посредственост. Но и това се котира, доколкото виждам.

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
« Отговор #55 -: Септември 29, 2014, 03:32:56 pm »
На мен пък ми омръзна едни от най-недочелите или недоразбралите, дето не могат да си подредят собствените мисли и постове, да раздават оценки

Не работело това, онова било грешно...ами да, астрологията е такава "наука", 100% сигурност няма, и затова не е виновен никой...и на мен ми се иска да е ясно и точно, ама не е
Пък и незнанието е поправимо, неразбирането-трудно

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #56 -: Септември 29, 2014, 03:41:35 pm »
Човек като не е запознат или не е чел достатъчно, може да представи и хвърлен бисер за шменти капели. Просто няма да го види. А и като цяло всеки си защитава нивото, както и нивото на себеподобните. Именно затова не смятам за уместно да се спори кой колко знае и колко не знае.

Дракониада

• Hero Member
  • Публикации: 2824
« Отговор #57 -: Септември 29, 2014, 03:58:48 pm »
Кажете нещо сега за кървавото лунно затъмнение! Моята Луна и тя ще се оцвети подобаващо-в оранжево, както е споменато в статията :o
Аз предлагам като кръвта затече да си купим по един самун топъл хляб,чубрица,да топим и да ядем.  ;)

Аз много обичам да се информирам от мненията на другите.Информацията обогатява.Но винаги са ми ценни обратните връзки от 1л.ед.ч.,които не включват само изброяване на планетите и позициите им.Най-много обичам да проследявам транзитите в моята карта непосредствено от живота ми.Старая се да съм безпристрастен "летописец" в "Мило Дневниче"  :012: ,за да изчистя (поне за себе си) излишните интерпретации на всякакви хора,които не живеят моя живот през моя натал.  ;) Ако мога да използвам думата "съвет"-мога да посъветвам всеки след като е поел задължителния обем знания да се довери на собствената си интерпретация в тълкуването.Е,понякога не се случва очакваното,друг път се случва нещо,което не сме видели,но и "големите" не гарантират достоверност на прогнозите.  :)
На 8ми ще имам възможността да наблюдавам "лабораторно"  другата гигантска астро фигура след Големия кръст.Други от подобен мащаб май няма да имам до края на живота си.  :)
« Последна редакция: Септември 29, 2014, 04:02:38 pm от Дракониада »
Набарах абсолютно всичките Ключове на Соломон!Мои са!   :d030:

Kaya

• Full Member
  • Публикации: 170
« Отговор #58 -: Септември 29, 2014, 04:00:14 pm »
Интересни мнения. Професионалисти в България има,  но  божества- не.  Съгласна съм, че курсовете  и "чужбината" не дават 100% товата гаранция, която всички искат. Но книжките и форумите могат да бъдат едва отправна точка в пътуването:)
мисленето и опитването ( колкото и грешки да има) си заслужват повече:)
Пък си мисля, че е време да се увеличи националното самосъзнание и не все другите да са авторитети- имаме си и у нас.
Що се отнася до курсовете  тук и у нас, виждала съм няколко и  навсякъде можеш да видиш гарги със сиренце и кума лиси:))

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #59 -: Септември 29, 2014, 04:05:11 pm »
Има какво да се научи и от български лектори, но зависи какво човек търси като знание. Обикновено плявата се отсява още в началото - отпадат по естествен ред, когато сметнат, че не могат да се гмурнат надълбоко в напълно непознати води. На повърхността също има атрактивни обекти - всекиму според търсенията  :)