Автор Тема: Лунно затъмнение 08 октомври 2014  (Прочетена 48109 пъти)

Babyblue

• Hero Member
  • Публикации: 698
Re: Лунно затъмнение 08 октомври 2014
« Отговор #75 -: Септември 30, 2014, 10:33:22 pm »
Днес четох още един анализ на затъмнението , всикчи коментират по един или друг начин някаква загуба, която лунацията ще донесе. Разбира се, за да разберем индивидуално как би засегнала всеки, трябва да се разгледат наталните карти и в коя сфера би могла да бъде тази загуба.

Реалистичен поглед върху големият тригон по време на затъмението твърди, че конфигурацията НЕ може да предотврати тази загуба, просто ще ни улесни да я преживеем по-лесно.

Вярно е че с българските астролози не съм запозната кой знае колко, но освен от Румен Колев, досега не съм чела добър анализ, статия или книга от никой друг.
Мей , дай линкове и ние да ги прочетем, ако не ти представлява трудност.
Че взех, че се уплаших с тези загуби ???

MayFlower

• Sr. Member
  • Публикации: 457
« Отговор #76 -: Октомври 01, 2014, 01:57:31 am »
Бейби, аз сложих няколко линка назад в темата, някои от статиите са доста изчерпателни. За жалост нямам източници на български език.

Ето тук: "...a loss will be a prominent theme in this eclipse"http://www.chastrology.com/concepts-of-a-new-reality/october-8-2014-lunar-eclipse-at-14-degrees-of-aries

тук: " Lunar Eclipse, cutting through Andromeda’s steel chains could leave us with a few cuts and bruises. This Eclipse is a harvest moon in the pagan calendar. The symbol of the harvesters scythe is quite apt for a moon that will cut through karmic binds." http://darkstarastrology.com/lunar-eclipse-october-2014/

тук: "This Fall series of eclipses will induce many breakthroughs and endings in our own lives " , http://www.examiner.com/article/fall-eclipses-healing-the-path-to-love

Рени, много причини изброяват последователно защо загуби се очакват, но трябва да се изчете всичко от начало до край, за да се проследи нишката.

Утре излизат на Сюзън Милър астрологичните анализи за октомври, тя малко като за малоумни обяснява, но пък ще получим и нейната гледна точка. А пък и щом холивудките звезди масово се съветват с нея, хайде и ние :)

Babyblue

• Hero Member
« Отговор #77 -: Октомври 01, 2014, 07:16:25 am »
Много ти благодаря Мейфлауър :58: Ще ги разгледам подробно.

А аз като се замисля ,какво толкова ще има да губя по меркурий?? И не мога да си дам точен отговор....нали ще е в точен съвпад с него,и управлява трети дом. Меркурий какво друго символизираше освен ума,писането ,комуникацията?
А и през трети дом ще е ретроградието.... ::) :017:

MayFlower

• Sr. Member
« Отговор #78 -: Октомври 01, 2014, 03:12:29 pm »
Лунното затъмнение е като дърво в гората. Гората включва затъмненията и слънчеви и лунни за годината, които извеждат на фокус развитието на различни видове процеси.
Тази година слънчевите затъмнения са в знаците Телец и Скорпион, а лунните по оста Везни - Овен. Отварянето на нова глава и някакъв тип реорганизация се случва по сигнификациите на оста 2/8 и 1/7  по темите на Венера и Плутон и Марс и Венера.

Това сравнение с дървото от Брейди ли беше? Имам някъде книгата и сега цитатът ме подсети, че тя подробно беше писала за затъмненията като цяло, имаше доста полезно инфо. Книгата е и издадена и на български език, ако някой се интересува.

Happy58

• Гост
« Отговор #79 -: Октомври 01, 2014, 04:41:46 pm »
Трейси Маркс пише, че затъмненията започват да действат 2-3-4 седмици преди настъпването им. При предното при мен беше наистина така (аз оттам го и запомних де). В момента транзитен Уран прави квадрат към Асц-Десц и аз започвам ураническа (или поне аз така я окачествявам) интервенция върху тялото си :) - не го правя за кеф, а защото е необходимо (явно това е квадратурата). Предполагам, че лунното затъмнение вече влиза в сила при мен и активира този транзит. Странното обаче е, че няма нищо общо с оста 4/10, където се случва самото ЛЗ. Дали не се заблуждавам в анализа?

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #80 -: Октомври 01, 2014, 04:45:16 pm »
Предстоящото лунно затъмнение ми попада най-близо до Меркурий, а в момента и ЮЛВ минава през него, след един градус съвпадът ще е точен. Меркурий владее МС и е свързан по сигнификация с професиите, които упражнявам, най-силно би трябвало да се усети влиянието на ЛЗ в тази насока.
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Yaya

• Hero Member
  • Публикации: 1607
« Отговор #81 -: Октомври 01, 2014, 05:03:14 pm »
Ако някой иска Бернадет Брейди, мога да му я пратя. Наистина си заслужава.
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13755
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #82 -: Октомври 01, 2014, 05:38:58 pm »
Ако някой иска Бернадет Брейди, мога да му я пратя. Наистина си заслужава.
Ако е на бг език ми я прати

Babyblue

• Hero Member
« Отговор #83 -: Октомври 01, 2014, 06:28:53 pm »
Трейси Маркс пише, че затъмненията започват да действат 2-3-4 седмици преди настъпването им. При предното при мен беше наистина така (аз оттам го и запомних де). В момента транзитен Уран прави квадрат към Асц-Десц и аз започвам ураническа (или поне аз така я окачествявам) интервенция върху тялото си :) - не го правя за кеф, а защото е необходимо (явно това е квадратурата). Предполагам, че лунното затъмнение вече влиза в сила при мен и активира този транзит. Странното обаче е, че няма нищо общо с оста 4/10, където се случва самото ЛЗ. Дали не се заблуждавам в анализа?
Май си права! И тази Трейси Маркс също.
За Събития по прекратяване на комуникации ви споменах още миналата седмица.
Но събития относно детето като че ли започват също да се проявяват отсега....та се чудя меркурий символизира ли детето на човек??? :017:
Негативни неща се случват,пиша молби,ходя да говоря с учителки и директорки...нещата не са в ред.Нищо не е установено,а детето още повече изостава.
Болести се появиха от миналата и по-миналата седмица.......но те нали са по 6ти дом,а той не ми е засегнат.
Но мога да кажа,че се случват кофти събития ???

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #84 -: Октомври 01, 2014, 07:52:29 pm »
Бейби, аз сложих няколко линка назад в темата, някои от статиите са доста изчерпателни. За жалост нямам източници на български език.

Ето тук: "...a loss will be a prominent theme in this eclipse"http://www.chastrology.com/concepts-of-a-new-reality/october-8-2014-lunar-eclipse-at-14-degrees-of-aries

тук: " Lunar Eclipse, cutting through Andromeda’s steel chains could leave us with a few cuts and bruises. This Eclipse is a harvest moon in the pagan calendar. The symbol of the harvesters scythe is quite apt for a moon that will cut through karmic binds." http://darkstarastrology.com/lunar-eclipse-october-2014/

тук: "This Fall series of eclipses will induce many breakthroughs and endings in our own lives " , http://www.examiner.com/article/fall-eclipses-healing-the-path-to-love

Рени, много причини изброяват последователно защо загуби се очакват, но трябва да се изчете всичко от начало до край, за да се проследи нишката.

Утре излизат на Сюзън Милър астрологичните анализи за октомври, тя малко като за малоумни обяснява, но пък ще получим и нейната гледна точка. А пък и щом холивудките звезди масово се съветват с нея, хайде и ние :)

May,  спомняш ли,есента на 1996 г. дали отпътува за някъде по поръчка с цел-работа,образование и с загуби ли трайна връзка с дом,семейство,родина ?!?  :)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

MayFlower

• Sr. Member
« Отговор #85 -: Октомври 01, 2014, 08:57:27 pm »
May,  спомняш ли,есента на 1996 г. дали отпътува за някъде по поръчка с цел-работа,образование и с загуби ли трайна връзка с дом,семейство,родина ?!?  :)

През 1996 още съм била непълнолетна, бях още и ученичка в гимназията, не съм пътувала в чужбина тогава. Общо взето монотонен и скучен период, в семейството ми не е имало промени.

Но пък през февруари 1996 се разпадна любимият ми състав, преживях го много тежко, бяха ми стимул да уча чужд език, имах много чужденци приятели покрай тях, отраснах с  музиката им. Сега може да изглежда нелепо, но тогава преживях загубата им буквално все едно имахме смърт в семейството.

Рени

• Hero Member
« Отговор #86 -: Октомври 01, 2014, 09:39:12 pm »
През 1996 още съм била непълнолетна, бях още и ученичка в гимназията, не съм пътувала в чужбина тогава. Общо взето монотонен и скучен период, в семейството ми не е имало промени.

Но пък през февруари 1996 се разпадна любимият ми състав, преживях го много тежко, бяха ми стимул да уча чужд език, имах много чужденци приятели покрай тях, отраснах с  музиката им. Сега може да изглежда нелепо, но тогава преживях загубата им буквално все едно имахме смърт в семейството.

Ето, видя ли, че не са толкова фатални или страшни Лунните затъмнения. :)
Както споменаха и Стар, и Стреличка, това са цикли,които бележат определени етапи в нашия живот. Интересното тук са възлите,това го акцентира Лили,всяко докосване към/от  тях ни срещат,разделят с някой /нещо, за които сме готови.
Поради тези изброени от тях причини,най-силно  откликват на затъмненията хора, родени на/около затъмнения и възли в ъглови домове,При такъв натал има възможност за почти 99,9 % точна прогноза.
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Babyblue

• Hero Member
« Отговор #87 -: Октомври 01, 2014, 10:18:17 pm »
Моите възли са по остта 1-7.

При мен ще има ли проявления?

Рени

• Hero Member
« Отговор #88 -: Октомври 01, 2014, 10:20:18 pm »
Моите възли са по остта 1-7.

При мен ще има ли проявления?

Върни 18 -19 г назад и можеш сама да споделиш дали (ще)има ,давайки полезна информация по казуса. :)

Babyblue

• Hero Member
« Отговор #89 -: Октомври 01, 2014, 10:22:13 pm »
Върни 18 -19 г назад и можеш сама да споделиш дали (ще)има ,давайки полезна информация по казуса. :)

Добре, но кажи някоя дата която да търся? Или година в която е имало подобно затъмнение и веднага ще дам сведения.