Понеже времето захладня,вследствие на дъждовете и северния вятър и понеже сме в месеците на знака Везни нека поговорим за него. За слънцето,луната и асцендета Везни.
Първото нещо,което се сещам за Везните(слънцето) е тяхната красота,голяма част от момичетата,които са ми харесвали са зодия Везни.
Друго,което мога да кажа е кардиналността на този знак,тоест това че те са родени лидери,както всички кардинални знаци.Везните са полярни на Овена и искат същото нещо,каквото иска Овена,но начинът им за постигане е различен(полярен) - те не си налагат егото,не са груби,войнствено настроени,те вместо това са общителни,приветливи - дипломатични.Затова отначало им бях поставил етикет лицемери,защот показват мек характер,а после се оказват със съвсем различна душевност.
Та това са Везните за мен - Красота,Дипломатичност и отчасти Мекота.
За асц мога да кажа само,че дава висок ръст и общителност.
Луната във Везни иска(понеже луната показва нуждите) лукс,богатство,разкош,а тези неща обикновено се доставят от полярния знак Овен(марс).
Това е моето мнение(знание) за Везните - поне толкова се сещам в момента.
Имам Луна във везни. Привличам доста момичета с везнишки акцент особено асцендент и имам мнение по въпроса.
Голяма част от повлияните от Везните характери се проявяват на повърхнината с такива краски като епитети, описани в тези и други постове. Но това не е ключът към разбирането на знака, това е на повърхнината. Самите тези хора често също се намират в противоречие и не е чудно защо и така биват отразявани от другите.
Лицемерие - : поведение, при което злонамереност и неискреност се прикриват под маската на чистосърдечие и доброжелателност. Качеството да търсиш диаметрално противоположни гледни точки и да се стараеш да запазиш своя център може да изключва каквато и да е злонамереност и пак да бъде наречено лицемерие само от някой, който не разбира съответния човек или тази вибрация. Във везнишката вибрация е заложена красотата на обноските, така и дипломация и разбира се те също могат да се изкористяват в пресметливост, характер" счетоводител", характер" съдия", но това обезсилва позитивното проявление на същите.
Не съм съгласен за лунните нужди от лукс, богатство, разкош - това могат да бъдат следствия от нужди, имаме 6 основни човешки нужди, които ги има при всички хора и различните луни съответстват на различно наблягане върху тях. Богатството и разкошът и в по-широк смисъл културните символи на обществено поведение и участие в социума биха могли да занимават нуждата на една везнишка луна от връзка с другите, както и да не е задовоялват, ако тези предмети или културни елементи се окажат кухи отвътре.
Съгласен съм и че в много книжки пише за височината на асцендент Везни- но съм забелязвал доста изключения, е, да 1, 60 за жена китайка може и да е високо.
Везните много държат на своето, въртят се около онова, което им харесва, просто методът им е да убедят в това, а не да си го вземат сами, те преднамират "съдебен спор" за решаване, пререшаване, в който да постигнат сила на присъденото нещо, с което да се ползва решението между вас и тях и в него да бъде въплатено тяхното азово желание и то да се превърне в единствен регулатор, като по пътя са готови да направят определени компромиси, премерват, обсъждат, даже и неграмотните и не съвсем образованите от тях ще търсят обсъждане и ще изслушват разума, освен когато не са прекалено наплашени от натиска да избират най- вярното решение, тогава имат нужда от интуицията на овена и отразяват като с огледалце слънчеви зайчета, за да призоват някой, за когото да бъдат силни и решителни, когато той направи първата стъпка и вземе вместо тях някакво решение.