Автор Тема: Какво в картата прави страданието двигател?  (Прочетена 32824 пъти)

Дракониада

• Hero Member
  • Публикации: 2824
Re: Какво в картата прави страданието двигател?
« Отговор #105 -: Ноември 03, 2014, 10:45:51 pm »
Грееш и разцъфтяваш га та убичът.  :012: Иначе- тлееш като свещ. :012:
Хайде,хайде!Всички сме тлеели като свещи по закарфичен хербарий.Сега ни е много смешно,но на онези години си беше мъка голяма.  :043: :72:
Набарах абсолютно всичките Ключове на Соломон!Мои са!   :d030:

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
« Отговор #106 -: Ноември 03, 2014, 10:46:37 pm »
...пожелай си го и го поискай и ще спреш да си самотна и да ревеш всяка вечер,живота е пълен с нови възможности а ти в момента си натиснала "пауза"  мислейки страданието за двигател,любовта и щастието е истинският двигател,защото не се движиш просто ,а летиш  :38: сияеш, грееш...

Не може, преди да стигне дъното

strelicka

• Hero Member
  • Публикации: 3110
« Отговор #107 -: Ноември 03, 2014, 11:14:45 pm »
Папи дъното е стигнато,но тя продължава да дълбае под него-търсейки изгубено съкровище,вместо да изплува
грешни посоки :72: поне си "комюникира" с нас,вместо със себе си -плачейки

The_One,заобичай си се повече от него и сълзите ще спрат  :38:

« Последна редакция: Ноември 03, 2014, 11:20:16 pm от strelicka »

Reptil

• Hero Member
  • Публикации: 1945
« Отговор #108 -: Ноември 03, 2014, 11:19:51 pm »
Стреличке, това пък е другото нещо — "мога и още да изтърпя", едно такова странно желание да провериш къде ти е границата. За всичко, но най-често като че ли болка, и то за да докажеш на себе си нещо. Не знам и аз какво, но това го правя редовно. Да му се не види и плутонщината.

strelicka

• Hero Member
  • Публикации: 3110
« Отговор #109 -: Ноември 03, 2014, 11:25:06 pm »
Стреличке, това пък е другото нещо — "мога и още да изтърпя", едно такова странно желание да провериш къде ти е границата. За всичко, но най-често като че ли болка, и то за да докажеш на себе си нещо. Не знам и аз какво, но това го правя редовно. Да му се не види и плутонщината.

грешките на растежа,всички сме ги преболедували  тез любовни- болки,ама по -добре като грип да отминат,а не в  хроника-персистент
верно плутонянците сме склонни към зацикляне в дълбочина

The_One

• Hero Member
  • Публикации: 1678
« Отговор #110 -: Ноември 03, 2014, 11:29:21 pm »
Само наблюденчески офтопик вметвам.

Всички излизаме от любовните драми по различен начин. Някой предлага да се весели, друг да потъне, за да изчисти каквото има да се чисти.  :72:

Аз се ошашавих, без да съм в положението на Дъ_1. Представям си какво й е на нея в момента.

Успех, Единичке. Щом има Плутон, няма да минеш без потъване, загубване, ревност, болка, късане на плът от сърцето(в будно и съзнателно състояние ;D). Но и това ще отмине. И ще можеш да го асимилираш, да извадиш ползите. Имаш си Сатурн, който ще помага.
Сега ти се е паднало да плачеш от любовни мъки.  :-* :-* :-* :58: По-добре е от други мъки.  :-*

Този момък ти се е наместил на една от осите ли?  :( Тези ос-ни връзки са голям запек на излизане от сърцето. :(

Неговото Слънце е в моя седми дом, моето Слънце е в неговия седми дом. Моите Луна и Венера са в неговия осми дом, неговата Луна е на К5 при мен, неговият асц. е в съвпад с К8 при мен. Моят асц. и стелиум са му в пети дом. И двамата имаме по натал Марс-Сатурн, и двамата имаме Венера - Нептун. Такова взаимно "наковаване" по домовете не съм срещала.
Ема, ще се оправя, но както каза стреличка - просто предпочитам да попиша във форума, отколкото да се изолирам. В крайна сметка, щом нещо ми се случва, значи мога да мина през него.
Досега минавах по съкратената програма, сега като за последно няма да бързам толкова.
Това, което не ме убива...ще се моли да ме е убило, когато е имало възможност.

Happy58

• Гост
« Отговор #111 -: Ноември 04, 2014, 08:57:31 am »
Само наблюденчески офтопик вметвам.

Всички излизаме от любовните драми по различен начин. Някой предлага да се весели, друг да потъне, за да изчисти каквото има да се чисти.  :72:

Аз се ошашавих, без да съм в положението на Дъ_1. Представям си какво й е на нея в момента.

Успех, Единичке. Щом има Плутон, няма да минеш без потъване, загубване, ревност, болка, късане на плът от сърцето(в будно и съзнателно състояние ;D). Но и това ще отмине. И ще можеш да го асимилираш, да извадиш ползите. Имаш си Сатурн, който ще помага.
Сега ти се е паднало да плачеш от любовни мъки.  :-* :-* :-* :58: По-добре е от други мъки.  :-*

Този момък ти се е наместил на една от осите ли?  :( Тези ос-ни връзки са голям запек на излизане от сърцето. :(

Подкрепям Емма в изказването - всеки сам се справя със ситуацията и то съгласно картата си. Нека човек си има огънче и въздух в достатъчно количество, пък да видим дали така ще реве и страда ....

Дъ-1: аз ти го описах в предишните постове, но Емма и тя ти го е казала - когато Плутон е намесен, забрави за бързо излизане от ситуацията - а при теб той е и в прогресиите и в транзитите. Тъй като аз съм специалист :) по Венера-Плутон-Нептун, мога да ти потвърдя от практика, че оттърване няма - изживей си го - нареви се, настрадай се, затвори се и се излекувай - никой няма да го стори вместо теб! Това си е твоята прогресия и твоя транзит. И нещо друго - когато това всичко отмине, ще имаш силите да отидеш и да му заявиш, колко много те е заболяло - но сега си слаба, няма да стане - а и мисля, че не това е целта на астрологичната ситуация.
Спокойно можеш да ни заливаш тук във форума със споделяне, разсъждаване, празни приказки и каквото още си пожелаеш - насреща сме! Мисля, че това е човешката страна на форумите. Аз лично съм благодарна на всички, които ме изтърпяха тази година да си споделям, питам и т.н. относно последното ми приключение в тази област. Беше тежко, но аз имам опит и знаех какво и как да правя, а ти още не. Ще се научиш, спокойно :)

Влюбването в не най-подходящия е по Венера-Нептун - имам си го доста точен аспект и в колекцията ми има един-единствен мъж, който е извън това определение. Но и там трябваше да жертвам нещо, ако исках да бъда с него - но не можах да се пожертвам и нещата приключиха. Само да вметна, че си имам и Марс-Нептун. Благодарна съм на Папи, че ми беше написала - "живей си по картата - какво като са неподходящи - ти нали си влюбена и си изживяваш аспектите и на Марс и на Венера".

Така че, спокойно, момиче - животът е пред теб, колкото и да не ти се вярва :) Тепърва ще има любов!

А, и да добавя - не се насилвай да правиш нещо, което "трябва" - Венера ти е достатъчно натоварена да се справя с трудни и тежки емоции, а ако започнеш и заповеди и наставления да й даваш, съвсем ще отслабне горката.

:58: :58: :58:
« Последна редакция: Ноември 04, 2014, 08:59:27 am от Happy58 »

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #112 -: Ноември 04, 2014, 11:56:16 am »
За Марс - по същество е точно така, той търси борба с противник отвън. Но в отделни случаи е възможно и да действа като Плутон. Не исках да навлизам в детайли, за да може да обсъждаме по-принципни въпроси, но при астрологията май няма как да минем без конкретика. Моят Марс е на асцендента в съвпад със Сатурн (управител на хороскопа) и Уран. Марс обаче е и диспозитор на Луната и Венерата ми. Няма как да няма борба. Моят Марс се бори, защото е затиснат от Сатурн. Искам да действам смело и самоуверено, но Сатурн винаги казва "Я чакай малко, я си помисли". Добави към това и рибешко Слънце - още едно несъответствие. Интегрирането на всички тези противоречиви и ужасно различни парчета в една личност отнема време и енергия.

Желателно е от време на време човек да чете и слуша себе си, а за Слънчеви Риби е задължително.

Сега ми кажи, 7 страници обожание и състрадание, поне малко нахраниха ли  специалните и единствени Луна/Венера  в Овен, Златна Рибке ?!?  ;)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

romantica

• Hero Member
  • Публикации: 1919
« Отговор #113 -: Ноември 04, 2014, 01:55:58 pm »
Не съм чела цялата тема подробно. Прегледах я отгоре, отгоре и се сетих за думите на Шопенхауер, който казва: "Човек цял живот се колебае между скуката и страданието."

Страданието има определяща роля в конституирането на представата на човека за самия себе си. И в Свещената книга е написано: "...бедни са хората на дни, но богати на скърби".

Според мен, всеки един сам за себе си избира как ще се справи с препятствията - дали ще се отдава на мъка и още повече ще затъва или ще ги използва като възможност за осъзнаване, прозрение, увеличаване на вярата, каляване на духа, надеждата, любовта и по този начин да достигне до истината и мъдростта.
За мен това е смисълът от страданията.

Satin

• Hero Member
  • Публикации: 3180
« Отговор #114 -: Ноември 04, 2014, 04:36:19 pm »
Одеве и гледах картата на Единствена, Луна У7, Венера У5 (май така беше) в съвпад в Овен, и тр.Уран и тр.Плутон са ги погнали. На Венера в Овен големият и проблем е че иска да притежава и когато не може да получи нещо го иска още повече. Ще е добре да не се заинатява, като магаре, ако нещата не се получават. Отношения тръгнали още в началото в грешна посока, трудно се получават.

И моята Венера скоро ще е сгазена от тежката артилерия, ама никакъв шанс да успеят, каквито и пъклени планове да имат за нея, повече драми НИКОГА, като веднъж си ял вряща супа, после внимаваш и духаш преди да пробваш :)

Happy58

• Гост
« Отговор #115 -: Ноември 04, 2014, 04:47:23 pm »
Одеве и гледах картата на Единствена, Луна У7, Венера У5 (май така беше) в съвпад в Овен, и тр.Уран и тр.Плутон са ги погнали. На Венера в Овен големият и проблем е че иска да притежава и когато не може да получи нещо го иска още повече. Ще е добре да не се заинатява, като магаре, ако нещата не се получават. Отношения тръгнали още в началото в грешна посока, трудно се получават.

И моята Венера скоро ще е сгазена от тежката артилерия, ама никакъв шанс да успеят, каквито и пъклени планове да имат за нея, повече драми НИКОГА, като веднъж си ял вряща супа, после внимаваш и духаш преди да пробваш :)

ааа, ами щом са в Овен, не трябва ли девойката да е по-ербап??? Тогава моите писания горе не са съвсем на място .... както и да е ... ако й вършат работа ....

The_One

• Hero Member
« Отговор #116 -: Ноември 04, 2014, 08:45:03 pm »
Искам да благодаря на всички ви. И на тези, които ми дадоха съвети, и на тези, които бяха съпричастни, и на тези, които ме критикуваха. Много по-лесно минавам през това, защото се чувствам обградена с хора.
Казахте ми изключително полезни неща. Аз се оплаквах и споделях достатъчно. Време е да ви послушам.

Едва ли като с магическа пръчка от утре всичко ще е друго, но през последните няколко дни всички вие имате огромна заслуга за това да видя картината в доста по-светли тонове, да отворя очи за онова, което "услужливо" игнорирах.

Накарахте ме да разбера и още нещо - изолацията, когато ти е тежко, е равна на саморазрушение. Това го пиша, за да може, ако има и други като мен да го прочетат. Заточението не решава проблемите, само стеснява кутията, в която си се затворил с тях.

Искам да знаете, че времето, което сте ми отделили, пишейки в тази тема, не е било напразно. Помогнахте ми.

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
« Отговор #117 -: Ноември 04, 2014, 09:03:12 pm »
Едната, кефи ме тоя подпис
Може и леко промянка:
Go hard or go to hell

Бързо се ъпваш, браво :)

The_One

• Hero Member
« Отговор #118 -: Ноември 04, 2014, 09:07:47 pm »
Done  ;D

За какво ми е този огън, ако не го вкарвам в употреба отвреме-навреме? Дъното може да е дълбоко обаче бързо ми омръзва.

Дракониада

• Hero Member
  • Публикации: 2824
« Отговор #119 -: Ноември 04, 2014, 09:12:13 pm »
Накарахте ме да разбера и още нещо - изолацията, когато ти е тежко, е равна на саморазрушение. Това го пиша, за да може, ако има и други като мен да го прочетат. Заточението не решава проблемите, само стеснява кутията, в която си се затворил с тях.
"(Само)заточението" и изолацията,които споменаваш на мен са ми били много полезни,за да остана със себе си и да се събера,да се изчистя от "чуждото влияние"  ;).След това съм си се връщала "към света",където ни чакат новите впечатления  :)......
Набарах абсолютно всичките Ключове на Соломон!Мои са!   :d030: