Благодаря,
Лили :38: Вероятно при мен е от Меркурий в Козирог. Много рано започнах да чета и много четях - в началото приключенска литература, после фантастика и т.н. според възрастта. Докато със сестра ми не беше така - нали на равно сме расли и отглеждани. Преболедувах една книжна "болест" - bookaholic или bookaddicted :017: Имаше едни руски книжарници навремето с много различна литература там. Потъвах, много ... а в студентските си години - буквално карах на вафли и солети - всичко отиваше за книги. Най-тежките ми кризи са били, когато Меркурий по прогресии с обръща на К12. Но и това премина
През времето на обратно движение по прогресии се отдалечих от книгите. Поеха ме други течения. В последните години (предстои Меркурий по прогресии да тръгне напред) - лека полека започнах да се връщам към книгите - влизам в книжарница, избирам си нещо и чета, когато мога - най-често, ако съм в болничен покрай някоя операция или в подобен сляп момент, в който имам малко повече време. Напоследък все повече намирам време и разни книги по неведоми пътища стигат до мен. Странно ми е, но книгите, които много са ме докосвали - сякаш изпадат случайно отнякъде, не съм ги търсила целенасочено
Или книга купена някога - ми влиза на ред за четене в момент, в който ми дава много повече, отколкото ако я бях чела по-рано. Няма случайности, няма
При мен Меркурий е на К11 - много обичам да споделям книги с приятели - почти всичко, което купувам после се изрежда в много други ръце. Някои не се връщат при мен. Най-задържаната книга е Da capo /Започни отначало/ на Александрина Пендачанска. И всеки път, като не се връщаше при мен я купувах пак и пак я давах. Сега не съм сигурна дали я имам
Отн. Меркурий в Козирог - винаги съм имала голяма слабост към и практически помагала, справочници, специализирани и научни издания. Връх на Тао е с Юпитер и Плутон - явно от там са идвали кризите и потъването, влизането в крайности, маниащини. То си беше ненормално моето.