Сафо, мъжа се самоопредял преди всичко с мъжките планети Слънце и Марс, които всъщност са тези , които "дават" и в двете карти, и в мъжка, и в женска. Защо тогава по Венера, търсиш да определиш щедростта му ?
Рени, аз не разбирам как се определя щедростта. Астролог ми каза, когато разгледа картата на мъжа ми, че е стиснат, заради опозицията Венера-Сатурн. Венера е мунд. управител на 2 ри дом, а при него Сатурн управлява 2 ят му дом.
Сафо,
в картата на мъжа ти, Сатурн е диспозитор на 2 -ри дом, но над дома управление имат Венера, Луна, Марс.
По 2-ри дом привличаме, онова, което най-силно искаме , и да притежаваме. Тук сме по -скоро ориентиране какво ще получим, "давайки " ресурсите ,уменията си. Първо смислим, кое е "мое ", т.е. за да даваме, трябва първо да имаме. Виж сега Луната на мъжа ти, като диспозитор на 8-ми, и управителите Марс, Венера на 8 ми. Сега вече може да се каже, че понеже Сатурн е в твърд аспект към упр. на 8-ми дом, натива може да е стиснат, ограничен в даването. По 8-ми дом, даваме , споделяме с другия/-ите. Тук вече Марс има дом
Щедрост-давам, дарявам, това го може Слънце. Юпитер също може да бъде щедър, но е по-скоро разточителен. Мъжкият принцип дава, съответно и мъжките планети. Сатурн не носи в себе си топло, той отнема, затова няма да го ползваме тук като сигнификатор. Женският принцип е магнетичен, привлича, приема, получава- Венера, Луна.
Когато две планети са във великодушие една спрямо друга, Слънце Рак- Юпитер Лъв, защо да не е щедър натива по делата на домовете със знаци Риби, Стрелец- Лъв ?!
Само по" едно" в картата, не може да твърдиш нещо категорично, особено, ако не е определен правилно сигнификатора.