Автор Тема: Напълняване/Отслабване  (Прочетена 23306 пъти)

Just_a_Dream

• Гост
Напълняване/Отслабване
« -: Ноември 21, 2014, 04:30:04 pm »
Скъпи съфорумци, пускам тази тема, която мисля че вълнува всички дами, а и не само... А именно кои са астро факторите, които според вас влияят върху теглото ни? Кои транзити и прогресии ни карат да отслабваме или напълняваме, а също така кое в рождената карта на човека според вас може да даде насока относно неговата фигура? Започвам със себе си... При съвпад на тр. Сатурн преди няколко години върху АСЦ ми извадиха оперативно сливиците в резултат на което дълго време не можех да се храня. Преди операцията бях 55 кг, след нея станах 50 и толкова и си останах. Сатурн не ми позволи да кача, въпреки че безобразно се тъпчех с храна. Хареса ми транзита му през 1-ви и 2-ри дом в тази насока. Сега откакто е в 3-ти обаче ми е малко по-трудно сякаш да поддържам същото тегло. Не съм напълняла, но често ми се подува корема  :'( Това подуване започна откакто Юпитер влезе е Рак. Първо кацна върху Луната ми, после ми направи опозиция с управителя на АСЦ. Не ме остави намира дори и когато влезе в Лъв. Там кацна върху прогресивната ми Луна и направи опозиция със Слънце и Венера. Аман вече!  :lol_hitting: Споделете сега вие при какви транзити и прогресии сте преживявали промени в теглото, а аз ще се поразровя да видя защо бях развила анорексия през пубертета. Бях едва 40 кг при ръст 170...   :017:
« Последна редакция: Ноември 21, 2014, 04:32:25 pm от Just_a_Dream »

Вещичка

• Hero Member
  • Публикации: 1727
  • Виждам те!
Re: Напълняване/Отслабване
« Отговор #1 -: Ноември 21, 2014, 05:28:22 pm »
Изчакай Юпитер да ти кацне на АС и ще разбереш защо го наричат Дупитер  :D.

При мен натално си е на АС, но винаги съм била кльоща и слаботелесна, но при последния му възврат се наложи да пия хормони по здравословни причини и сега ела ме виж ква съм убавица - колкото две убавици...  :57:
Здравият разум е сбор от предрасъдъци придобити до 18 годишна възраст! - Айнщайн

Just_a_Dream

• Гост
« Отговор #2 -: Ноември 21, 2014, 05:47:23 pm »
Кацал ми е върху АСЦ и проявление йок. По време на транзита не съм качила и грам, нито пък по време на възврата. Никога не съм имала проблем с теглото, само понякога имам периоди, в които ми се подува корема. Дали ще пълнееш или не според мен зависи от самия Юпитер в натала. Как е разположен и какво аспектира. Моя е в падащ дом и без никакви достойнства, няма и аспекти с лични планети...

Just_a_Dream

• Гост
« Отговор #3 -: Ноември 21, 2014, 05:55:44 pm »
Когато страдах от анорексия Сатурн е бил в квадрат с рожденото ми Слънце и Венера и в съвпад със СЛВ в 8-ми дом.

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #4 -: Ноември 21, 2014, 06:18:32 pm »
Луна-тя е основният астрофактор по казуса, която периодично със своето пълнене празнене, в лунния месец е като мярка за нашите човешки физиологични и психологични функции. Според това как е поставена в наталната карта, може да се определи дали човек е склонен към напълняване или отслабване и това как се отразява на неговия външен вид, физическо тяло.Тя е склада, който съхранява всички наши преживявания, емоции,навици и ако редовно не го почистваме, подреждаме, ненужното се наслагва във нас под различна форма .
Юпитер на АСЦ, в знак на АСЦ или в 1-ви дом ,увеличава или разширява онази част от тялото, която управлява съответния знак и е индикатор за растеж във физически план или да създава такова впечатление. Понеже Юпитер е свързан с хипофизата дава тенденции за аномалии в нейната функция, според останалите фактори в картата. Дадох пример с него, защото много често той се обвинява за напълняването,а същото ако няма заложена генетичност е проява на емоционален глад Всяка планета попадаща в този участък може да се разгледа по същия начин, отразяващ нейната природа в посока -тегло, защото всички могат да се разгледат през призмата на лунния принцип, така е и при транзитите.  :)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Just_a_Dream

• Гост
« Отговор #5 -: Ноември 21, 2014, 06:22:18 pm »
А Асцендента не е ли от значение, Рени? Асцендента сам по себе си... Знак, Управител, Диспозитор...

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #6 -: Ноември 21, 2014, 07:51:53 pm »
Just_a_Dream, ти искаш да провокираш дискусия, касаеща теглото ни, а не какъв е външния ни вид, имидж, как ни виждат другите-първото е следствие, отражение на .... , а второто е даденост. :)
Иначе всичко в картата има значение по темата, но ако това искаш да чуеш-да, АСЦ в първом отразява "кантарчето" в нас. :012:
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Yaya

• Hero Member
  • Публикации: 1607
« Отговор #7 -: Ноември 21, 2014, 08:37:51 pm »
Джъст, най-много килограми качих, когато Юпитер последователно през година транзитира върху Слънцето ми, Луната и накрая Венерата У на АЦ. От тогава трудно ги свалям, а преди 2 дена да гладувам и свалях по 3-4кг, и то от тялото, не от стомаха.

Най-много съм отслабвала и трайно, когато Сатурн ми транзитираше в 6д - 6кг. В последствие, при развода, а и след раждането, свалих 20кг, но не намирам трайни астрофактори за това - Сатурн вече ми беше в 11д, А Венерата не я отразявам, защото отслабването беше за 2-3-4г.

Доколкото знам, за повече обем рожденно, следва да имаме някои аспекти, като съвпад на Юпитер с АЦ, управител на АЦ или нодална ос. Също и ИЦ. Венера на АЦ не дава килограми, както е при мен, а просто заоблености. Аз не съм дебела, не съм едра, не съм и закръглена. Просто си имам форма, дори и да съм била слаба. Както Близнашкото може да даде издължени крайници дори и в пълни и дребни хора - дава по-фини кости, които навяват впечатление на издълженост. Имам такава приятелка - тя е слънчев Близнак (единственият ми приятел Близнак), по-пълничка е от мен, по-ниска, леко трътлеста, но има много фини предмишници и пръсти.
« Последна редакция: Ноември 21, 2014, 08:43:13 pm от Yaya »
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
« Отговор #8 -: Ноември 21, 2014, 08:40:58 pm »
Сатурн през 6-ти, нощна карта, -6 кг

Yaya

• Hero Member
« Отговор #9 -: Ноември 21, 2014, 08:45:33 pm »
Сатурн през 6-ти, нощна карта, -6 кг

Именно, за статистиката  :clap:
Но има бая години до втория му транзит там. А това си беше като по учебник - промяна на навиците, спорт, тотална промяна на храненето. Тогава за мен 6кг си бяха ама мнооого - от 58кг слязох на 52 за години наред - около 12г. без проблеми в качването и свалянето. Това при 163см си е доста добре.

Happy58

• Гост
« Отговор #10 -: Ноември 21, 2014, 08:49:52 pm »
Както Яя казва - за статистиката - имам само 2 случая на значителна промяна на килограмите - първо отслабнах за няколко месеца 10 кг и тогава тр Юп и прогр Луна са били в 9, а тр Сатурн в 10 дом. Слад това възстанових нормалните за около 5-6 месеца и за следващите 5-6 качих 7-8 кг над нормата (значи, за около 1,5 съм качила към 12-13 кг), и после си ги свалих до нормалните. Значи, и Юпитер, и Сатурн и пр Луна са се мотаели на върха на картата през цялото време. Нито 1 дом, нито 6 дом участват (като място на транзит).

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
« Отговор #11 -: Ноември 21, 2014, 08:51:11 pm »
Яя, да, забравих за спорта и промяната в хранителните навици, same here

Just_a_Dream

• Гост
« Отговор #12 -: Ноември 21, 2014, 11:03:31 pm »
Ами щом знака на рождената ни Луна определя каква ще бъде фигурата ни, предполагам оказва влияние и фазата, в която се е намирала тогава. Имам предвид дали растящата Луна дава по-голяма склонност към заобляне от намаляващата? Кои са според вас знаците, в които Луната ни заобля повечко по рождение и обратното?  :017:

Just_a_Dream

• Гост
« Отговор #13 -: Ноември 21, 2014, 11:07:54 pm »
Гледам в картата на маминка, която цял живот си е била доста заобленка Луната е в Лъв, растяща. Юпитера и той и е в Лъв. Ама пък Слънцето е в съвпад със Сатурн  :017:

Yaya

• Hero Member
« Отговор #14 -: Ноември 21, 2014, 11:13:32 pm »
Гледам в картата на маминка, която цял живот си е била доста заобленка Луната е в Лъв, растяща. Юпитера и той и е в Лъв. Ама пък Слънцето е в съвпад със Сатурн  :017:

При моята положението е същото - цял живот проблеми с килограмите - нарастваща Луна в Телец, Юпитер на ИЦ в съвпад със СЛВ. Луна в Телец си е чревоугодна, апетитна, както се казва. :D
Доколкото при мен Венера в Телец и У на АЦ си дава любов към сладкото в големи размери  :29: Може и завързани мезета да има на масата, няма да ги пипна, а ще ям тортата - и то крема на тортата, не блатовете  :57: