Автор Тема: Напълняване/Отслабване  (Прочетена 23296 пъти)

nerealna

• Hero Member
  • Публикации: 592
Re: Напълняване/Отслабване
« Отговор #45 -: Ноември 27, 2014, 10:18:30 pm »
не обичам сладко (обяснявам си го с квадрата  луна-венера) и винаги съм се чудела на хората, които "умират" за нещо сладко..
наскоро тр.юпитер премина през първия ми дом. когато беше на асц ми се увеличи апетита и качих 1 кило. свалих го бързо. върху луната пък изобщо не повлия на килограмите ми.

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #46 -: Ноември 27, 2014, 11:04:29 pm »
Nerealna, би ли споделила, защо имаш предположение за аспекта Луна квадрат Венера като "нехаресващ" сладкото ?  :)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

nerealna

• Hero Member
« Отговор #47 -: Ноември 28, 2014, 09:34:27 am »
Nerealna, би ли споделила, защо имаш предположение за аспекта Луна квадрат Венера като "нехаресващ" сладкото ?  :)
ами защото луна отговаря за храната и храненето като цяло, венера - за сладките храни.

Just_a_Dream

• Гост
« Отговор #48 -: Ноември 28, 2014, 10:46:48 am »
А аз да не би да съм ОБСЕБЕНА от сладкото заради квадрата Венера Плутон?  :043:

Yaya

• Hero Member
  • Публикации: 1607
« Отговор #49 -: Ноември 28, 2014, 11:13:38 am »
И аза така... с моята почти неаспекитрана Венера.

За квадрата на Венера и Луна съм чувала, че притежателите му не харесват майка си - външно, емоционално, изпитват вид срам от нея.
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Рени

• Hero Member
« Отговор #50 -: Ноември 28, 2014, 11:39:47 am »
Или по-скоро квадратурата Луна/ Венера поражда страх от сладкото, като изкушение, човек не си позволява да му е сладко.
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

nerealna

• Hero Member
« Отговор #51 -: Ноември 28, 2014, 11:59:53 am »
За квадрата на Венера и Луна съм чувала, че притежателите му не харесват майка си - външно, емоционално, изпитват вид срам от нея.
нищо подобно ! даже й се възхищавам в много отношения- и за външният й вид, и за реализация в живота. тя ми е пример за майка и жена.

nerealna

• Hero Member
« Отговор #52 -: Ноември 28, 2014, 01:00:28 pm »
Или по-скоро квадратурата Луна/ Венера поражда страх от сладкото, като изкушение, човек не си позволява да му е сладко.
съгласна съм  ;)

Yaya

• Hero Member
  • Публикации: 1607
« Отговор #53 -: Ноември 28, 2014, 03:10:12 pm »
Нереална, ти с какво Слънце си?  :)
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

enigma

• Hero Member
  • Публикации: 1971
« Отговор #54 -: Ноември 28, 2014, 03:34:25 pm »
Не знам вие дали сте напълнявали. Аз качих 40 кг през бременността. :-\ Обаче хапвах яко, спрях цигарите и имах заболявания на бременността. завъртях всичко възможно в картата си. Юпитер нищо не прави, няма аспект. Но пък луната е в телец на МЦ, прогресивната, транцзитният плутон е на ИЦ в скорпион, да имаше трудна атмосфера с родители. Смъкнах ги за 1,5 г. по повод на хранителните разстройства-оттогава промених драстично храненето и запазих модела до днес. Обаче ,ако човек има хормонални проблеми е по-сложно.
Сега храненето не ми е проблем, някак ми изчезна лакомията още преди години. Естествено пак ще кажа  :08: работих върху психиката и възприемането си на разни неща.
И още-когато имам приятни занимания и ме "хранят" енергийно, ям съвсем малко.
« Последна редакция: Ноември 28, 2014, 03:35:56 pm от enigma »

nerealna

• Hero Member
« Отговор #55 -: Ноември 28, 2014, 03:46:07 pm »
Нереална, ти с какво Слънце си?  :)
слънце в телец, 10 дом, с хубави  аспекти.
телешко слънце в секстил с юпитер +асц рак - имам апетит и ако се отпусна да ям, качвам бързо, но пък и бързо отслабвам.

enigma

• Hero Member
« Отговор #56 -: Ноември 28, 2014, 03:51:06 pm »
Значи и плутон към нещо лично може да бъде обвинен за "угоител", към Г асц., към луна или слънце.

Рени

• Hero Member
« Отговор #57 -: Ноември 28, 2014, 04:19:54 pm »
Не знам вие дали сте напълнявали. Аз качих 40 кг през бременността. :-\ Обаче хапвах яко, спрях цигарите и имах заболявания на бременността. завъртях всичко възможно в картата си. Юпитер нищо не прави, няма аспект. Но пък луната е в телец на МЦ, прогресивната, транцзитният плутон е на ИЦ в скорпион, да имаше трудна атмосфера с родители. Смъкнах ги за 1,5 г. по повод на хранителните разстройства-оттогава промених драстично храненето и запазих модела до днес. Обаче ,ако човек има хормонални проблеми е по-сложно.
Сега храненето не ми е проблем, някак ми изчезна лакомията още преди години. Естествено пак ще кажа  :08: работих върху психиката и възприемането си на разни неща.

Цитат

Помня,че Луната тум е в Рак, но какво още се случва около нея, Енигма ?

Аз също , когато съм ангажирана да правя нещо приятно за мен, в това число и да съм влюбена, даже забравям да ям, а аз обожавам да се храня. :72:

enigma

• Hero Member
« Отговор #58 -: Ноември 29, 2014, 08:31:07 am »
Помня,че Луната тум е в Рак, но какво още се случва около нея, Енигма ?

Аз също , когато съм ангажирана да правя нещо приятно за мен, в това число и да съм влюбена, даже забравям да ям, а аз обожавам да се храня. :72:
Не е само до луната, сега юпитер ми е на 06 гр от асцендента откъм 12 дом, а смъкнах няколко килограма. Луната може да бъде "опитомена", но трябва време-сатурн. Луната е в съвпад с лилит, да това беше проблем някакво дълго време, има хубави аспекти-секстил с венера и сатурн, двете женски планети са тронови. Не е проблем домицила, аз със времето го разбрах за себе си така този секстил-относително лесно ми е да бъда в добро настроение винаги, макар да има някаква пасивност.  Скоро минах транзита на плутон опозиция луна, съвсем друго е онова по луната вече.
С повторението на някакви аспекти всеки път различно се случва, нали си даваме сметка, променяме навици и нагласи, няма как да е същото.
Юпитер при първото преминаване през асц. -на около 10 годишна възраст ми донесе първо напълняване. До 18 г. не знаех откъде това, после спрях да ям сладко до днес, диета и смъкнах излишното. Второто напълняване-бременносттта. На третото юпитерово завръщане вече се занимавах и знаех за него-нямаше промяна в теглото, но нали това казвам-разделих се с лакомията преди да стана на 30 г., преди обичах да ям така както някой обича изкуството :57: например.
За хранителни разстройства-имам тежки планети и ЮЛВ в дева с квадрат слънце-е, като имам стрес, или извънредни неприятни обкстоятелства стомахът ми реагира винаги, просто не мога да ям, болките са ужасни.

Мисля, че това с луната вече стана преекспонирано, тя е в рак, но аз не съм рак, и не съм само луната си. :-*
« Последна редакция: Ноември 29, 2014, 09:25:25 am от enigma »

Рени

• Hero Member
« Отговор #59 -: Ноември 29, 2014, 10:29:07 am »
Enigma, благодаря за споделеното, търсех отнякъде да изскочи Сатурн и ти го потвърди. :)

Аз ще ти върна жеста информационно, относно транзитите на Юпитер и напълняването. Имала съм три такива периода, като първият от тях е по спомени от майка ми.През нито един от тях тр. Юпитер не е бил на , около АСЦ или 1-ви дом - първият път във 2-ри дом, следващият 5-6-ти домове, и 7-8-ми, но винаги в мунданен аспект с нодалната ос, а аз имам същия по натал, но винаги е аспектирал Луната ми и всичко , свързано с нея.За мен Юпитер е важен защото е у АСЦ/ИЦ, Слънце,а диспозитора на Луна е в знак на Юпитер.
Разбира се, че не е само Луна, но тя е тази ,която има нужда да бъдеш напълнен или отслабен, а как и с какво, вече ще каже цялата карта.Аспектите на Сатурн, както и  на Плутон е много трудно да се нарекат леки, били те и секстил , тригон, просто при същите човек по-рано, по-бързо разбира, къде го сърби, боли и евентуално може да се почеше, но това ще го прави периодично. :)