Автор Тема: Господарят на заточението/падението.  (Прочетена 17525 пъти)

Дракониада

• Hero Member
  • Публикации: 2824
Re: Господарят на заточението/падението.
« Отговор #45 -: Март 14, 2015, 06:45:31 pm »
Драко, струва ми се, че няма разминаване в теорията, а в твоя прочит на написаното- става дума за планета в овен, че ще обича Марс и това, че твоята Венера в овен обича Марс го потвърждава, Слънцето ти в овен също обича Марс, защото е екзалтирано от неговия знак, но по тази теория Слънцето ти няма да обича Венера в овен
Слънцето винаги си обича.Венера в съвпад без разлика от знака.Дори личният опит ми го потвърждава.По някакво стечение на обстоятелства около мен плъпнаха жени с венера точно в градуса на моята.Понеже в много отношения сме антагонисти и сме имали конфликтни ситуации смятам,че аспектът който поддържа хармонията е този,а другите са доста напрегнати. 
« Последна редакция: Март 14, 2015, 06:47:22 pm от Дракониада »
Набарах абсолютно всичките Ключове на Соломон!Мои са!   :d030:

Дракониада

• Hero Member
« Отговор #46 -: Март 14, 2015, 06:53:09 pm »
точно от Овена е може би :) .....

аз си имам заточена Луна ... но пък тя е У1 и има хубави аспекти .... честно казано, още не мога да разбера, кое точно й е заточеното :)
Точно това ръчкам,че не заточените,а може бе падналите планети се чувстват ощетени и непълноценни.Сетих се за едни много неуверени в женствеността си Венери в риби и Рак,нищо че там трябва да се чувстват добре.

Veselin

• Hero Member
  • Публикации: 6497
« Отговор #47 -: Март 14, 2015, 07:04:48 pm »
Аз имам заточен Меркурий и понякога съм се чувствал много тъп в сравнение с другите, освен това ми липсва концентрация ии търпение.
Луната ми е на трон по знак, но не бих казал, че се чувствам добре с нея, може би защото е ранена от малефици.

Дракониада

• Hero Member
« Отговор #48 -: Март 14, 2015, 08:37:46 pm »
Аз имам заточен Меркурий и понякога съм се чувствал много тъп в сравнение с другите, освен това ми липсва концентрация ии търпение.
Луната ми е на трон по знак, но не бих казал, че се чувствам добре с нея, може би защото е ранена от малефици.

Да попитам нещо което не знам-тронова планета може ли да бъде ранена или тя ранява някоя с по-малки достойнства?  :)

Veselin

• Hero Member
  • Публикации: 6497
« Отговор #49 -: Март 14, 2015, 10:19:26 pm »
Защо да не може - особено когато става дума за Луната.

Kaya

• Full Member
  • Публикации: 170
« Отговор #50 -: Март 14, 2015, 10:54:48 pm »
разгледжам нещата по друг начин
например аз съм тежко кардинална, не че  не ми се лепят кардинали
но обикновено се намествам с нещо подвижно с фиксиран ац или важни планети във фиксация ( у на ац, у на слънце, у на стелиум)

базовите характеристики винаги сработват:)

Дракониада

• Hero Member
« Отговор #51 -: Март 15, 2015, 07:23:27 am »
Защо да не може - особено когато става дума за Луната.
Ами защото имам Луна в последните градуси на знак,на която не предстои да сключи какъвто и да е аспект в рамките на знака,но има разходяща опозиция с Уран У8 и сходящ квадрат,но в знаков секстил,а Луна ми е У1.В този случай аз трябва да съм изтрещяла от Уран,да не знам къде да се вдена от чувствителност и вътрешни несигурност и нестабилност,вечно да съм в истерии и депресии. ;) Я взимай се стягай,ако обичаш и стига с тези оправдания за ударени Луни! Моята няма положителен мажорен аспект и съм напълно концентрирана и стабилна.Значи можеш и ти,АКО искаш!

Дракониада

• Hero Member
« Отговор #52 -: Март 15, 2015, 07:44:06 am »
но обикновено се намествам с нещо подвижно с фиксиран ац или важни планети във фиксация ( у на ац, у на слънце, у на стелиум)

Не разбрах. :)

strelicka

• Hero Member
  • Публикации: 3110
« Отговор #53 -: Март 15, 2015, 10:14:10 am »

при проекти или в лични
ти започваш ,те довършват ли  ::)

strelicka

• Hero Member
  • Публикации: 3110
« Отговор #54 -: Март 15, 2015, 10:20:51 am »
с Луна в падение в съвпад с Венера в заточение/скорпи + нептун/ и в секстил към двата им управителя също съвпад -Марс/Плуто  на асц.,но между  тях е и Уран, кажете вие как стой въпроса по темата

The_One

• Hero Member
  • Публикации: 1678
« Отговор #55 -: Март 15, 2015, 12:52:53 pm »
И аз имам Венера заточена в Овен и не понасям мъже с Марс/Венера в Овен.
Все си търся Сатурн под формата на аспекти Венера - Сатурн, Марс - Сатурн.
Това, което не ме убива...ще се моли да ме е убило, когато е имало възможност.

Kaya

• Full Member
  • Публикации: 170
« Отговор #56 -: Март 15, 2015, 03:58:28 pm »
при проекти или в лични
ти започваш ,те довършват ли  ::)

и за двете: за проекти  често аз започвам, за лични по трудно  ( все пак параноиден и фиксиран ац)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #57 -: Март 17, 2015, 10:22:56 am »
В обкръжението ми има пример с тронова, екзалтирала и заточена планета - Луна в Рак, Венера в Риби, Юпитер в Риби /и двете в съвпад със Слънцето, Венера управлява АС - Телец/, Меркурий в Риби. По мои наблюдения най-изявен е Меркурий - най-слабата есенциално планета, дори външността е меркурианска /първоначално я помислих за изгряващи Близнаци/, но има и нещо рачешко /знакът на Луната при жените често се усеща като Асцендент/. Меркурий е силно наквадратен - получава квадрат от Марс, Сатурн и Уран в Стрелец. Юпитер е диспозитор на доста планети в картата, вкл. по екзалтация владее знака, в който е разположена Луната. Сравнително високо социално положение, от семейство с възможности /уважавани хора/, но влиянието на Венера и Юпитер се изразява повече в материален аспект. И въпреки, че Асцендентът е в знак на Венера, във външността няма нищо венерианско, освен че си пада по къси секси роклички, подчертаващи фигурата. Определям я като интелектуален тип - активен ум, обича да спори, но аргументирано. Влиянието на Луната също се усеща - и в характера, и във външния вид. Екзалтирала Венера като управител на АС не е дала никакъв отпечатък върху външността, особено в главата.

Рибешкият стелиум е в 11 дом, раждането е дневно, но влиянието на Луната сякаш се усеща по-силно - намира се в края на 3 дом, клони към съвпад с ИЦ и при това е есенциално силна /тронова/. Луната няма негативни аспекти, но е в съвпад с войнствена звезда /Полукс/ - много силно се усеща в характера, има доста прикрита агресия, това често се изразява вербално /силно афликтиран Меркурий/. Влиянието на Луната при нея е дало и любов към пътуванията, харесва екзотични дестинации, да ходи по екскурзии в чужбина.

Юпитер е в Риби, намира се високо в хороскопа и в дом, в който е "в радост", владее по знак почти всички лични планети в хороскопа. Неговото влияние е дало подкрепа и благоприятно влияние, идващо от обкръжението, което определя и възможности за успешна реализация в живота.

« Последна редакция: Март 17, 2015, 10:29:50 am от Lilla »
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Flora

• Hero Member
  • Публикации: 1168
« Отговор #58 -: Март 17, 2015, 02:12:50 pm »
Момичето от примера на Лили най-вероятно е  родено месец-два преди мен.  :)

И аз имам меркурий в падение, но той е и най-високо издигнатата планета в картата ми . На 2 гр от МЦ, квадрат с уран. Много забележим за хората, които не ме познават. Структурата на тялото ми също изглежда повече меркурианска, много често правя впечателние , че имам силно влияние на близнаци в картата, а реално погледнато нямам нито една планета във въздушен знак. Говоря много и  бързо, обяснявам винаги   детайлно , лесно уча чужди езици, запомням бързо информация. Но мисленето е повече абстрактно,а  не толкова породено от логически връзки. Професията ми също е до голяма степен меркурианска.

ЕДИТ : Да добавя, че класическият господар юпитер е екзалтирал в риби ( 9дом), а новият господар- нетун е в 6-ти дом, козирог.
« Последна редакция: Март 17, 2015, 02:15:39 pm от Flora »
Sometimes I wake up in the morning
To red, blue, and yellow skies
It's so crazy I could drink it like tequila sunrise
I feel free when I see no one
And nobody knows my name

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #59 -: Март 17, 2015, 02:24:28 pm »
При въпросната Меркурий, доколкото се сещам, е в най-точен аспект с АС - секстил, орбиса 1 гр. Но въпреки това не ми се струва, че меркурианското влияние се дължи само на секстила. Много учудена бях да разбера, че е стелиумна Риба, в началото я определих като Близнаци/Рак. За знака на Луната в женска карта вече споделих - често го разпознавам като изгряващ, но меркуриевото излъчване при нея не знам откъде идва. Луната е в най-точен аспект с Меркурий - тригон.
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui