Чета какво вещае ретро Юпитер и се чудя следното: при мен Управлява 4 и 3 дом, транзитира през втори. Сега в ретро фазата всъщност тръгва към първи дом. В случая как е правилно да тълкувам влиянието му - нещо, което аз трябва да преосмисля за себе си- защото върви към първи дом или нещо, което ще се наложи да правя по 3 и 4
Най-лесно и приемливо се тълкува Юпитер през думичките
перспектива и
увереност. Когато същия е във фаза, изброените са занижени, даже може и да липсват, особено в сферите, засегнати при ретроградието му- в случая, при теб това са 3, 4, домове, вероятно и 7-ми, при АСЦ Дева, както и дома, в който попада натален Юпитер. Според това, как е поставен Юпитер в картата ти, може да се определи, доколко ще схванеш смисъла на проявите в периода, къде и как ще търсиш да прогресираш, въпреки обстоятелствата. Там, където Юпитер спре или е стационарен в картата ни, винаги е мястото, където някоя възможност е била латентна към момента. При опозицията Слънце-Юпитер (тази година на 08.04.) човек схваща или не, няма трети вариант, кои са необходимите условия, за да постигането й след като тръгне директно и стигне градуса , в който е спрял. Капанът при ретро Юпитер е, че още повече усилва неговата арогантност- Юпитер рядко се влияе от другите и от техните идеи, а в ретрофаза, още по-силно държи на своето и често може да изглежда, в периода, че знае всичко, но всъщност не разбира нищо. Затова е добре,
rodopis, в периода, докато Юпитер транзитира назад през 2-1 -ви домове , да определиш собствено си, индивидуално чувство за посока и да внесеш известна гъвкавост, повече мобилност в досегашния си начин на действие, без да залиташ в несъществени, без стойност неща или пък да бъдеш обсебена от тип комуникация/контакти, партньорства, статус, общност. При така транзитиращ ретро Юпитер ще окаже влияние и върху някои страни от близките ти взаимоотношения, които по някакъв начин могат да бъдат възпрепятствани, ако и наталната картата е с по-изявен активен темперамент. Ти искаш ли с нещо да бъдеш видяна и/или оценена, по начин, който досега не се е случвал ?