Благодаря, момичета. :38:
С нея имахме много особена връзка. Наталните ни карти имат известен модел на повтаряемост. Седмодомни Луни, осмодомни наплутонени Слънца, водолейски акцент.
Съвпад на Марсовете ни беше много труден, особено с този северен възел на мама върху моя Марс. Много тежко понасях и Сатурн върху моя упр на Асцендента. Опозицията на Луните също беше трудна.
Не успяхме да се сработим. Водихме постоянни битки за контрол - тя над мен, аз над свободата си. Имахме много обсесивни, агресивни отношения, които ме караха да страдам. И нея до някаква степен. Така и не намерихме покой. До последно.
В последната седмица беше... може би усещаше своя край, макар да не беше особено адекватна. Сърцето й се поизпълни с любов и смирение. А моето с огромно опрощение и мъка.
Агонията й ме раздираше. И сякаш осъзнах, че е поела ролята на този родител, който ще е лош, агресивен, за да може да ме изгради като характер. С доброто и лошото в нашите отношения научих много. Нищо друго може би не ме е учило така. На смирение, силни емоции, отдаденост в трудни мигове, омраза. А накрая всичко се трансформира в една любов. Не точно към родител. А вселенска. Не мога да го опиша. Накрая останахме само двете. И тя извади последен запас от силичките си, въпреки, че не беше адекватна от вчера. За да ми каже най-милите думи. Сякаш ме чакаше. Да намеря и аз в себе си сила да се изправя. Пред личните си демони, дилеми, чувства.
Сигурно всички изпитания между нас са си стрували, само за този един момент. Няма да го забравя никога. Почувствахме освобождение една от друга. И тя остана насаме със себе си, бореше се за живота си до последно, но някак в своя си свят, вече не й бяхме необходими.
Не мога да кажа за нея, че е ангел. Както аз не съм. И двете имаме своите демони. Но нашите битки сякаш бяха кармични. И трябваше да приключат с опрощение.
Ето и синастрията ни. Наглед не изглежда лоша. Но има своите уловки.
Трудно ми е да опиша лекотата, която почувствах. Беше труден път. Докато се науча да се моля с цяло сърце, любов и искреност един от най-големите ми врагове да бъде пощаден, опростен. И за нея беше трудно. Да намери покой в себе си и да отвори сърцето си с любов към хора, които е смятала за врагове.
И тя се свободи от демоните си.