Автор Тема: Плутон,К8,У8Скорпион.  (Прочетена 56098 пъти)

Дракониада

• Hero Member
  • Публикации: 2824
Re: Плутон,К8,У8Скорпион.
« Отговор #105 -: Август 26, 2015, 09:56:55 pm »
Тъкмо се чудех какво общо има аспектът Венера-Плутон с приятелките. Ти сякаш изживяваш драматизма на аспекта чрез тях и техните споделени опитности. Имах такова изживяване покрай една приятелка - по онова време транзитният Плутон беше в опозиция към нейните Слънце/Венера (в съвпад като при теб), на мен по същото време ми е аспектирал хармонично Венера и Лунните възли по оста 5/11 дом. Спомням си, че тогава бях доста критично настроена. Но впоследствие, когато Плутон ингресира в Козирог и аспектира Луната ми, започнах много силно да съпреживявам нейните неволи. Блазе им на жените, които успяват да не се ангажират с емоционалните вълнения на своите приятелки, да запазят дистанция, да не се въвличат. Но за мен смисълът на едно приятелство е да умееш истински да съпреживяваш и същевременно да си достатъчно обективен, за да можеш да помогнеш с адекватен съвет.
Лили,не мога да си позволя да съпреживявам до там,че да усещам моето безсилие да им помогна.тази емоция-безсилието не мога да я търпя.Опитвам се да се примиря,че те много целеустремено са си направили избора и да се изолирам от нездрави изживявания.Тъпото е,че ги чувствам обречени.
 няколко пъти писах,че Плутоновите транзити и транзитите на У8 към/през стелиума ми сякаш не касаят мен,а обкръжението ми.Странно е като при теб.Не мога да си обясня защо.
Набарах абсолютно всичките Ключове на Соломон!Мои са!   :d030:

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #106 -: Август 26, 2015, 10:00:44 pm »
При мен плутоновите транзити донесоха поредица от удари, които лично изпитах, но всички те идваха и бяха причинени от/чрез обкръжението. Не съм полагала никакви усилия, за да ги провокирам, не съм се въвличала, както казваш, целеустремено в драматични и съмнителни отношения.
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

adelina

• Hero Member
  • Публикации: 800
« Отговор #107 -: Август 26, 2015, 10:09:23 pm »
Moмичета преди време питах в тази тема мога ли с мойте аспекти да се смятам за плутонянка ,просто сама не мога да го преценя това , а иначе Drakonqda и при мен транзита на плутон през 7ми си го усещам все в личен аспект.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #108 -: Август 26, 2015, 10:17:54 pm »
Само Луна в Скорпион не прави някого плутонианец, но ако се съчетава с ъглов Плутон, особено в твърд аспект със светило, с осмодомен акцент, тогава плутоновата тема е подчертана.

Дракониада

• Hero Member
« Отговор #109 -: Август 26, 2015, 10:20:20 pm »
При мен плутоновите транзити донесоха поредица от удари, които лично изпитах, но всички те идваха и бяха причинени от/чрез обкръжението. Не съм полагала никакви усилия, за да ги провокирам, не съм се въвличала, както казваш, целеустремено в драматични и съмнителни отношения.
Когато Плутон ми правеше тригон към стелиума(това беше много отдавна  :043: ) имах приятелка Дева,Луна Лъв.  :D Тя беше много свястно момиче,което се беше омъжило за мъж кръшкач.Бракът беше на 10 години.  :012: По онова време Плутон и е правил квадрат към Слънце и тя се влюби в някакъв мухъл(съпругът и поне беше марсов тип) и ...Станаха едни филми...... ;D Мъжът и разбра и смачка от бой големия любовник с много телесни повреди.  :043: Беше ме страх да не извади пищовите и да не натръшка всички.Заведоха дело срещу него и не му мърдаха 2 години затвор,но се измъкна.През цялото време той се опитваше да си върне жената и беше влюбен в нея(!) ,но тя се разведе с него и заживя с пребития мухъл за 3 години.  :012: Опитвах се да я убедя да остане при мъжа си,защото той обезпечаваше семейството много добре и най-вече защото не беше мухъл,но тя не. 2 години бях на нокти с тях двамата.Последния път когато я видях тя не изглеждаше добре и реших да не мисля за нея.Има момент на срам в хората,когато са се провалили.Мисля,че и тя не иска(ше) да се виждаме повече.  ;)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #110 -: Август 26, 2015, 10:28:41 pm »
Да, ама съпругът й нали е бил кръшкач? Или е спрял да кръшка, след като се оженват? Е, за някои жени е най-важно мъжът да може да осигурява семейството, пък другото - излишни подробности... Ама и нея веднъж да я споходи сляпата неделя и да реши да кръшне, може просто да е искала да разбере какво е да си от другата страна - не този, комуто изневеряват, а ти да си изневеряващият? Идва един момент, в който и на най-търпеливите им писва от компромиси.

Обаче не са ли мазохистки жените - 10 години с кръшкач и само 3 години с мухъл, който я гледа като кученце в очите?  :017:

Накрая да не е останала между двата стола на земята? Много тъп завършек на драмата.
« Последна редакция: Август 26, 2015, 10:38:20 pm от Lilla »

adelina

• Hero Member
« Отговор #111 -: Август 26, 2015, 10:29:22 pm »
Само Луна в Скорпион не прави някого плутонианец, но ако се съчетава с ъглов Плутон, особено в твърд аспект със светило, с осмодомен акцент, тогава плутоновата тема е подчертана.
Lilla не е само луната в скорпион , а са доста други аспекти за това питам , значи луната е управител на ац ,от там нататък ,плутон има секстил с нептун, съвпад със сатурн ,квадрат с венера,съвпад с луната ,квадрат със слънцето за това задавам такъв въпрос не просто заради скорпи луната.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #112 -: Август 26, 2015, 10:31:38 pm »
Щом Луната управлява изгряващия знак и е в Скорпион в съвпад с Плутон, тогава може да се приеме. Венера в 8 дом ли ти беше? Доколкото се сещам, имаше и квадрат с Плутон?

Дракониада

• Hero Member
« Отговор #113 -: Август 26, 2015, 10:32:41 pm »
Moмичета преди време питах в тази тема мога ли с мойте аспекти да се смятам за плутонянка
Оф,нека кажат другите кой е Плутонианец.  :012:
Аз само имам претенции  ;D с ъглов Плутон на ИЦ,
У8 в ъглов дом с квадратури към асц/дсц и опозиция към Светилата(+У1).
Управител(и) на Светилата с тригон от Плутон и в съвпад с К8 от към 7Д  :D :D

Дракониада

• Hero Member
« Отговор #114 -: Август 26, 2015, 10:45:25 pm »
Да, ама съпругът й нали е бил кръшкач? Или е спрял да кръшка, след като се оженват? Е, за някои жени е най-важно мъжът да може да осигурява семейството, пък другото - излишни подробности... Ама и нея веднъж да я споходи сляпата неделя и да реши да кръшне, може просто да е искала да разбере какво е да си от другата страна - не този, комуто изневеряват, а ти да си изневеряващият? Идва един момент, в който и на най-търпеливите им писва от компромиси.

Обаче не са ли мазохистки жените - 10 години с кръшкач и само 2 години с мухъл, който я гледа като кученце в очите?  :017:
Аз знаех,че той е кръшкач,а не тя.Но както казах той беше нормален Марсов тип,сексуален,динамичен,гръмък,а тя от жените,които имат нужда от романтика,нежност и розови очила.Когато среща онзи вижда в него ученическите си бляновете,а в мъжа си нищо,с което да иска да живее повече.Омъжва се за съпруга си с 300 зора,той е бил най-алфа мъжкият,виден хубавец  ;D .След като успява да се омъжи за него,той слага маската на благоверен и си задоволява инстинктите дискретно.Просто синастричната и Луна съвпадна(ла) със Слънцето на другия в Лъв  ;D :043: :043: Спомням си,че като гледах новата синастрия не видях друго по-съществено

adelina

• Hero Member
« Отговор #115 -: Август 26, 2015, 10:47:01 pm »
Щом Луната управлява изгряващия знак и е в Скорпион в съвпад с Плутон, тогава може да се приеме. Венера в 8 дом ли ти беше? Доколкото се сещам, имаше и квадрат с Плутон?
Да точно в 8ми и да има квадрат с плутон ,но си има и едн  секстил с уран .

Дракониада

• Hero Member
« Отговор #116 -: Август 26, 2015, 10:50:20 pm »
Да точно в 8ми и да има квадрат с плутон ,но си има и едн  секстил с уран .
Плутонианка си  ;D :043: :043: :D

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #117 -: Август 26, 2015, 10:54:58 pm »
Драки, може би просто нейният желан мъжки образ не е бил от типа мачо, алфа мъжкар и все от тоя сорт.

Немалко жени се омъжват за мъже, които не харесват, не се чувстват достатъчно силно привлечени от тях, но виждат в тях перспектива за създаване на семейство и нужните за това качества. Но да се омъжиш за идеализиран образ и после челно да се сблъскаш със суровата реалност също не е опция.

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #118 -: Август 26, 2015, 10:55:55 pm »
Тренди, при Слънце/Плутон, човек е обсебен от себе си.Желанието на всяка цена да бъде и да контролира ,винаги срещат отпор от другите , заради интензитета на същите и човек си мисли, че "някой му мъти водата ", че "сипват отрова в чашата му ", че " няма такъв ,който да сподели страданията (страстите ) му ". Така физическата енергия ( а такава има в огромно количество ) ,която се освобождава при аспектите на Плутон, не намира канал и се обръща навътре, с такава сила, че човек   може да я усети като изригване на вулкан от несподелени чувства, неудовлетворена страст, ревност, гняв и колкото по-рано лавата намери отдушник, кратер, за да изригне навън, толкова по-навреме безсилието по отношение на всичко  това се превръща в лична власт . Всеки обмен на Плутон и по натал, и по транзит е свързан с изтощение, затова е добре човек да се "хване " за нещо сигурно, да е заземен. Състоянията  ВСИЧКО или НИЩО , които съпътстват влиянието на Плутон често отразяват много силни интензивни преживявания от които човек се чувства смачкан, стъпкан, унищожен,заличен. Колкото усещането за идентичност на човека е по-стеснено и неубедително, толкова по-трудно е справянето с Плутон
Разгледай каква информация ти носят Луна и Марс в картата, колкото си по на  "ти" с нуждите и инстинктите , както и с желанията си, толкова вероятността да се справяш ефективно с енергията на Плутон е по-сигурна. И Луната, и Марс са пряко свързани с природата на Плутон. След като Плутон ти е в 1-ви дом и управлява АСЦ, значи там можеш да отдаваш силата си, да я канализираш .Да я насочиш в някакво намерение, с което да се идентифицираш самата ти и чрез  всеки,който привличаш (АСЦ ) , ще изживяваш тази енергия , споделяйки я по един оригинален начин (Слънце във Водолей ).  :)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

adelina

• Hero Member
« Отговор #119 -: Август 26, 2015, 11:01:35 pm »
Драки, може би просто нейният желан мъжки образ не е бил от типа мачо, алфа мъжкар и все от тоя сорт.

Немалко жени се омъжват за мъже, които не харесват, не се чувстват достатъчно силно привлечени от тях, но виждат в тях перспектива за създаване на семейство и нужните за това качества. Но да се омъжиш за идеализиран образ и после челно да се сблъскаш със суровата реалност също не е опция.
Тука точно бъркаш никога няма да се оженя за някой просто заради статуквото на брака , напротив за да взема такова решение ми трябва да съм сигорна , че когато кажа да, то ще е на някой който до животно буквално да ми завърта земята под краката , може да си се подвела по многото любовни хорари, който пускам ,но повярваи ми брака е последното нещо което преследвам просто така за спорта щтото видиш ли трябвало.