Автор Тема: Плутон,К8,У8Скорпион.  (Прочетена 56042 пъти)

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13755
    • https://victoryastro.blogspot.com/
Re: Плутон,К8,У8Скорпион.
« Отговор #195 -: Септември 16, 2015, 10:29:08 pm »
Акрукс според мен Ръшман има предвид , не прогресии както ние ги знаем , а дирекции , според мен превода не е точен.
Преводът си е точен и точно прогресии има предвид, защото на места, като е цитирала свои събития е споменала и дирекциите. Ти пък изкара преводачката баси нефелната...
Що не си изтеглиш на оригинален английски книгата  да провериш?

Дракониада

• Hero Member
  • Публикации: 2824
« Отговор #196 -: Септември 16, 2015, 10:29:27 pm »
Няма карти, само е споменала за нейни клиенти с Венера в 8д, че когато тр Плутон е кацнал на Венерата ги е превърнал в милионери. Уточнила е, че при добри аспекти тр Плутон в 8д почти винаги финансите минават на ново равнище- може да получи човек наследство, а при трудни аспекти да е въвлечен в разходи на пари.  Отделно в главата "Богатство и пари" е писала, че късметлиите имат аспект Венера-Юпитер, независимо какъв е!   :13:
   :-\ :96: Много неточен астролог!Тези Плутон и Венера могат да са натални Управители на всички домове и да нямат натален аспект по между си.  :41:
Набарах абсолютно всичките Ключове на Соломон!Мои са!   :d030:

greg07

• Hero Member
  • Публикации: 1444
« Отговор #197 -: Септември 16, 2015, 10:32:33 pm »
Трябва ,това е идея, Акрукс, по принцип в англоезичната литература няма дирекции , а secondary progessions , не става ясно в книгата. Понякога на secondary progressions им казват просто progressions. Иначе Дирекционните върхове на домове са по-бързи с един на година ... докато Прогресивнте мърдат много

greg07

• Hero Member
« Отговор #198 -: Септември 16, 2015, 10:34:08 pm »
И от тях да има У5,У8,У2?  ;)

Да, венера управител 5/12 , Юпитер Управител 7 , но в 8 ми , защо? Според мен показва , че половинката ми ще е много богата...

akruks

• Hero Member
« Отговор #199 -: Септември 16, 2015, 10:35:44 pm »
   Много неточен астролог!Тези Плутон и Венера могат да са натални Управители на всички домове и да нямат натален аспект по между си. 
Хайде и ти я оплю  :) Нейната книга е предимно за прогресии и лунации, най-вече прогресии и пр. Луна са разгледани подробно, както и линации/затъмнения по дом и аспектите им, а потенциала на натала, както и транзитните планети ги е прегледала накратко и информативно. Карти има само няколко- нейната, на Джаки Онасис и подробно на млад мъж, основал и развил собствена фирма, която после продал за много пари.

akruks

• Hero Member
« Отговор #200 -: Септември 16, 2015, 10:40:54 pm »
Да, венера управител 5/12 , Юпитер Управител 7 , но в 8 ми , защо? Според мен показва , че половинката ми ще е много богата...
Е, мойта половинка не е много богата, просто семейството му е малко по-заможно от моето, но на практика го взех с два слипа (маркови!), едно видео (сам си беше изкарал 3000лв за него) и една възглавница с перушина. техните смениха патрона на бравата и тях малко след сватбата ни, ние по това време живеехме в общежитие за семейни в студенстки град  :)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #201 -: Септември 16, 2015, 10:41:46 pm »
За родените с Венера/Плутон и Венера/Юпитер нямам наблюдения сами да са забогатели и да са станали тото милионери, но често съм забелязвала, че успехът идва по партньорска линия, най-вече при съвпад или тригон в женска карта. Дотук не познавам нито един случай с такъв аспект, забогатял със собствен бизнес или личен труд. В повечето случаи облагите идват по съпружеска линия или чрез протекции от мъже, с които жената има отношения. За квадрата и опозицията нямам такива наблюдения, там аванта няма.  :012:

Цитат
с два слипа, едно видео и възглавица с перушина

С любимия и в колиба рай!  :72:

Аз имам две възглавници с перушина, наследствени - моята зестра от баба ми.  ;D

« Последна редакция: Септември 16, 2015, 10:44:03 pm от Lilla »
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

greg07

• Hero Member
« Отговор #202 -: Септември 16, 2015, 10:46:02 pm »
За родените с Венера/Плутон и Венера/Юпитер нямам наблюдения сами да са забогатели и да са станали тото милионери, но често съм забелязвала, че успехът идва по партньорска линия, най-вече при съвпад или тригон в женска карта. Дотук не познавам нито един случай с такъв аспект, забогатял със собствен бизнес или личен труд. В повечето случаи облагите идват по съпружеска линия или чрез протекции от мъже, с които жената има отношения. За квадрата и опозицията нямам такива наблюдения, там аванта няма.  :012:

да това имах предвид ... като цяло за стандартите на страната в която живея би трябвало да съм средна класа, но като се има предвид, че идвам от бедна държава, съм по-скоро в графата бедни ... така , че няма да е толкова трудно половинката да е по-богата.

akruks

• Hero Member
« Отговор #203 -: Септември 16, 2015, 11:23:17 pm »
  Не съм я оплюла,защото не съм я чела.Но само трз Плутон съвпад с Венера ми е малко да се каже  ;) :043:Когато има аспект между Плутон и Юпитер(Юпитер в 8Д),богатството и амбициите не винаги са изразени в пари.Може да е желание за власт(и управление).Може да са "духовни богатства",но аз не мога да ги визуализирам  :012: :043:
Нали казах, че тя го е вметнала информативно в краткото описание за транзита на Плутон в 8д. Хубава ѝ е книгата, много неща ми се изясниха преди 2г, когато я купих.

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #204 -: Септември 16, 2015, 11:32:11 pm »
Намерих една карта с нат тригон Плутон(У1)/Юпитер(У2).Трз Юпитер доближава съвпад с Плутон.Ще кажа да играят и да видим.  ;)

Без участие на 5-ти дом , на какво ще "играят " , Юпитер и Плутон ?  ;)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

akruks

• Hero Member
« Отговор #205 -: Септември 16, 2015, 11:47:17 pm »
Намерих една карта с нат тригон Плутон(У1)/Юпитер(У2).Трз Юпитер доближава съвпад с Плутон.Ще кажа да играят и да видим.
ха, че то малката ми дъщеря е с Плутон у1, у12 секстил с Юпитер У2  и тр Юпитер след два градуса ще е съвпад с нейния Юпитер,  а през декември ще направи съвпад с Венера, да вземе да пусне фиш на евромилионите, ще ѝ пиша  :)
На нея от малка много ѝ върви да намира пари и бижута- златни, сребърни, аз се шегувах с нея, че съм я родила с два бели косъма, което е на късмет и по пари ходи, а то детето е със съвпад на Венера и Юпитер, като Марс У1, У12, У5 е секстил с Венера  :)
« Последна редакция: Септември 16, 2015, 11:49:13 pm от akruks »

Happy58

• Гост
« Отговор #206 -: Септември 17, 2015, 08:48:45 am »

Лили, предполагам, имаш предвид и двата аспекта заедно в картата, нали? Не само единия ....

Ако е само за единия - и аз и леля ми имаме точни съвпад на Венера/Плутон - при мен в 3 дом, при нея в 11 дом. За забогатяване не може да се каже, но някакси - добри условия за печелене на пари от работа - в рамките на около средна класа (при мен е по-малко). Но пък от мъжа на леля ми те получиха някакви наследства, а той пък печелеше добре години наред. Тя подсигуряваше "задната линия" с много труд.

a.l.e.n.a

• Hero Member
  • Публикации: 3410
« Отговор #207 -: Септември 17, 2015, 09:23:35 am »
..

Донякъде виждам себе си в тази информация. При мен няма градусов аспект между Плутон и Венера, но са във взаимна рецепция по дом и знак. Венера е в Скорпион - в 8 дом, а  Плутон в 7 дом - във Везни.

Аз имам не малък доход, но с него покривам текущи разходи за дома, децата, себе си ... По-високия стандарт, който имам се осигурява от благоверния - имот, автомобил, почивки, стил на живот. До преди брака - пак имах лични жилище, кола и т.н., но с брака са с по-висок стандарт. Разчитам на него, не че и без него няма да се оправя, но нивото с него е по-високо. Освен това Венера от 8 дом в Скорпион ми тригонира и асцендента :) Сигурно трябва да означава, че се чувствам добре така :) 
Над силата е само умението да я владеем!

akruks

• Hero Member
« Отговор #208 -: Септември 17, 2015, 02:12:51 pm »
С любимия и в колиба рай!  :72:
Аз имам две възглавници с перушина, наследствени - моята зестра от баба ми.  ;D
Е, не мога да се оплача, все пак вдигнах стандарта си на живот, след като се омъжих.
Вярно, че нямаме пари на влог и собствено жилище, но след като държим два апартамента под наем (единия на пъпа на Мадрид, а до миналата година и в София общежитието на малката плащаше), значи сме богати. Сами отгледахме и изучихме децата си, без никаква помощ от родители и държава, не сме се лишавали с децата от нищо, дори по отношение на черна техника винаги сме били първи в блока.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #209 -: Септември 17, 2015, 02:19:16 pm »
Да ви кажа, стандартът на живот е много разтегливо понятие, зависи в каква среда живееш и с какви хора се сравняваш.

За европейския стандарт и нашата средна класа сигурно ще са бедняци. А тук, в крайните квартали, и малко да имаш, пак те гледат със завист. В централната част на града няма такова издребняване, там се завижда в друг мащаб - ако имаш печеливш бизнес/високоплатена работа, апартаменти, вили, лъскави коли.
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui