Рени, нодалната ос направи вече 3 съвпада с планети от стелиума ми. Още с влизането си във Везни мина през Плутон, след това Сатурн, а съвсем скоро и Слънце.
Предстои съвпад с Венера. В началото на Везни и с Меркурий.
Вече изкарах няколко затъмнения по оста Овен/Везни.
15 април 2014 - лунно затъмнение на 26 градуса във Везни беше в съвпад със Сатурн и Плутон, упр на 12 и 9/10 дом. Сатурн ми е на 25 градуса, Плутон на 27.
8 октомври 2014 - лунно затъмнение на 16 градуса в Овен беше в опозиция със Слънцето и Венерата ми, упр на 7 и 3/4/8 дом. Слънцето ми е на 18 градуса, а Венерата на 12 градуса.
Затъмненията през 2015 година пак ще ме засегнат.
4 април 2015 - лунно затъмнение на 15 градуса във Везни, ще ми съвпада със стелиума.
28 септември 2015 - лунно затъмнение на 5 градуса в Овен. Ще е в опозиция с Меркурия ми, упр на 5, 8, съупр на 4 дом.
Нодалната ос си минава, събития си има, промени си има. След 5 градуса ще направи квадрат с наталната нодална ос.
Уране, водолейските мами сте особен вид, вашето майчинство е различно. А моята мама беше с двете светила във Водолей и Уран в 1 дом.
С моята мама беше трудно. Но събитията всичко изличиха. Сега имам друга настройка към нея и случвалото се между нас. Даже ми е некомфортно да си припомням трудните отношения, не искам да акцентирам върху поведението й. Тя също очакваше някой да оправи положението й, някак да се случи без намесата й. И имаше добри манипулативни способности.
Понякога виждам част от качестваха й в себе си. Което ме плаши и кара да се тласкам силно в други посоки, защото видях този пример до какво доведе. Трупането на гняв, на негативни емоции - всичко това води до болести. Знаем, че тялото се разболява от душата... Понякога си мисля, че тя неволно/несъзнателно е тръгнала по този път, за да може аз да се тласкам в нея и да бягам от всичко, което ми е заложено в картата като негативи. За да помогне на душичката ми да е по-светла. Ето така бих описала водолейското майчинство. Много по-глобално, не така лично, а мащабно. Да, емоции липсваха през по-голямата част от времето. Нямаше вода... Но и аз нямам такава в хороскопа си. Водолейската любов е различна, водолеите са човеколюбиви. Както на Рибките, така и на Водолеите им е даден шанс да обичат божествено. Но това се постига след преминаване през личния ад на всеки. Не е вселенски подарък.
Писах, пък изтрих.
Понякога родители правят жертви, често и без те да го усещат. Жертват добрите отношения с детето. За да изградят характер като канара. Понякога това е... единствен начин.
С майка ми имахме съвпад на Марсовете. А при нея Марс беше в съвпад с нодалната ос. Орбис на съвпада с Марсовете ни е 3 градуса. Но орбис на съвпада на Слв-то й с мой Марс е няколко минутки. :72: И при двете нодалната ос е в 5/11 дом. Осмодомни Слънца, седмодомни Луни(в опозиция са Луните ни).
Няма нищо случайно. С времето още неща ще изникват като послание от отношенията ни. Има и негативи. Но с тях ще си се боря сама, посредством моите си уроци.