Честно казано, досега не съм използвала диспозиторите за анализ на родителската среда и семейната динамика.
И ако тръгна да тълкувам картата в тази насока, няма да е много коректно, защото ще се ръководя от съвсем други фактори, не от диспозиторите - така се губи смисълът на заниманието.
Но за да не се измъквам по терлици от темата, пробвах да направя диспозиторска верига и установих, че има рецепции, около които се завърта цялата верига, с изключение на Луната, която е доста силна и се намира в собствен знак.
Както казах, Луната е в собствен знак и затова не участва.
Правя го с уговорката, че се използват и модерни управители.
Тръгваме от Слънцето: Слънце в Овен - Марс в Близнаци - Меркурий в Риби - Нептун в Дева. Тук има рецепция Меркурий/Нептун, така че веригата се затваря.
Марс: Марс в Близнаци - Меркурий в Риби - Нептун в Дева. Отново същата рецепция.
Венера: Венера във Водолей - Уран в Телец. И тук има рецепция.
На пръв поглед не виждам голямо напрежение и изразена тенденция към кризи в семейството на жената. Обаче ми се струва, че нещо не е съвсем таман в нейните партньорски и интимни връзки. Омъжвала ли се е, какви са й били отношенията с мъжете? Мисля, че в отношенията с противоположния пол е избила някаква липса от ранното й детство.
Също така ми се струва малко хлъзгава темата, свързана с децата. Тази жена имала ли е деца, какви са били отношенията й с тях? В семейството имало ли е осиновяване - тя да е осиновила дете или тя самата да е била осиновена от други хора? Да речем, едната родителска фигура, с която е израснала, да не е била нейният биологичен родител?
На определен етап от живота е заложена тенденция към мистичен уклон, може да се е запалила по някакви духовни практики или окултни учения. Интуитивен ум, визионер, човек с въображение, добри способности за усвояване на знания, медитативни способности.