Здравейтена всички! Темата е интересна. Аз имам интерсептирани Риби / Дева, включващи двете светила слънце -риби и дева-луна. Луната - у4, у5, в 6 дом. Слънцето у6, в 12 дом. Реших сама да се опитам да си обясня това и попаднах на лекция на Михаил Левин. Това, което пише за Слънце в интерсептиран знак ми пасва - не знам какво искам! А луната ( за мен описва майка ми ) - сменили сме си ролите на родител / дете преди много години. Просто исках да споделя с вас. ..
Интерсептирани знаци
Ясно е, че знаците са включени по двойки - Риба – Дева например. Знаците са всички наши възможности и способности в живота. Но тези възможности попадат в условия, при които част от тях не се проявяват. Например да можеш добре да рисуваш, но да не станеш художник. Има възможности, има и условия - в които част от възможностите не могат да се реализират. Възможностите са космограмата - знаците и планетите без домовете. Като се сложи домовата система, това са възможностите с условията и това показва кое ще се осъществи лесно и кое- няма. Ако например си смениш местожителството, може да се окаже по-вероятно да се изяви качеството, защото ще се промени домофикацията при релокация. Най-силната точка на реализацията е в началото на дома. Ако планетата е в началото на дома, тя е в точката на максимална реализация, без значение от другите фактори. Всичко в интерсептирания знак не може да се прояви, реализира. Което не се намира в началото на дома, е свързано с несъзнаваното в човека. Затова интерсептираният знак е във втория слой на дома. Този дом винаги е проблемен, проявява се нееднородно. Например младеж, роден в семейство на научни работници, способни и умни, завършва висше образование влиза в науката, бързо защитава дисертация, започва да преподава във ВУЗ, но в десетия му дом има интерсептиран знак. Той се реализира в науката, но това не му е нужно. Ако родителите му не са били в науката, щеше да избере друг път. Има външен успех и вътрешна неудовлетвореност. Това е сфера, където не може да се реализира. Отвъд външната ситуация има невидима ситуация при дома с интерсептирания знак, ситуация, която е скрита и противоречи на видимата. Има неудовлетвореност. Това е стремеж, който не намира проявление. Планети в интереспитария знак не променят влиянието си в характера на човека - във вътрешния свят на човека влияят знаците, възможностите. Но когато стане въпрос за проявление и реализация на планетата, интерсептираният знак я задушава и не й дава възможност да се прояви. Интерсептираното Слънце - човек не знае какво иска или мисли, че знае, но всъщност желае това, което искат околните. Ако е на Асцендента или МЦ, той от рано знае какво иска, дори да не е престижно. Човек със слабо Слънце попада под влиянието на други хора, често не знае какво иска. Но това не е голяма драма - около 40-те години се намира начин да се проявят интерсептираните знаци. За интерсептираните знаци трябват две неща - усилия и време. Ако планетата е в аспект с друга, интерсептираната се проявява чрез другата. Пак няма да е пълна реализацията, но поне частично.