Автор Тема: Аромати и астрология  (Прочетена 7733 пъти)

starinthenightsky

• Hero Member
  • Публикации: 1640
    • Beauty explorer
Аромати и астрология
« -: Март 26, 2015, 03:26:48 pm »
 :)
« Последна редакция: Юни 26, 2015, 02:18:27 am от starinthenightsky »

Happy58

• Гост
Re: Аромати и астрология
« Отговор #1 -: Март 26, 2015, 04:19:46 pm »

Досега аз го отдавах на силната Дева в картата ми .... защото и откъм чистота съм нещо подобно, но не в такава степен - поне не ми става лошо, ако е мръсничко :), докато от миризма .... малиййй

какво е състоянието на Меркурий? Или на У6? - трябва да е нещо "в повече" - да не е съвсем нормално, за да има такива проявления.

При мен Венера е в Дева, в стелиум, с опозиция ... Меркурий е във Везни, без аспекти ....

значи дотук, общото е влиянието на сатурн/козирог и плутон. Нека и Уич да каже дали при нея има нещо такова. Моя Мерк е в 4 дом и при такива случаи с неприятни миризми, ми прилошава на стомаха, гади ми се.

Ето като цяло как е при мен - Мерк и Венера в рецепция, Мерк в 4 дом, Везни, без аспект. Венера в Дева, в 3 дом, в съвпад Плутон, опозиция Сатурн. У4 е Мерк, а Везни е включен.

Just_a_Dream

• Гост
« Отговор #2 -: Март 26, 2015, 04:44:57 pm »
При мен в 3-ти дом е Сатурн. И... всичко си идва на мястото. Явно е един от "виновниците".
У3 пък е Плутон.
« Последна редакция: Март 26, 2015, 04:55:34 pm от Just_a_Dream »

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #3 -: Март 26, 2015, 05:58:58 pm »
Венера -Въздух е според мен формулата, а носът е запазена марка на Слънце/АСЦ. :)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #4 -: Март 27, 2015, 09:35:53 am »
Ако всяка планета се свързва с определен цвят и вкус, не може ли да ги свържем и с ароматите?

Не понасям да ми мирише на запръжки и използвано олио, иначе ако е на нещо вкусно сготвено, няма проблем.

От козметичните аромати ме дразни сандалово дърво.
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Just_a_Dream

• Гост
« Отговор #5 -: Март 27, 2015, 09:55:27 am »
 Не понасям миризмата на готвено по себе си и по дрехите си. Не понасям и миризмата на застояло. Винаги преди да облека една дреха, първо я помирисвам. Забелязала съм, че ако изпереш някоя дреха, но не я обличаш дълго време след това-започва да мирише леко неприятно.
Освен това страшно се страхувам да не прибера влажна дреха в гардероба. Затова хвърлихме 400 лева за машина, която изсмуква влагата от помещението и поддържа постоянна влажност. Толкова е мощна, че за една нощ изсушава дрехите. Но това не ми е достатъчно-държа ги поне още 3-4 дена на сушилника, за да ми е по-спокойно. Като дойде време да ги прибирам-измивам си ръцете, избърсвам се и ги досушавам със сешоар. Понякога дори сухите дрехи минавам със сешоара-така съм още по-спокойна.
Като излезна от банята, дори собствените си крака суша така. Първо ги минавам със сешоара, после ги парфюмирам, пак суша, обувам ги и пак суша. Общо 3 пъти-за щастие  :012:
Влажност-равно-на лоша миризма  :012:
« Последна редакция: Март 27, 2015, 09:58:27 am от Just_a_Dream »

Вещичка

• Hero Member
  • Публикации: 1727
  • Виждам те!
« Отговор #6 -: Март 27, 2015, 09:59:09 am »
Трети дом ми е в теле, а Венерата е в 12 дом водолей. В трети дом имам и Марс в близнаци.

Ароматите за мен са ежедневие. Не понасям да ми мирише на мръсно и мръсна плът - направо ми прилошава от такива миризми. Също така не понасям и тежките аромати, колкото и да са хубави. Обожавам аромати на цитруси, мед, рози, индришета, здравец, кокос и все такива цветно-зелени. Тук говоря за НАТУРАЛНИТЕ - истински аромати, а не за техните синтетични съответствия. Синтетиката ме задушава - направо имам чувството, че ми блокира дробовете.
Здравият разум е сбор от предрасъдъци придобити до 18 годишна възраст! - Айнщайн

Вещичка

• Hero Member
  • Виждам те!
« Отговор #7 -: Март 27, 2015, 10:00:34 am »
Не понасям миризмата на готвено по себе си и по дрехите си. Не понасям и миризмата на застояло. Винаги преди да облека една дреха, първо я помирисвам. Забелязала съм, че ако изпереш някоя дреха, но не я обличаш дълго време след това-започва да мирише леко неприятно.
Освен това страшно се страхувам да не прибера влажна дреха в гардероба. Затова хвърлихме 400 лева за машина, която изсмуква влагата от помещението и поддържа постоянна влажност. Толкова е мощна, че за една нощ изсушава дрехите. Но това не ми е достатъчно-държа ги поне още 3-4 дена на сушилника, за да ми е по-спокойно. Като дойде време да ги прибирам-измивам си ръцете, избърсвам се и ги досушавам със сешоар. Понякога дори сухите дрехи минавам със сешоара-така съм още по-спокойна.
Като излезна от банята, дори собствените си крака суша така. Първо ги минавам със сешоара, после ги парфюмирам, пак суша, обувам ги и пак суша. Общо 3 пъти-за щастие  :012:
Влажност-равно-на лоша миризма  :012:

Дрийми, то тва са направо психични отклонения бря...  :043: :043: :043: :043: :043:
Здравият разум е сбор от предрасъдъци придобити до 18 годишна възраст! - Айнщайн

Happy58

• Гост
« Отговор #8 -: Март 27, 2015, 10:01:17 am »
Хепи, а дали имаш чувствително обоняние по принцип и всякакви по-изразителни аромати да ти причиняват дискомфорт ? Има разлика между теб и Джъст. Тя свързва миризмата на готвено с нещо мръсно, а ти казваш, че ти става лошо от нея.

всъщност, чувствителна съм и към други миризми - човешки, животински, миризмата на стаята ... Да, не ги свързвам с мръсотия, а просто ми се гади.

И, както Джъст казва - застоял въздух в стаята също ми причинява дискомфорт - проветрявам по няколко пъти на ден, дори и през зимата. Като пътувам също често отварям прозореца на колата. А ако пътувам в претъпкан автобус, направо си припадам ... Градския транспорт е направо смърт за мен ... но, опитвам да избирам превозни средства и часове, в които поне има шанс да не е претъпкано, за да не е тежък въздуха.

Just_a_Dream

• Гост
« Отговор #9 -: Март 27, 2015, 10:05:56 am »
Просто обонянието ми е ненормално силно-дори усещам естествения аромат на хората. Всяка кожа мирише по-различен начин.  :29:

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #10 -: Март 27, 2015, 10:25:06 am »
В градския транспорт е направо миризлив терор, тоя кошмар съм принудена да изживявам ежедневно.  :(

При все това, че съм с изключително слабо обоняние. Представете си как трябва да вонят!

Вещичка

• Hero Member
  • Виждам те!
« Отговор #11 -: Март 27, 2015, 10:26:58 am »
Ооо до 26-тата ми година и моето беше такова. Като ловджийско куче бях  :57:. Лятно време в препълнен тролей аз съм на най-последната врата и подушвах сладоледа, дето го ближеше едно диване на първата врата. Ти смятай колко народ е натъпкан вътре, всичките потни в жегата и каква смрад е, а аз сладоледа... хахахаааааааа...  :85: Въобще обонянието ми за храни беше ненадминато! Пуста лакомия...  :D :D :D

Обаче май синузит ли или нещо от сорта изкарах и обонянието ми се загуби. Подушвам само силни миризми и затова като правя парфюми и си завирам шишенцата почти в носа за да ги усетя като аромати...

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #12 -: Март 27, 2015, 10:29:31 am »
Надушвам само силни миризми. Трябва да е нещо много натрапчиво, за да го усетя, затова  и трудно избирам парфюм. За сметка на това имам свръхчувствително обоняние, когато става въпрос за нечистоплътност.

Just_a_Dream

• Гост
« Отговор #13 -: Март 27, 2015, 10:30:32 am »
Моето е развито за сметка на слабия ми слух.

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13755
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #14 -: Март 27, 2015, 12:01:37 pm »
Ако всяка планета се свързва с определен цвят и вкус, не може ли да ги свържем и с ароматите?

Не понасям да ми мирише на запръжки и използвано олио, иначе ако е на нещо вкусно сготвено, няма проблем.

От козметичните аромати ме дразни сандалово дърво.
Нали съм със Слънце и Венера противоположни на твоите по знак, то и по вкус сме на 180гр- обичам да ми ухае на запръжки на гозби като минавам вечер покрай блоковете, особено като са включени чушки и червен пипер
харесвам сандалово дърво и точно такива ароматни пръчици ползвам, не обичам мускус и кокос, прилошава ми от тези аромати
харесвам и ползвам нежните цветно-плодови аромати, като жасмин, гардения, роза, нарцис, а пролетно време ме омайва аромата на цъфналите дръвчета- завирам си носа в цветчетата, като пчеличка  :012: