Лили, втори път ще ти препоръчам Императрицата на D&G. Има липа и мед с малко акация. Допускам, че много ще ти хареса. Като го подушиш пиши дали съм познала:)
Аз обичам жасмин, ванилия, тютюн, бадеми, нарцис, магнолия. Не знам защо, но изпитвам почти непоносимост към аромати със зелена трева, лимони и изобщо цитруси. Кокоса също не ми понася, ако е по-натрапчив.
Все пак съм склонна да свързвам ароматите с Венера, а не с Меркурий или Марс. Те са по обонянието, но не и по насладата от аромата.
С огнени лични планети харесвам по-тежки парфюми. Но не от онези ориенталските с мускус - тях не понасям. По-скоро търся характерен, но изчистен аромат с някакви интересни нюанси. Твърде сладките захаросано-плодови също не ми допадат. Отвреме-навреме може нещо цветно и ефирно.
Заради квадрата Венера - Нептун търся и някакъв хипнотизиращ ефект.
Обичам ароматите на всякакви подправки - особено по-екзотичните. Обаче замирише ли ми на манджа - колкото и да е приятен ароматът, веднага ми спада либидото.
Понеже съм третодомна - с овчи Луна и Венера там, ароматите ми влияят емоционално, могат да сменят настроението и нагласата ми. Определени спомени също свързвам с аромати.
Моя приятелка асц. Телец и Венера в Риби пък обича зелени треви и аромати, свързани със земята. Стар доста добре е описала предпочитанията според стихиите.