Стар, май никой не говори да си изхвърли в гардероба на приятел вехтите си дрехи.
Това е глупаво. Има кош за тази цел.
На близка приятелка, която беше в тежко финансово положение /така се правеха/ съм давала или чисто нови дрехи, които не ми стават и не са особено подходящи за моята фигура, или обличани по веднъж-дваж /в един момент рязко напълнях, а тя е по-слаба/. И не смятам, че с това нещо съм я унижавала, просто исках някак да й помогна, да я зарадвам. Чисто нови обувки също съм й подарявала, също така съм купувала специално за нея, когато не можеше да си позволи и ходеше с едни грозни клошарски. И френски парфюми съм раздавала, това не го смятам за унижение. Бельо и употребявана козметика на никой няма да дам. Носени дрехи, но много запазени, изпрани и ароматизирани слагам в един чувал и давам на млади цигани /имах такъв познат, мой връстник - с жена и две щерки/. Може да изглежда като милостиня, но те искрено се радват. Дори беше изявил желание да ми помогне с ремонта вкъщи, но аз роми в къщата си не пускам, знам ли какво му е на акъла...
Нещо накъсано или просто старо, тотално демоде ще го хвърля на боклука. Пък винаги ще се намери клошар, който може да го употреби за нещо, затова всичко опаковам в торби и чували.
Приятелката, която носеше мои почти нови дрехи и тези на майка ми, не видях нещо да е поела от нашата енергия, съвсем в друга посока на развитие й върви житейският път. Но със сигурност има някакъв енергиен обмен, най-вече между мен и нея.
Аз обичам да раздавам и го правя от чисто сърце, пък нека ме съдят за това, за мен е без значение. Не го възприемам като милостиня. Навремето и на мен са ми подарявали дрехи, макар и много рядко, по-скоро по изключение /приятелки, веднъж една колежка/ - не го възприемах като обида, приемах с благодарност.
Но ако трябва да вкараме малко астрология, като плутонианец периодично имам нужда да изхвърлям нещо ненужно и излязло от употреба. Луната в Рак обича да се запасява, но с нови, хубави и понякога излишни неща, които впоследствие може и да се подаряват. Тук принос има и Венера в Овен, която винаги пазарува спонтанно и не си прави сметката, пазарува на принципа "
искам го сега, получавам веднага".
Между другото, в Хумана понякога могат да се купят уникални неща. :012: На нас тук всичко ни е правено като за секънд хенд хора, включително и някои "маркови" продукти, пък тръгнали сме да философстваме кое е милостиня и кое не е.