Аделина, изрових ти картата из форума. За неудовлетвореността от личните отношения на първо място бих набедила точния ти квадрат между Луна и Венера (двете планети, които в най-голяма степен показват как се отнасяме с/към другите).
Като разглеждам една карта, винаги започвам с определяне на темперамента. При теб флегматичният темперамент е силно изявен. Следващото, което гледам, е как са поставени планетите, отговарящи за този темперамент (тук това са Луна и Венера) и се опитвам да определя управителя на маниера (планетата, чрез която най-явно се изявява темперамента). За определяне на управителя на маниера има различни алгоритми. Понеже не съм много веща, ще спомена, че планета в близост до АС е добър кандидат за такъв (в тази карта няма такава планета). Следващ кандидат би била планета, която е най-силно свързана с Меркурий (рационалната част на ума) и Луната (емоционалната част на ума). Затова за твоята карта бих определила Марс във Везни като управител на маниера - Луната е в знак на Марс, а Меркурий има близък разходящ тригон с Марс. Друг кандидат би бил Юпитер - Луната е в сходящ съвпад с него, Меркурий в разходящ тригон.
Следващото нещо, което гледам, е основната мотивация в картата (то може би от това се започва) - знака на АС и разположението на управителя му. Имаме изгряващ Рак и Луна в Скорпион в 5-ти дом в точен квадрат с Венера и сходящ съвпад с Юпитер.
Като забъркаме отварата, ето какво мисля, че се получава. Флегматичният темперамент се характеризира със силна емоционалност, чувствителност, ранимост, склонност да се привързва много лесно. Изгряващият Рак има силно изразена нужда от емоционална подкрепа и комфорт и един от терените, на който се търсят тези усещания, е в романтичните взаимоотношения (влюбванията - едно от значенията на 5-ти дом). Понеже Луната е заточена, емоционален комфорт трудно се постига. Луната в Скорпион има свръх силна нужда от пълно отдаване и безрезервна любов, за да се чувства сигурна и обичана. Обаче предполагам, че Венера във Водолей те прави по-дистанцирана в изразяването на чувствата. От една страна искаш силна, обсебваща, изпепеляваща връзка, а от друга демонстрираш по-скоро приятелски чувства - някакъв такъв сценарий си представям. Или хем желаеш да обсебиш обекта на чувствата си, хем ти да запазиш независимост. Като добавим Марс във Везни в дневна карта (каквато е твоята), е възможно да проявяваш повечко ревност, липса на желание за компромиси във взаимоотношенията, опити да промениш половинката си.
Извинявай, ако греша в тълкуванията си. От доста време не съм гледала карти, "ръждясала съм".