Комбин
Не се сещам колко пъти обещавах да пиша за него и винаги, когато дойдеше моментът да го направя ми се отщяваше.
Какво е комбин?
Преди много години, мъжът и жената са били едно цяло, но се възгордели и бог ги разделил. На мястото на пъпчето, където са били свързани е оставил следата от разделянето и само майките изживяват тайнството да се докоснат до онова цяло.
Астрологията и в частност комбина, дават възможност да видим това обединение, представено в една карта.
Каква е разликата между този вид изследване и композит?
Композитът е като среща на двама човека в еднакво отдалечен град, за общо удобство на двамата, две дати, две личности и едно място на среща, комбинът е сливането на две личности в едно цяло.
Дори ако имаме дете с някой друг, то унаследява половинката от единия и половината от другия, но при този вид карта виждаме един нов уникален индивид.
Комбин се построява от двете дати и в него се проявяват всички плюсове и минуси на едни отношения.
При наталната карта се вижда нашата същност, синастрията как изглеждаме в очите на някой друг, композитът как играем в тандем, но комбин ни показва как се сливаме с някой друг.
Самата карта я разглеждаме по подобие на натална, но с малки различия.
1-ви дом показва какво впечатление оставя една двойка у околните.
2-ри дом, какви са техните материални придобивки и тяхната ценностна система
3-ти дом показва най-често обсъжданите теми, техните отношения с близките им
4-ти дом разкрива запознанството им, по какъв начин са се събрали заедно
5-ти дом, показва техният начин да се забавляват, общите места, които най-често посещават за отмора, децата
6-ти дом е домакинството им, хигиената на домът, хранителните им навици
7-ми дом, приятелите им, хората привилегировани да бъдат допущани до домът
8-ми дом, банки, заеми, капиталовложения
9-ти дом в каква посока се развиват отношенията им, желанието им да опознават чужди култури,общите излизания в чужбина, мечтите за бъдещето, морал
10-то дом, общата цел на двойката, върховата точка, която искат да достигнат, колко стабилна е двойката като обществен имидж
11-ти дом, показва тяхната специфика, какво ги прави индивидуални сред останалите и в каква степен се простират техните социални контакти
12-дом е тяхната религия, техните вътрешни мотиви по различни теми, техният скрит за околните интимен живот
Като пример един асц Рак при комбина, разкрива онези двойки, които в обществото изглеждат малко идиотски с взаимното си хранене и гальовни обръщения от сорта "бебче", "слънчицето ми", "любов моя" и т.н.
в Комбинираната карта освен външната проява на нещата се открива и всяка съставна част от този организъм -представена от
планетите и тяхното взаимодействие.
Една карта със зле разположени Слънце и Луна ще ни покаже вътрешни колебания и емоционален стрес в отношенията.
Едно Слънце-Сатурн в лош аспект ни говори за хладина, както в отношенията с околните, така и вътре в организма, натрупани страхове, някакъв лимит в начинът на живот.
В комбин може да се види кой е водеща фигура по разположението на Слънце Марс или Венера Луна, в зависимост кое къде е попаднало като знак и дом. Определящ фактор е коя планета е по-силна в позицията си.
Кой се чувства по-добре във връзката се хваща на принципа на сравнение на натална карта към комбин.
Как се развива пътят на двойката -комбин към транзит дава тенденциите по връзката на светилата спрямо външните планети в мунданна обстановка.
С построяването на комбин може да се сложи диагноза на едни отношения и да се видят болестите или здравето на едни отношения.
Благословените връзки от Бог или тези, за които се казва, че са събрани по божия воля и благословия имат хубав аспект между Венера и Нептун, както по дом, така и по знак, а аз пожелавам на всички да го видят в своите комбини.
P.S за място на раждане и по-точно определяне на комбина може да го построите отново, като за новата дата, ползвате за място на раждане, в кое населено място се е състояла първата жива среща!
Надежда Каракоинова