Автор Тема: Лъжите  (Прочетена 18048 пъти)

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
Re: Лъжите
« Отговор #60 -: Май 21, 2015, 06:35:33 am »
Най-лесно се лъжат Огнените знаци.
Най-лесно лъже Подвижният кръст.
Най-лесно улавя лъжите Козирог.
Най-лесно живеят в лъжи Риби.
Най-лесно изобретява лъжа Меркурий.
Най-лесно се възмущава на лъжите Водолей.
Най-лесно прощава лъжите Лъв.
Най-лесно се възползва от лъжите Рак.
Най-лесно отричат лъжите Въздушните знаци.
.....................................................................
Най са излъгани виделите:)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

toroni

• Full Member
  • Публикации: 231
« Отговор #61 -: Май 21, 2015, 08:45:00 am »
Най-лесно се лъжат Огнените знаци.
Най-лесно лъже Подвижният кръст.
Най-лесно улавя лъжите Козирог.
Най-лесно живеят в лъжи Риби.
Най-лесно изобретява лъжа Меркурий.
Най-лесно прощава лъжите Лъв.
Най-лесно се възползва от лъжите Рак.
Най-лесно отричат лъжите Въздушните знаци.

Браво  :08: Съвсем точно казано  :clap:
Бих добавила от собствен опит,че и Близнаците възползват от лъжите най-хладнокръвно!
.....................................................................
Най са излъгани виделите:)

romantica

• Hero Member
  • Публикации: 1916
« Отговор #62 -: Април 11, 2016, 05:16:40 pm »
Слънце в съвпад с ретро Меркурий във везни опозиция Сатурн в овен + неаспектиран Марс в дева = супер лъжкиня.

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13743
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #63 -: Април 12, 2016, 02:12:11 am »

като се възмущават защо лъжат- цяла вечер с очите си гледам една водолейка как ме клевети, като изопачава моите думи относно трето лице, а аз в това време съм в профила на третото лице и чета чата - цяла вечер дамата водолейка не се спря да изкривява истината, така и не изпрати цялата моя кореспонденция с мене на третото лице, което да види, че аз не съм написала нищо лошо за него, а е точно обратното...
с Марс козирог е, като на моята майка, която е слънчев стрелец- писмата ѝ с баща ми от тяхната младост са в мен, в няколко писма той се моли да му изпрати писмото от неговата майка до нея, в което тя твърди, че я била нападала и обиждала, ама майка ми така и не е пратила въпросното писмо от свекърва си, а го е унищожила.

Bin

• Sr. Member
  • Публикации: 467
« Отговор #64 -: Април 12, 2016, 08:54:18 am »
Слънце в съвпад с ретро Меркурий във везни опозиция Сатурн в овен + неаспектиран Марс в дева = супер лъжкиня.
   ---Не е от това -имам подобно положение,освен че Марс ми е аспектиран -почти изобщо не лъжа и крада,много мразя да се притеснявам и да помня глупости след това . За лъжене стана въпрос по-горе -Меркурий,бл.,3д във връзка с Нептун ,риби,12д .

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
« Отговор #65 -: Април 12, 2016, 09:28:52 am »
Рени е писала, но и аз да кажа. Меркурий в стрелец може да е роден измамник, нито мига с очи, нито гледа настрани, измисля схеми-талант.

trendy

• Hero Member
  • Публикации: 1804
« Отговор #66 -: Април 12, 2016, 09:36:09 am »
Рени е писала, но и аз да кажа. Меркурий в стрелец може да е роден измамник, нито мига с очи, нито гледа настрани, измисля схеми-талант.

Те го правят за забавление.

Radost

• Sr. Member
  • Публикации: 475
« Отговор #67 -: Април 12, 2016, 11:41:00 am »
Те го правят за забавление.
Съгласна съм,  :012: дори ако мога да добавя, защото живея с такъв Меркурий, той често го прави дори и без да иска. Не осъзнава какво прави като казва нещо и/или информира. Общо взето става забавно, но често и създава впечатление за човек, на който не може да се има доверие.

akruks

• Hero Member
« Отговор #68 -: Април 12, 2016, 04:15:14 pm »
Но един плутонианец може да бъде излъган/заблуден от самовнушенията си. Понякога и прекалената мнителност/недоверие пречи на трезвата преценка. Умът ти, на база натрупан неприятен минал опит, започва да разиграва най-различни негативни сценарии, а на практика нещата да не са чак толкова черни.
Един плутонианец може да бъде излъган от друг плутонианец- вчера ми се случи- чатим си с голямата дъщеря по адрес на малката, накрая аз ѝ казвам да изтрие чата, случайно да не го види баща им, тя казва- "тати не ми бърка в телефона, но за всеки случай ще го изтрия" и... копирала е част от разговора, само извадки от мои изказвания, които изпратила на сестра си, която също е плутонианка и ми звъни по телефона да пита откъде имам тази информация за нея, аз пък звъня веднага на голямата, която я хванало шубето и си изключила телефона- после цяла вечер я карам да изпрати целия ни разговор като е толкова отворена, а тя продължава най-нагло да изопачава пред сестра си какво била казала тя, какво съм казала аз, но не прати целия разговор, дори се подиграваше, че съм се ядосвала, понеже съм го била изтрила, просто подлудеет человек  ::)

delphin

• Hero Member
  • Публикации: 2019
« Отговор #69 -: Април 12, 2016, 10:14:24 pm »
Аспект на Плутон и Нептун към Меркурий. Най-добре в комбинация  ;D Тогава и на най-чистия и добронамерен Меркурий не му е никак трудно да мига невинно с очички и да ви метне през дерето  :012:
Има един глас, който не използва думи. Слушай!
Мевляна Руми

Emma

• Hero Member
  • Публикации: 2844
  • Mbuki-mvuki
    • Emma и картите
« Отговор #70 -: Април 12, 2016, 10:34:33 pm »
Аспект на Плутон и Нептун към Меркурий. Най-добре в комбинация  ;D Тогава и на най-чистия и добронамерен Меркурий не му е никак трудно да мига невинно с очички и да ви метне през дерето  :012:

И един Юпитер за разкош. Чак ще си вярва.  :012:
I am naked, not unclothed but exposed…You undress me, not my skin, but my soul.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #71 -: Април 13, 2016, 05:49:49 pm »
Има хора, които сякаш лъжат несъзнателно, без да си дават сметка за това. А ти се чудиш защо всички тия оплаквания или пък хвалби не се виждат в хороскопа. Вероятно тук играе роля и начинът на възприятие, говорим не за преднамерени и целенасочени лъжи, а за изопачаване на някои факти и обстоятелства и представянето им в друга светлина.
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

romantica

• Hero Member
  • Публикации: 1916
« Отговор #72 -: Април 14, 2016, 05:17:43 am »
   ---Не е от това -имам подобно положение,освен че Марс ми е аспектиран -почти изобщо не лъжа и крада,много мразя да се притеснявам и да помня глупости след това . За лъжене стана въпрос по-горе -Меркурий,бл.,3д във връзка с Нептун ,риби,12д .

Дали е от това или не е от това - не мога да кажа, не съм специалист астролог. Нито пък мога да разбера кога е родена, че да знам коя планета в кой дом попада.

Споделих въз основа на наблюдения от една колежка, която си преписа мой собствен труд, от месеци, за неин. А мен се опита да ме злепостави пред ръководството и колегите, че не съм ѝ помагала и не виждала полза от мен. Същата има Венера съвпад Нептун в скорпион. Прави всичко възможно и на всяка цена да се покаже, колко е най-, а другите колко са зле. От колегите никой не я отразява, освен главния шеф, който има Луна в точен съвпад с нейните скорпионски планети.

Bin

• Sr. Member
  • Публикации: 467
« Отговор #73 -: Април 14, 2016, 08:50:38 am »
Я-потвърждава се теорията ми,че често констелациите вървят комплект-и аз имам Венера съвпад Нептун,само че в различни знаци и домове .Мисля в примера дефиницията е не лъжа а манипулиране-там се гледа Плутон,скорпион и 8д .Има общо с лъжата ,но с друг нюанс .Иначе като гледам давате аспекти и на Юпитер освен Нептун към Меркурий-има резон-това са управителите на дебилитирането му.Една лъжа за да се дефинира като такава трябва да се регистрира-дебилитиран Меркурий дава тази възможност,ако е3 силен есенциално и аксидентално лъжата няма да се регистрира,номерът ще мине като майтап,шега и тн .Твърди аспекти на трези планети към Меркурий мисля биха дали регистрация на лъжа,меки аспекти-регистрация на фантазиране,сладкодумие ,майтапене и тн .

akruks

• Hero Member
« Отговор #74 -: Април 14, 2016, 11:52:04 am »
Има хора, които сякаш лъжат несъзнателно, без да си дават сметка за това. А ти се чудиш защо всички тия оплаквания или пък хвалби не се виждат в хороскопа. Вероятно тук играе роля и начинът на възприятие, говорим не за преднамерени и целенасочени лъжи, а за изопачаване на някои факти и обстоятелства и представянето им в друга светлина.
Така е , Лили, познавам много такива хора, но все пак наина им на изразяане би трябвало да е отбелязан по някакъв начин в натала, не мислиш ли? Лично аз съм мислила по въпроса, съпоставяйки например картите на моя роднина и "приятелка"- първата с Луна телец , Слънце козирог, Меркурий в стрелец, Марс водолей, а втората с Луна козирог на ЮЛВ, Слънце телец, ретро Меркурий в телец, Марс в лъв. Тези двенките са вечните оплаквачки, как са все зле, години наред ми пушеха цигарите (сега продължават да муфтят други наивнички), а реално са материално и финансово добре, за нашия стандарт. Лъжите им не са спонтанни и необмислени, а ги използват в защита на своите интереси- например "приятелката" миналата седмица най-спокойно ме излъга, като ми писала, че не дошла на представянето на книгата ми, понеже си била на село да сади царевица. Е да, ама не- минах на другата сутрин рано и прозореца на кухненското остъкление, където им е печката за готвене и само там се пуши, беше широко отворен, а когато си ходят на село го затварят, за да не падне котака им, понеже живеят на 7-ми етаж, като включим гаражите дори е 8-ми.  Ако я бях поканила с мъжа ѝ на ресторант и бях казала, че ще платя сметката, да нямат грижа, щеше да са първа писта- нямаше да има царевица  ;D