По-вече разбирате ведическа,но ми е още прясно-скоро четох,че по ведическа 8д е дълголетието .Всякакъв вид аспекти на Сатурн към 8д дават дълголетие .Говоря за индийските аспекти за Сатрн/тип 1д,3д,7д,10д/ .Предполагам ако Сатурн е с достоинства влиянието му се усилва,ако е дебилитиран отслабва.като се има предвид дали има отмяна-нийча банга/ .Сатурн е карака/естествен управител/ на 8д .Благотворно влияние оказва и специфичния у8д-ако е бенефи с достоинства, с аспекти към собствения дом -носи още точки .Пример-при мен Сатурн е във 2д,което значи прави аспект тип 7д към 8д ,това добре,но е в риби,перегринест,което намалява силата му,у1,у12 д е-лагнеш,което го усилва,но пък като у12д не е добре -общо взето средна работа .Меркурий ми е на трон в 8д дева,като е у5,у8 .Естествения и индивидуалния ми стопани на 8д имат достъп до него-могат да го поддържат ,особено силния Меркурий на трон,у5д-заслуга на минала карма .Обаче има и кофти положения-Кету/ЮЛВ/ е в8д,а той се счита за злосторник .Юпитер у2,у11 е в 8д големия бенефик е дебилитиран-като бенефикк има желание да помага,но дебилитирането го прави слаб,неадекватен ,затова по-скоро няма полза от него ,има нийча банга от Меркурий на трон,обаче частично понеже е в 8д,само в 1,4,5,7,9,10 има отмяна .От цялата работа оценявам дълголетност долу-горе над средното,но не извънредно голяма-80-85 години .Трябва да погледна после дивижънъл чарт 8,там- Лагна,лагнеш,Сатурн и 8д .