Автор Тема: Аспекти  (Прочетена 21984 пъти)

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
Re: Аспекти
« Отговор #60 -: Декември 02, 2015, 05:07:22 pm »
Акрукс, ако вземеш даден знак и анализирайки го  в детайлност ( на теб това ти идва отръки ) си помислиш какво му трябва още за да стане по-цялостен, това може да са знаците, с които е в куинконкс и след прочита на книгата и извършената от теб дисекция може тук да споделиш.  ;)
Имаше мисля, споделена тема от Лили и Стар, как синастрично действа този аспект и колко често е срещан, защото всяка партньорска  планета, точка попада в нашия 8-ми дом...Ти си Везни, така че би трябвало да те провокира тема за връзките, в които участва и куинконкса .  :)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Happy58

• Гост
« Отговор #61 -: Декември 02, 2015, 05:41:23 pm »
Ето превод от скрипта от лекциите на немската астроложка:

Куинконс: "Всяка криза служи за себеподобряване"

Куинконсът е ъгъл на кризата и ученето. Например: Овен може (и трябва) да научи от Дева (примерно) смирение/скромност и от Скорпион задължителност/ангажиране. Характерното за Рибите съчувствие захранва себецентрирания Лъв, който от своя страна извиква в Рибите (нещо от типа на) Яхуу-ууу. Лъв-Козирог: радващият се на живота Лъв получава криза, когато е ограничен от обществените норми и правила (Козирог).  Какво би помогнало в този случай на Лъва - Ако някой иска да постигне Лъвска професионална реализация, трябва първо да получи обществено призната диплома - тогава ще може да се разгърне с неговите специализирани познания. Какво учи Козирог от Лъв - ако Козирог получава дипломи само за да докаже способностите си, в един момент той ще загуби от радостта на живота, което в дългосрочен план пак води до криза.

За йода се дава само графичното обяснение, но от разговорите ни съм "откраднала" нещичко, което си е почти същото като в традиционната астрология, с лека добавка: Когато човек не изживява истински даденостите на двете планети (по знак и дом) от секстила, той ги търси в отсрещната, фокалната точка - един вид проецира и винаги остава разочарован. За да получи истинската фокална точка, трябва да започне да живее двете планети в секстила.

И пак да отбележа, моля ви, нека не спорим - аз само споделям, и ако на някой му е интересно и полезно, нека го ползва, ако - не, просто да го игнорира.

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13755
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #62 -: Декември 02, 2015, 06:28:10 pm »
И пак да отбележа, моля ви, нека не спорим - аз само споделям, и ако на някой му е интересно и полезно, нека го ползва, ако - не, просто да го игнорира.
Хепи, спри се бе, жена! Защо ми извърташ винаги думите в грешна посока и ме изкарваш по-черна и от дявола? Попитах съвсем сериозно какво пише за конфигурация йод в еволюционна астрология, понеже си споменала точно тези три знака за куинкокс, от които са изградени конфигурациите при мен.
Благодаря за превода и за отговора!
Иначе съм чела и цитирала тълкуването на куинконкс от книга, която имам у нас, чела съм и цитирала тук статията за Йод на Мира Кунева, където много добре е обяснено защо и как, но ми беше интересно да прочета и друго виждане. 

Happy58

• Гост
« Отговор #63 -: Декември 02, 2015, 06:37:46 pm »
Хепи, спри се бе, жена! Защо ми извърташ винаги думите в грешна посока и ме изкарваш по-черна и от дявола? Попитах съвсем сериозно какво пише за конфигурация йод в еволюционна астрология, понеже си споменала точно тези три знака за куинкокс, от които са изградени конфигурациите при мен.
Благодаря за превода и за отговора!
Иначе съм чела и цитирала тълкуването на куинконкс от книга, която имам у нас, чела съм и цитирала тук статията за Йод на Мира Кунева, където много добре е обяснено защо и как, но ми беше интересно да прочета и друго виждане.

първото изречение няма да го коментирам, защото в началото на предния пост изясних :) , а това изречение беше към другите, не към теб - виж че пише "моля ви" :)

Обаче да уточня нещо, което пишеш - когато писах за йода и трите знака, нямах предвид планети в този знак, а чисто теоретично (съгласно стандартна карта с Асц Овен) тълкуване на аспекта. Започваме от Овен, както при другите аспекти, и при Дева и Скорпион се образуват куинконси - оттук и тълкуването - криза и обновяване. И това вече се прилага към конкретните знаци, които са в картата.

Статията на Мира Кунева също е хубава - те нейните са все добри  :08:

Happy58

• Гост
« Отговор #64 -: Декември 02, 2015, 06:41:06 pm »
Тази книжка пускана ли е тук?

Аз я прегледах диагонално, но не открих някакви практически ползи за йод-притежаващите и се отказах. Може би на теб да ти свърши работа.
На мен ми помага горното тълкуване - дава някакви практически съвети, а не просто - "тежко е"

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
« Отговор #65 -: Декември 21, 2015, 12:09:14 am »
При дълголетниците венера и сатурн са свързани

Papy

• Hero Member
« Отговор #66 -: Декември 21, 2015, 09:58:24 am »
..вероятно с тригон, нали ;)

Не, по-често по управление

Papy

• Hero Member
« Отговор #67 -: Декември 21, 2015, 11:12:54 am »
ето сам потърси

Happy58

• Гост
« Отговор #68 -: Декември 21, 2015, 11:40:01 am »
12 прегледани карти (отзад-напред)
в 4-5 от тях има съвпад Сатурн/Венера
в 4-5 от тях има тригон м/у Сатурн/Венера, т.е.

от посочените аспекти е невъзможно да има аспект "по управление"

за тригон (120гр) единствената комбинация би била шоирок тригон м/у Венера в 10, Сатурн 7... с условие

предимно за дълголети се гледа връзката м/у 4ти и 8ми дом, които така или иначе са в тригонометрична връзка ;)

при мен съУ4 и У8 са в съвпад, като м/у тях е У5 - обрис 1,5гр - това предполагам е презпоставка за дълголетие .... което не ме кефи много де

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #69 -: Декември 21, 2015, 11:43:58 am »
И при мен има от посочените аспекти. При такъв живот да живееш дълго, направо ужас ме обзема.
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Diyana

• Hero Member
  • Публикации: 1702
« Отговор #70 -: Декември 21, 2015, 11:59:08 am »
от посочените аспекти е невъзможно да има аспект "по управление"
Венера Водолей Сатурн Везни?
Сатурн Телец Венера Козирог?
Сатурн Венера Телец?...
De omnibus dubitandum est

delphin

• Hero Member
  • Публикации: 2019
« Отговор #71 -: Декември 21, 2015, 12:01:12 pm »
Хаха, аз не се знае колко ще живея.

У4 - Плутон и Марс
У8 - Нептун и Юпитер

Марс е в опозиция с Юпитер с 7* орбис, а Плутон е в секстил с Нептун с 5* орбис. Как да го тълкувам това  :012:
Евентуално съвпадът на Марс със Сатурн да дава тежест на опозицията Марс - Юпитер.  :017: Което е в полза на краткия живот, което не е чак толкова лошо  :012:
« Последна редакция: Декември 21, 2015, 12:07:41 pm от delphin »
Има един глас, който не използва думи. Слушай!
Мевляна Руми

Diyana

• Hero Member
  • Публикации: 1702
« Отговор #72 -: Декември 21, 2015, 12:22:15 pm »
Не разбрах твърдението ти и зададох въпрос защо да не може при тригони и съвпади да има връзка по управление.

Както и дори при липса на аспект?
Иначе нито имам наблюдения, нито ми е интересно кои са аспектите на дълголетниците.
« Последна редакция: Декември 21, 2015, 12:25:27 pm от Diyana »
De omnibus dubitandum est

Oposit

• Hero Member
  • Публикации: 872
« Отговор #73 -: Декември 21, 2015, 01:12:31 pm »
По-вече разбирате ведическа,но ми е още прясно-скоро четох,че по ведическа 8д е дълголетието .Всякакъв вид аспекти на Сатурн към 8д дават дълголетие .Говоря за индийските аспекти за Сатрн/тип 1д,3д,7д,10д/ .Предполагам ако Сатурн е с достоинства влиянието му се усилва,ако е дебилитиран отслабва.като се има предвид дали има отмяна-нийча банга/ .Сатурн е карака/естествен управител/ на 8д .Благотворно влияние оказва и специфичния у8д-ако е бенефи с достоинства, с аспекти към собствения дом -носи още точки .Пример-при мен Сатурн е във 2д,което значи прави аспект тип 7д към 8д ,това добре,но е в риби,перегринест,което намалява силата му,у1,у12 д е-лагнеш,което го усилва,но пък като у12д не е добре -общо взето средна работа .Меркурий ми е на трон в 8д дева,като е у5,у8 .Естествения и индивидуалния ми стопани на 8д имат достъп до него-могат да го поддържат ,особено силния Меркурий на трон,у5д-заслуга на минала карма .Обаче има и кофти положения-Кету/ЮЛВ/ е в8д,а той се счита за злосторник .Юпитер у2,у11 е в 8д големия бенефик е дебилитиран-като бенефикк има желание да помага,но дебилитирането го прави слаб,неадекватен ,затова по-скоро няма полза от него ,има нийча банга от Меркурий на трон,обаче частично понеже е в 8д,само в 1,4,5,7,9,10 има отмяна .От цялата работа оценявам дълголетност долу-горе над средното,но не извънредно голяма-80-85 години .Трябва да погледна после дивижънъл чарт 8,там- Лагна,лагнеш,Сатурн и 8д .

Papy

• Hero Member
« Отговор #74 -: Декември 21, 2015, 08:16:24 pm »
Венера Водолей Сатурн Везни?

Да, най-често