Автор Тема: Психопати  (Прочетена 27768 пъти)

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12787
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
Re: Психопати
« Отговор #60 -: Юни 12, 2016, 05:20:43 pm »
Акцент Въздух винаги дава такава тенденция, това са "човешките знаци", както и Подвижният(мисловният) кръст  и е добре в такива карти поне едно от Светилата и/или АСЦ да са в земен знак или със Сатурн.
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #61 -: Юни 12, 2016, 05:24:02 pm »
Гледам по ведическата - там факторите са по-определящи и веднага става ясно кой е с такава вродена тенденция и при кого е само привидно.

При Тед Бънди, например, в западната карта Меркурий е в един знак с два бенефика - Юпитер и Венера. С прецесия обаче се получава изместване и двата показателя на менталността - Луната и Меркурий - минават в един знак с Марс и Кету, в Скорпион при това. Освен това има едно ведическо правило за слаба и афликтирана Луна в 4 дом от Лагна, в случая е проработило с пълна сила.

В западната карта:

За предразположеност към ментални заболявания, лабилна психика - мутабелни знаци, но трябва да има там афликтирани показатели за ума, менталността. За прояви на жестокост, животинското инстинктивно начало - знаци от фиксирания кръст. Така го дават античните астролози.

« Последна редакция: Юни 12, 2016, 05:26:23 pm от Lilla »
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Рени

• Hero Member
« Отговор #62 -: Юни 12, 2016, 05:30:34 pm »
Няма разлика дали е източна или западна карта, еднакво добре може да се разчитат показатели/ тенденции по определен казус, по-скоро е въпрос на избор при използване на същите.  :)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #63 -: Юни 12, 2016, 05:33:31 pm »
Еднакво добре, ако се направи по-задълбочен прочит с различни техники, а не се гледа шаблонно и тенденциозно.

А след като се знае, че дадена карта е на такъв човек, винаги могат да се набедят някакви показатели като определящи.

В твоята карта няма такива указания - нито Луна в 5 дом има връзка с лабилна психика, нито Марс в 1 дом.

Bin

• Sr. Member
  • Публикации: 467
« Отговор #64 -: Юни 12, 2016, 05:33:37 pm »
За мен Луната си е психика-душа ,потвърждава се от това правило-патологията на Луната е патология на душата-психиката и дава психо-пати .липсват първите 7години,или е имало повреда тогава-Чакатило мисля в тази възраст става свидетел на канибалството в Украйна .Знам че балсамичната Луна е по-проблемна-апликираща,но примерите тук са на новолунни-значи всякакъв тип затъмнена Луна .Имам Новолуние като на Чакатило от светила в падение :-\,Марс и Плутон са ми съвпад на ДСЦ-имам моменти на амок ,но и Юпитер е там-спасява положението .по индийска светилата в 9д,Луната във везни без описаните аспекти  :engel016:

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #65 -: Юни 12, 2016, 05:36:02 pm »
Знам че балсамичната Луна е по-проблемна-апликираща,но примерите тук са на новолунни-значи всякакъв тип затъмнена Луна .

Луната е фазова в двата случая - обикновено дава по-силна изява, ако нещо е заложено като проблем в хороскопа.

Рени

• Hero Member
« Отговор #66 -: Юни 12, 2016, 08:42:20 pm »
Меркурий.  :)

Bin

• Sr. Member
« Отговор #67 -: Юни 12, 2016, 09:14:44 pm »
Гледам и не виждам :017:Жокер?

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #68 -: Юни 12, 2016, 09:21:05 pm »
Един-два хвърчащи аспекта без връзка със съответните домове все още не ни правят психопати  ;D

Рени

• Hero Member
« Отговор #69 -: Юни 12, 2016, 09:22:07 pm »
Без тълкуване на Меркурий темата се обезсмисля-това е жокерът. ;)

Bin

• Sr. Member
« Отговор #70 -: Юни 13, 2016, 08:40:56 am »
Рени с Меркурий не намирам връзка,намекваш за ония серийни убийци които изкарват свръхинтелигентни-например -известния ,,Зодиак,,-това е частен случай-тук говорим за общия принцип .Мисля действат по ,,чувство,,,по интуиция-надушват подходящата жертва и удобния случай,обикновено няма много мислене по Меркурий .Мен като ме окрадоха цигани,не мисля че много са мислили-надушили са подходяша блейка/тр.Нептун ми е тронов на Асц/,условията -подходящи и се задейства рефлекс/Луната отразява като рефлекс е/ .Затова индийците казват че разума е по Луна-освен това отговаря за паметта .

Terry

• Hero Member
  • Публикации: 3370
« Отговор #71 -: Юни 13, 2016, 09:16:33 am »
Може би ако Меркурий е зле поставен, а е диспозитор на луната ::)

Но май като статистика  повечето са с луна в неподвижен знак..
Frankly, my dear, I don't give a damn.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #72 -: Юни 13, 2016, 09:20:30 am »
Опозите, виж картата на Брейвик, макар той не е типичният сериен убиец. Може и там да има някой "по-интелигентен" Меркурий. Но се сещам, че и при него Луната е специфично поставена - съвпад Луна-Раху-Сатурн.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #73 -: Юни 13, 2016, 09:25:29 am »
Меркурий има връзка с интелекта и с начина, по който боравим с информационните потоци, Луната и Марс - с инстинктивните реакции. Нищо не се гледа по един-единствен сигнификатор.

Bin

• Sr. Member
« Отговор #74 -: Юни 13, 2016, 09:51:13 am »
Гледат се повторенията на сигнификатори действащи в една посока да.Но Винаги има степенуване по важност-в случая несъмнено е Луната .Луната е архетипът,моделът за емоциите,инстинктивните емоции .Аз мисля основната емоция ,основната нужда и потребност управлява и е първична ,Меркурий за който говорим е нещо вторично,подчинено на Луна .дори и еволюционно-емоциите са основата,по-старата част,меркурий е нещо ново,тепърва се развива .Луна-майка-Меркурий-дете ,кой кого слуша?Луната в съвпад със Слънце показва че Луната е ,,шефа,, ударена от малефици-шефът е болен,патологичен случай ,прави натива психопат  :72: