Papy,под верига имам предвид причинно -следственната връзка,като се замисля най-слабото място е в началото,прекъсването в зародиш,докато навика не е се е затвърдил .При мен са причина за започване са-виждане с приятел на кафе/кафето винаги го свързвам с цигара едното не може без другото/,при пазаруване виждам цигари на щанда и автоматично купувам,има ли цигари покрай мен това е дразнител-докато не ги свърша не мирясвам,компания -всички пушат,не върви да се цепя от колектива,някой ,нещо ме нервира и ми се допушва/свързано е с адреналина.,особено силна е автоматиката сутрин-това от времето когато започвах работа рано сутрин,та кафе с цигара един път ме събуждат,втори път заради задължителното ,,изтропване,, рано сутрин,че после няма време ,това устойчив навик .При някои може да има по-вече причини,при някои по-малко.при някои са по-упорити и устойчиви-някои го свъзват с пушене с колеги за ,,фас почивка,, някои за тонус на работното място,когато се работи стресова работа,както когато спряла на светофар кола,спира,но работи на празен ход .Възможни звена за стопиране-избягване на приятели-пушачи,избягване да имаш цигари в себе си,достъп до цигари,пазаруване от магазини където не се продават цигари,за да няма дразнене,не носене на чанти,дрехи без джобове за цигари,за изтропване сутрин помага създаване на рефлекс със топъл чай например и тн .Когато се спират критичен период са ми първите 2 седмици,когато сутрин се кашля и се отделят храчки-може само тогава по една цигара,а си мисля напоследък добър ефект тогава ще имат сиропи за суха кашлица,втечняващи храчките .Не ми се получи подредено,но и подредбата е индивидуална така или иначе,да се прави индивидуално :72: