Снощи и тук съм се объркала - казвам аз, че на две бири не се гледа.
Направо съм разменила местата на двата Лунни възела.
Всъщност в случая имаме Луна и Сатурн в един знак с Кету (не Раху) и Меркурий в един знак с Раху (не Кету).
Като цяло интерпретацията не се променя драстично, само някои нюанси.
Както предположих, не е изключено да е имало някакви магически практики. Накшатрата на Луната предполага, че може да е нещо свързано с ръце - може да е въртяла кристално кълбо, да е редила карти, да е забърквала билкови отвари и илачи.
Разликата с Раху може би е в това, че при съвпад с Кету елементът на внушение/фиксация е по-слабо застъпен. Има повече вглъбеност - бягане в някакъв въображаем свят. При Луна/Раху бих предположила въздейстие чрез хипноза, внушение. При Луна/Кету по-скоро общуване с невидимия свят, с духове на починали, шамански практики, може и билкарство (вкл. отрови). Независимо дали съпадът е с Раху или Кету, може да даде магически способности (някъде имам карта на мъж - последовател на сатанизма и занимаващ се с магически практики и ритуали - има Луна в тропически Везни в съвпад с Раху и Плутон). Трудно ми е да разгранича и да дефинирам разликата между Меркурий/Кету и Меркурий/Раху. В сидералната карта Меркурий е есенциално слаб и съвпадът с възела може да подчертава някои по-нетипични негови изяви (в Джйотиш Меркурий/Буддхи е планетата на интелекта, на логическия ум), т.е. да е в по-тесен контакт с всичко, което е извън рационалното възприятие. При Меркурий/Раху също има въздействие чрез думи, може би не е така интуитивен като Меркурий/Кету, но е по-силно повлиян от въображението. Имайки предвид накшатрата, с която е разположен, може да има и някакви екстрасензорни възприятия, умът да вибрира на други честоти - извън общоприетата логика (Меркурий в падение). Но не е изключено и наличие на психични отклонения на определен етап от живота.
В крайна сметка коя е тази дама и какво се знае за нея?
Да не изляза аз от най-търпеливите - признавам, че още не съм се изкушила да я проверя по име в гугъла коя е.