Лиле, циганите може да са дрипави, но не винаги са бедни, макар и дрипави.
Не ми се влиза в подробности. Но се сещам за един цигански младеж, който на ден може да си изкара по 400 лв, но зарежда колата си за 5 лв. парите ги изкарва не от кражба. А от събиране на билки/разни подобни, има и доходоносни корендаци.
Не говорим за инцидентни 400 лв. А да речем за седмица с дневен доход толкова. Това не му пречи да живее в коптор. Цяла нощ хвърля 20-таци по бонгосчиите из махалите, прави чалъми, на другия ден няма трица в задника си.
Та така.
И цигани с 6 сополиви и боси деца съм виждала. Дето заем искат, че нямали пари за лекарства за децата. И както нямат пари, така си купиха къща за 5 хил лв. в едно село. Така... Като за босоноги циглета... Не крадени пари. А събирани. Те си знаят от какво, къде продадена дъщеря, къде нещо друго. И кражбите умеят. Но и добре умеят да преценяват. Моя баба разменила стари римски монети за няколко златни пендари. Дали циганката е знаела, че са скъпи? Не, тя няма толкова акъл. Но добре е усетила, че ще има изгода, без да знае колко са ценни монетите. А дали баба ми е била глупава в случая - да. След време стана ясно колко ценни са били римските монети, които се предавали в рода от поколение на поколение.
Има и бедни, но циганите умеят да си изкарват пари без много труд. Не умеят да ги командят - широки пръсти.
Репс, цък-цък - язък.
Аз ти казвам, че Борисов ме затруднява, ти си знаеш твоето. :85: Така да бъде. Нека е Бойко.