Автор Тема: Слънцето в домовете на солара  (Прочетена 10823 пъти)

Terry

• Hero Member
  • Публикации: 3370
Слънцето в домовете на солара
« -: Юни 30, 2015, 01:04:52 pm »
По повод, че Санти е качил книгата на Мери Шеа за соларите, за което съм много благодарна, се присетих за циклите на слънцето в соларните възвръщания.

С две думи слънцето "върти" ъглови домове, или следващи или падащи. Например в 3-4 поредни години, а може и повече, слънцето е в 1,7,10 домове.  Логично соларно слънце в ъглов дом е много силно положение и показва година на промяна.
Съответно слънцето в соларни падащи домове не е показател за промени.

Та при мен отмина соларно слънце в ъглови домове, и от няколко години, а като врътнах и за следващите 10 все ще е в падащите домове. Красота! Това би означавало, че няма да има нито нова, работа, нито нова връзка, нито второ дете, нищо.

Ако искате погледнете вашите солари, преди или за следващи години и споделете.

Аз се оплаках. ;D
Frankly, my dear, I don't give a damn.

Santi

• Hero Member
  • Публикации: 660
  • Nonsense
Re: Слънцето в домовете на солара
« Отговор #1 -: Юли 02, 2015, 10:35:51 pm »
Интересна констатация Terry,  но ако останалите планети в солара са например в падащи/следващи домове, управителят на АСЦ-та например е бърза планета, но ретроградна ?
Обстоятелствата не биха ли попречили на изявата в такъв случай ?

Terry

• Hero Member
« Отговор #2 -: Юли 02, 2015, 10:45:22 pm »
Е, може би биха я затруднили. Разбира се много зависи и от соларните домове, в кои натални попадат, макар, че Шеа не ги разглежда така, тълкува само соларната карта без налагане върху натала.

Всъщност сега погледнах, големите промени при мен, в две поредни години са със соларно слънце в следващ дом, но струпвания на соларни планети в ъглов.

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13755
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #3 -: Юли 02, 2015, 11:36:58 pm »
Прегледах за минали години- в годината когато станах майка за пръв път, а след това почина татко, имам сол Слънце в сол 10д.; сол Слънце в сол 5д съм имала в годината със спортни и творчески успехи, тази година сол Слънце в сол 9д в съвпад със сол МС- издадох книга, до края на солара предстои още една да издам.

Kler

• Hero Member
  • Публикации: 909
« Отговор #4 -: Юли 07, 2015, 02:21:12 pm »
при мен не работи това.

Terry

• Hero Member
« Отговор #5 -: Юли 07, 2015, 02:26:03 pm »
В какъв смисъл не работи? Имаш соларно слънце в падащ дом и важни промени през годината?

Kler

• Hero Member
« Отговор #6 -: Юли 07, 2015, 02:31:08 pm »
да. например имам соларно слънце в 3ти и развод
в случая слънцето е у1 сол и прави опозиция с уран у7сол в 9ти. което са си 2 индикации за развод.
но нали въпросът беше конкретно за дома на слънцето
« Последна редакция: Юли 07, 2015, 02:37:32 pm от Kler »

Terry

• Hero Member
« Отговор #7 -: Юли 07, 2015, 04:22:32 pm »
В случаите с разводите, според мен, трябва да се гледа годината на разрива на отношенията. Разводът е само уреждане на документите.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #8 -: Юли 07, 2015, 06:34:27 pm »
В случаите с разводите, според мен, трябва да се гледа годината на разрива на отношенията. Разводът е само уреждане на документите.

При моите родители, в хороскопа на майката годината на разрива беше доста показателно отбелязана. Тогава съпругът фактически се изнася, имаше драматична промяна във финансовото положение. Самият развод настъпи 2 години по-късно, когато вече беше си стъпила на краката. По-скоро беше формално приключване.

В годината на разрива - тр. Сатурн в съвпад с нат. Слънце и квадрат с нат. Луна, тр. Юпитер и Плутон в знака на нат. Луна. Двете светила са ъглови - Слънце в 1 дом и Луна на МС. Но тя беше много чувствителна към тези транзити - натално има съвпад Луна/Сатурн на МС и съвпад Юпитер/Плутон в 7 дом.

Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Kler

• Hero Member
« Отговор #9 -: Юли 08, 2015, 08:17:44 am »
да, това също е важно. но фактическа раздяла и развод е достатъчно значимо житейско събитие. разрив може да има и години наред без раздяла.

Terry

• Hero Member
« Отговор #10 -: Юли 08, 2015, 09:01:15 am »
Някак ми се струва, че брак е по-лесно да видиш в солара, тъй като  той означава почти едно и също за различните хора. Докато разводът може да има различно значение за всеки човек - от провал до радост и освобождение. :)

Люба

• Hero Member
  • Публикации: 1233
« Отговор #11 -: Юли 08, 2015, 01:00:01 pm »
От солар, започнал през 2008 година, и досега съм все със Слънце в соларни ъглови домове. Врътнах да видя, така ще е до солар 2021/2022. Натално Слънцето е в ъглов дом.
« Последна редакция: Юли 08, 2015, 01:06:16 pm от Люба »

Terry

• Hero Member
« Отговор #12 -: Юли 08, 2015, 01:07:49 pm »
От солар, започнал през 2008 година, и досега съм все със Слънце в соларни ъглови домове. Врътнах да видя, така ще е до солар 2021/2022. Натално Слънцето е в ъглов дом.

И?  :)

Люба

• Hero Member
  • Публикации: 1233
« Отговор #13 -: Юли 08, 2015, 01:20:54 pm »
Ами нищо. Просто ме заинтригува тезата, че в 3-4 последователни години Слънцето "върти"соларните домове и реших да проверя как е при мен. За момента нямам бракове или разводи в изследвания период.

Terry

• Hero Member
« Отговор #14 -: Юли 08, 2015, 01:21:54 pm »
Раждания на деца, издигане в работата, съдебни дела, преместване в нов дом?