Благодаря много за хубавата тема, Енигма! :58:
При мен Венера е на трон по знак, във Везни, но в 8 дом, но е в секстил с Меркурий У5, и в главата винаги ми се върти някоя мелодия. По принцип харесвам по-спокойната музика, особено инструменталната, но понякога слушам, макар и рядко, и хард рок. В 5 дом имам една Луна в Рак и може би заради нея харесвам повече ретрото. Това обаче не го отдавам на нехаресване на сегашното време, а по-скоро на това, че в музиката в световен мащаб има криза и липса на идеи и това, което се прави в днешно време, по-скоро не мога да го нарека музика. Не ми харесват стърженията, наречени дъбстеп, както и рапа. Също така ми прави впечатление, че гласовете на много певици в днешно време си приличат толкова и на записите им абсолютно всичките са обработени да наподобяват някак на Риана.
Тъй като Мерка ми е в Стрелец, се случва да въртя едни и същи изпълнители до скъсване, после съвсем да забравя за тях и да слушам съвсем други. Обичам много и класиката, но не толковаа операта, колкото симфоничната. Ето тази част от 7-а симфония на Бетовен най-много се доближава до мен:
https://www.youtube.com/watch?v=Wr36OVNfuOM