Автор Тема: Моногамия/ Полигамия  (Прочетена 28334 пъти)

Reptil

• Hero Member
  • Публикации: 1945
Re: Моногамия/ Полигамия
« Отговор #105 -: Юли 25, 2015, 10:02:39 am »
Нигме, ти го изкара serial monogamist :012: Това броим ли го за полигамия?

enigma

• Hero Member
  • Публикации: 1971
« Отговор #106 -: Юли 31, 2015, 09:12:20 pm »
Нигме, ти го изкара serial monogamist :012: Това броим ли го за полигамия?
Чакай сега, нека ти кажа. Живо ме интересува, нормално е,  другият пол. Обаче така и не ги разбрах тези пусти мъже. Скоро излезе книга -Какво искат мъжете, няма да си я купя и искам мъже да питам, тези на работа са в едни роли, нормално и удобно е, разбирам. Най не обичам някоя жена да пита за синастрии, винаги наум имам едно "офФФФФФФФФФФ..." и ти ще признаеш, че не разбираш докрай женската природа.
Иначе, за моногамието на визирания от нас сериен благоверен, то е със социално -религиозни корени. В конкретната епоха-след войни мъжете намаляват, жена без мъж е лесна за поругаване , и т.н. Религиите с "многото жени" не са форма на промискуитет, а защита на жените в патраирхален смисъл. При тях и разводът не се толерира. Мъж, който има потенциал казва Опозит, може да си позволи втора ,трета жена, след като ги осигури, така се твърди ,че и вдовици имат шанс за връзка, семейство, дете.
Значи, търсим от една страна промискуитетното поведение дали е аномалия, ама то по чии стандарти да е ? От друга страна, едно разнообразие в генетичен аспект би осигурило възможност за среща на най-подходящи комбинации за продължаване на вида.

Uran

• Hero Member
  • Публикации: 2538
« Отговор #107 -: Юли 31, 2015, 09:18:50 pm »
Моногамията, според мен, е въпрос на принципи + сексуалност. Има моногамни, защото им липсва сексуален заряд и такива, които въпреки либидото си, поради вътрешни убеждения  са такива. Е, принципите не са аскетизъм, непременно.

Oposit

• Hero Member
  • Публикации: 872
« Отговор #108 -: Юли 31, 2015, 09:23:40 pm »
enigma,това което съм казал беше в смисъл колко са променливи обществените закони и морал,а и как индивида се променя,всичко е относително,въпрос на ситуация ,има ситуации при които полигамията е оправдана,даже наложителна .

enigma

• Hero Member
« Отговор #109 -: Юли 31, 2015, 10:20:56 pm »
Наложи се да върна първия кадър от темата, разбрах-лошите изневеряващи мъже и-унижението на потърпевшата. Ама не е така баш в живота, това е сексизъм в един предимно женски форум. Жената инстинктивно има едно наум да е майка, особено към и след 30-те-ние сме биороботи, това й е заложено в програмата, колко от вас са "взривили ДНК-кодовете" ? Даже и ураничните не са, това е задача на бъдещето. Но, преди моногамията, която е удобна за връзка--дете-изграждане не хубава личност с любов, има едно търсене. Човек, пък било то и жена :72:търси сексуалността си, търси какво е това любов и т. н. Не можеш с 2 афери да знаеш какво искаш в живота си по  "тънката " част. Иначе, добре разбирам защо мъжете бягат от вкопчващи се женски обсесии. Кифлените златотърсачки много излагат янската част, нимфоманки да бяха-простено им е, химия е това ей.
Уран, знаеш ли пък как водолейски от едно приятелство и психологическо разбиране душата  на другия може да си стигне  до намиране точната част от пъзела.
Опозит, такъв ми е стила -марс-меркурий, винаги агресивен изказ изглежда на другите. Затова и си мълча и се правя на умно-мълчаща през повечето време. ;)
« Последна редакция: Август 01, 2015, 03:15:41 pm от enigma »

Uran

• Hero Member
« Отговор #110 -: Юли 31, 2015, 10:45:39 pm »

Уран, знаеш ли пък как водолейски от едно приятелство и психологическо разбиране душата  на другия може да си стигне  до намиране точната част от пъзела.
Опозит, такъв ми е стила -марс-меркурий, винаги агресивен изказ изглежда на другите. Затова и си мълча и се правя на умно-мълчаща. ;)

Знам, Енигма. При мен винаги е било така.  ;)

Reptil

• Hero Member
« Отговор #111 -: Август 01, 2015, 12:38:26 am »
Че какво има за разбиране, Нигме? Просто е като боб. То и ти намери кого да питаш… Когато им се е**, търсят подходящ обект за е****. Когато са свършили тая работа и хормоните вече не контролират мисловния процес, търсят жена с умно изражение, красива усмивка и деликатни ръце и се надяват това да отразява някак вътрешния ѝ мир. Останалото са екстри. Понякога срещат като описаната жена и се случва да развият тунелно зрение и да им се разтреперят мартинките същевременно. Това е рядък късмет.

На извънбрачните деца до скоро, а на кръшкането и сега се гледа с лошо око. Полигамията за мен е някакво измъкване — кръшкам на жена си с друга, но с обществена санкция и никой не мож' ми каза копче. Амазонските (?) индианци са по-честни — децата са общи :012:

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #112 -: Август 01, 2015, 01:48:57 pm »
Че какво има за разбиране, Нигме? Просто е като боб. То и ти намери кого да питаш… Когато им се е**, търсят подходящ обект за е****. Когато са свършили тая работа и хормоните вече не контролират мисловния процес, търсят жена с умно изражение, красива усмивка и деликатни ръце и се надяват това да отразява някак вътрешния ѝ мир. Останалото са екстри. Понякога срещат като описаната жена и се случва да развият тунелно зрение и да им се разтреперят мартинките същевременно. Това е рядък късмет.

На извънбрачните деца до скоро, а на кръшкането и сега се гледа с лошо око. Полигамията за мен е някакво измъкване — кръшкам на жена си с друга, но с обществена санкция и никой не мож' ми каза копче. Амазонските (?) индианци са по-честни — децата са общи :012:

Цитат
Когато им се е**, търсят подходящ обект за е****.

До 7-я ден , ако мъжът не е намерил подходящия обект или няма такъв пърхащ около него, става агресивен, изневерява, сумти и т.н. Това е физиологически и психологически процес, който е  обяснен и по логичен, и по езотеричен начин и не е случайно, това със 7-я ден при мъжа. Същото няма връзка нито с полигамията, нито с моногамията и Опозит кратко  и точно обясни защо. :)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

enigma

• Hero Member
« Отговор #113 -: Август 01, 2015, 03:30:15 pm »

Мерси за споделеното, не всички търсят умното/ти каза изражение, на качество/, особено като им се е. Но това са подробности. Това с тунелното зрение ми хареса, да, ослепява се понякога.
Рени, съгласна съм с Опозит. Казваш ли, че преекспонирам темата, питам другите, защото питам себе си. Нали все сме хора, а рядко виждам някой удовлетворен и тунелно и с е-тата. Последните години няколко мои познати, слагайки край на връзка се оплакват от самота, но не рискуват с нови хора, вероятно периодично забърсват транзитно някого. А когато бяха в гнезденцето си имаха малки вдъхновяващи авантюрки. Различни периоди от време-различни потребности.
« Последна редакция: Август 01, 2015, 03:48:34 pm от enigma »

Рени

• Hero Member
« Отговор #114 -: Август 01, 2015, 03:46:35 pm »
Енигма, лесно отъждествяваме полигамията с изневяра, а моногамията с "един /една ", може би това е съвременния прочит на същите , според ценностите и мирогледа ни ?!? Говоря в  1л. мн. ч. не защото отразявам всеобщото мнение, а защото навлизането на Уран във  Везни в края на '60-те , променя посоката в тълкуването и разбирането за същите, поради известна на всички причина и в края на 90-те, когато Уран вече е във Водолей, реално понятията моногамия/полигамия изчезват-отворени връзки, съвместно съжителство, но брак ? -  все по-рядко . :)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Uran

• Hero Member
« Отговор #115 -: Август 01, 2015, 08:07:17 pm »
Рени, не съм съгласна със 7-те дена. :012: Имат си ръце с по 5 пръста.
Да цитирам ли Труман Капоти? :012:

Reptil

• Hero Member
« Отговор #116 -: Август 01, 2015, 08:36:20 pm »
Цитирай :012: Ама след седем дни главоболие въпросът започва да става принципен :57:

Ребека

• Hero Member
  • Публикации: 4577
« Отговор #117 -: Август 01, 2015, 08:53:40 pm »
За какви 7 дни става на въпрос не вдявам-мъжът да не си изразходи сексуалната енергия ли :017:

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #118 -: Август 01, 2015, 08:56:32 pm »
За какви 7 дни става на въпрос не вдявам

За 7 дни ПМС  ;D
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Рени

• Hero Member
« Отговор #119 -: Август 01, 2015, 08:58:37 pm »
Рени, не съм съгласна със 7-те дена. :012: Имат си ръце с по 5 пръста.
Да цитирам ли Труман Капоти? :012:

Uran, и аз не съм съгласна, ама ножът не е като чекията, нали ?!? ;)