Автор Тема: Интуицията  (Прочетена 16172 пъти)

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13755
    • https://victoryastro.blogspot.com/
Re: Интуицията
« Отговор #30 -: Ноември 20, 2015, 01:13:31 am »
от най-розов тип, ама оцелявам някак:Д
//мисля, че е от Венерата, МЦ и СЛВ във Водолей. даже съм сигурна:Д
Сатурн е диспозитор на Нептун и на Уран, и е в 9д, домът на опитимизма, Голямата ми дъщеря е с МС, СЛВ, Меркурий и Слънце водолей, Уран, Марс, Нептун, Сатурн, Венера са в козирог 8д. и е по-земна дори от баща си, който е козирог с Венера, Мерк коз., Марс, Уран, Плутон, АСЦ дева. Хм, сега се сетих за него, колко земя има в картата, Нептун е скорпион, квадратиран от Юпитер телец и Луна лъв, но има живо въображение и отлична интуиция, инспектор Дю Дю  :)

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #31 -: Ноември 20, 2015, 08:09:14 am »
никаква интуиция нямам аз, имам един гол, но стоически оптимизъм/идиотизъм :17:

Луната ми в Дева ...

...е интуитивна. :)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

delphin

• Hero Member
  • Публикации: 2019
« Отговор #32 -: Ноември 20, 2015, 09:16:03 am »
При мен нещата с интуицията стоят така:  :97:

Нептун управлява 7 и 8 дом, е в Стрелец, в тригон към Меркурий, У1/10 и Слънцето, У12, в 8 дом и в секстил Плутон.
Уран е в съвпад с Луната ми във Везни и опозиция към Меркурий в Овен.
Плутон в опозиция с Меркурий.
 :72:

Усещам от километри настроенията на хората. Заради аспекта Уран/Меркурий на половината дума вече знам, какво искат да ми кажат и е въпрос на настройка как ще реагирам - дали ще замълча, за да изслушам или ще довърша вместо другия :) Така понякога комуникацията става много интензивна и вълнуваща. Обикновено имам някакво знание за начина, по който ще се развият нещата.

Но, всъщност, всеки от нас притежава интуиция. Ние се раждаме с нея. Тя започва там, където свършват страховете, ограниченията и предубежденията ни.
 :58:
« Последна редакция: Ноември 20, 2015, 09:24:01 am от delphin »
Има един глас, който не използва думи. Слушай!
Мевляна Руми

Terry

• Hero Member
  • Публикации: 3370
« Отговор #33 -: Ноември 20, 2015, 11:35:59 am »
Аз имах много силна интуиция, докато последните години започнах да я губя.

За сметка на това, когато съм се доверявала на логическото си мислене и натрупаната вече достатъчно информация, не съм се лъгала.
Frankly, my dear, I don't give a damn.

Oposit

• Hero Member
  • Публикации: 872
« Отговор #34 -: Ноември 20, 2015, 11:47:14 am »
Мисля имам интуицията на ,,маймуната от съседния остров,,-при експеримент учели маймуни да чупят с камъни орехи от един остров,след известно време маймуните на съседния остров без контакт с обучените спонтанно почвали и те да използват .Неща които си мисля за мое откритие,скоро забелязвам че някои друг ги е казал,без да имам информация за това .

rroza

• Full Member
  • Публикации: 213
« Отговор #35 -: Ноември 20, 2015, 12:58:43 pm »
При мен нещата с интуицията стоят така:  :97:

Нептун управлява 7 и 8 дом, е в Стрелец, в тригон към Меркурий, У1/10 и Слънцето, У12, в 8 дом и в секстил Плутон.
Уран е в съвпад с Луната ми във Везни и опозиция към Меркурий в Овен.
Плутон в опозиция с Меркурий.
 :72:

Усещам от километри настроенията на хората. Заради аспекта Уран/Меркурий на половината дума вече знам, какво искат да ми кажат и е въпрос на настройка как ще реагирам - дали ще замълча, за да изслушам или ще довърша вместо другия :) Така понякога комуникацията става много интензивна и вълнуваща. Обикновено имам някакво знание за начина, по който ще се развият нещата.

Но, всъщност, всеки от нас притежава интуиция. Ние се раждаме с нея. Тя започва там, където свършват страховете, ограниченията и предубежденията ни.
 :58:

При мен е нещо подобно в натала : Нептун е У1,10 в Стрелец , в съвпад с Луна У5 .Правят тригон към Меркурий У4,7 в Овен в 1-ви. Плутон в 7 -ми Везни прави опозиция на Меркурий ,Уран в 7-ми  е в опозиция на Меркурий само знаково .

Ами,никаква интуиция,или почти никаква. Много пъти подвеждащи,уж "интуитивни" решения и усещания. И хората не усещам. Вярвам ,доверявам се  и съм винаги излъгана. Вървя през света с широко затворени очи.
При мен има логика,която работи доста повече.

Рени

• Hero Member
« Отговор #36 -: Ноември 21, 2015, 12:28:31 am »
Аз нямам интуиция, защото знам . )))))
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

toroni

• Full Member
  • Публикации: 231
« Отговор #37 -: Ноември 21, 2015, 04:47:48 pm »
Считам интуицията си за отлична, да не кажа изключителна.Почти никога не ме е подвеждала ::) -  Луна в Дева в 4дом, връх на т-квадрат с Нептун в Стрелец 6д и Сатурн в Близнаци на Асц, но откъм 12 д . :)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #38 -: Ноември 22, 2015, 01:04:30 pm »
Нямам интуиция за предстоящи събития, но за хора и отношения имам силна.
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

a.l.e.n.a

• Hero Member
  • Публикации: 3410
« Отговор #39 -: Януари 22, 2016, 07:07:11 pm »
Звучи прозаично, но когато не съм обременена с кофти мисли и пожелания - сигналът е много силен, чист. Т.е. ... недбронамереността внася шум в системата - при мен. Доста експериментирах преди години, за да си го потвърдя :)
Над силата е само умението да я владеем!

Скорпионче

• Hero Member
  • Публикации: 2148
« Отговор #40 -: Януари 22, 2016, 08:02:25 pm »
Имате ли някакви специални ритуали за подобряване на "сигнала" ? Струва ми се, за да се направи фината настройка е необходима някакъв вид медитация, за да се избегнат излишните "шумове". Моят ум е неспокоен, не го свърта на едно "място" и трудно се концентрирам.

:72: Помага, и то много!
"Всяко наше удоволствие е сделка с дявола."

Рени

• Hero Member
« Отговор #41 -: Януари 22, 2016, 08:51:27 pm »
Имате ли някакви специални ритуали за подобряване на "сигнала" ? Струва ми се, за да се направи фината настройка е необходима някакъв вид медитация, за да се избегнат излишните "шумове". Моят ум е неспокоен, не го свърта на едно "място" и трудно се концентрирам.

Ползвай Марс, той (природата му)  може да ти  даде импулса и посоката, за да видиш онова, което чуваш в перспектива. Той може да компенсира безпокойството, лутането  при подвижност  изразена в картата.

Корея

• Hero Member
  • Публикации: 2120
« Отговор #42 -: Януари 24, 2016, 03:30:24 pm »
На мен ми се случва интуитивно да предусещам събития, за жалост хората са ми трудни или поне не със всички мога да осъществя такава връзка, най- вече с тези, свързани с Луната ми по някакъв начин.Луна тригон Уран и квадрат Плутон.
Не знам дали интуицията и материализацията на мисли са едно и също, второто ми е много познато- Мерк на К8.
От малките радости в живота
човек може да си сглоби едно съвсем прилично щастие...

Klio

• Newbie
  • *
  • Публикации: 10
« Отговор #43 -: Януари 24, 2016, 08:20:06 pm »
Не знам дали интуицията и материализацията на мисли са едно и също, второто ми е много познато- Мерк на К8.
А какви аспекти има меркурий при теб? При мен също е на К8 и материализирам предимно страховете си и нежеланията си :o. Т. е., когато силно не искам нещо да стане - то не става... Иначе за интуицията - сега около транзита ми съвпад на Сатурн с Нептун сякаш работи по-фокусирано. По-смачкана съм, но и по стабилна и стегната...

Корея

• Hero Member
  • Публикации: 2120
« Отговор #44 -: Януари 24, 2016, 11:18:42 pm »
Най - точна е опозицията към Сатурн, има съвпад с Венера и квадрати към Юпитер и Плутон.
Като цяло, ако много го мисля едно хубаво нещо, то се сбъдва, а лошите още по- бързо, затова винаги ги " изгонвам", доколкото мога.
Добре, че ми напомни за Сатурн / Нептун, при мен е точен съвпадът в 6-ти дом и тъкмо се чудя да бъда ли съвестна / според шефката, защото за мен не е нормално да разболяваш хората около теб, кихайки им зарази/ и да се влача на работа с лекарствата и кърпичките или да си взема болнични и да си почина като хората.Физически съм парцал, надали е само от този транзит.
От малките радости в живота
човек може да си сглоби едно съвсем прилично щастие...