Diyana:
Възвратните карти би трябвало да дават информация за целия предстоящ нов цикъл на съответната планета. Аз не съм особено веща в тях, но изглежда грешката ми се дължи основно на напъна да ги разглеждам като натални карти, а те не са предвидени да влизат чак в такава степен на детайлизация. Тоест, в случая марсарът ще ни каже горе-долу къде енергията ни ще тече по вода, за какво ще сме петимни и настроени да я използваме и къде ще изтича. За анализ на самия период се подхожда като при другите циклични карти - времето на първия квадрат е своеобразен пик - най-много енергия, миналите усилия се възнаграждават, може да получим повишение, признание, да родим тогава - въобще започват физически да се усещат резултати от вложените усилия и енергия. Това състояние се задържа и стабилизира до към опозицията - година и нещо след възврата и тогава почваме да губим енергията си - вътрешният ни атомен реактор остава без гориво и сме принудени да си набавяме тази енергия от вън - чрез храна, стимуланти, дрога, чрез външни стимули, чрез екстремни, адреналинови преживявания, емоционални драми и сблъсъци. Обичайно това време на липса на мотивация и вътрешна енергия се изживява като разколебаване на целта, мислим, че не сме на прав път, щом вече ни е отмиляла работата, връзката, хобито, целта и щом нямаме сили за нея и започваме да мислим, че трябва да сменим целта, вместо просто да се оттеглим и да си презаредим батериите. Това е времето в цикъла, когато трябва да се пестим и да сме в нисък режим, а обикновено точно тогава нещо ни тика да стартираме нещо ново и да правим радикални промени. Като естествен резултат в последната квадратура сме толкова изстискани, че може и да се разболеем или подменяме автентичната си - идваща от Марс - мотивация и страст за живот с някаква друга, идваща от другаде - от Сатурн, от Луна и т.н. Тогава и най-често си налагаме да започнем занимания с нествойствени дейности - такива, за които наталният ни Марс никога не би се сетил - тръгваме на фитнес, записваме се на йога, тичаме, и т.н. Това обикновено трае кратко - до възврата, когато Марс си тръгва по новия цикъл и ни информира откъде идва и за какво ще отива енергията ни най-адекватно.