Често става следното: 1) случва се събитие; 2) след някое време внезапно ми хрумва, че най-добре го описва еди-кое си положение в хороскопа ми и 3) започвам да намирам общо между това и други събития, пак в графата на съответния дом (или аспект, все едно).
Може би с пример е най-просто. К7 ми е в Овен, Марс е в Д12. Без изключение, жените, към които съм имал сериозни намерения се случват: обвързани (някои направо омъжени), преживели травма от един или друг вид, интересуващи се или занимаващи се с мистика/езотерика/психология/недотам читави неща… изобщо обстоятелствата около тях, отношенията ни чудесно се описват от XII дом.
е все още не си изживял всичко по 12- платонична любов, невъзможна -обвързана с Бог- монахиня,,или телепатична връзка с партньора по 7,жени с проблеми- алкохол,дрога,психични, бездомни,клошари са все типажи
12 дом е дом на загубите,но пък може да загубиш свой страхове свързани с партньорство,с обвързването,с мъжествеността по марс,с потентността,или свързани с У12 и аспектите му
той е свързан и с жертвите,доброволни и принудителни,който тези по 7 ти налагат,а ти се дърпаш комай ,механизъм за защита от страха е бягството или безстрашието,имал ли си връзка с обвързана, любовен триъгълник да преживееш или си избирал първото, 12 дом-страх и вина,страх от явни по 7 да не се превърнат в тайни врагове по 12 партньорите
поради болест или др.причина,отделян ли си от родителите за по дълго ,да таиш в себе си някаква скрита агресия към тях,чувството за изоставеност подсъзнателно ражда страхове
вяра-надежда и безусловна любов какво значат за теб,всяка планета в 12 или в асп. към У12 може неочаквано да ти помогне,да е твой спасител ,а не враг всичко зависи от твоето отношение към 12 дом,чувството за неувереност да превърнеш във вяра
Марс в 12 показва,че се боиш за себе си, не искаш да се стражаваш,да се конфронтираш и конкурираш с другия в триъгълника,да се бориш за любовта си,решително да отстояваш правата си, да се слееш и да се изгубиш за да се намериш,можеш първо да го преживееш във въображението ,във фантазии, в сънища,преди реално да се престрашиш,само не забравяй да се върнеш оттам,то психиатриите са пълни с въображаеми герой
сетих се още едно проявление прекомерно да идеализираш партньора ,да го качваш на пиедастал и сам да се разочароваш,че идеализирания образ не отговаря на реалността
същото се отнася и за бизнес партнорства не можеш да се бориш за свойте интереси ,но обичаш да го правиш за правата на другите,за онеправданите, да постигаш общи цели,да помогнеш с каквото можеш