За съвпад с куспиди до 2гр орбис, за останалото до 5гр, но и при по-голям орбис също се случва да има събития. Понеже затъмнението е също лунация, гледа се наталната Луна кой дом управлява, а не Слънцето. При сестра ти понеже е в съвпад със Слънцето, затова са ти казали, че може да срещне нов мъж в живота си или да има значимо събитие за важен мъж в нейния живот, като съпруг, баща, брат, син, дядо, шеф, както и нов старт в нейния личен и професионален живот, ново начало, ново поприще, нова среда...
При майка ти съвпадът с Луната ще се изрази в повишени емоции, може да се вълнува покрай събития при дъщерите си и дано са само положителни!
akruks, благодаря за коментара.
Аз за лунации определено взимам 5 градуса ,че и повече , понеже съм забелязала , че при мен има събитийност и при по-големи орбиси . Но не във всяка карта е така. Въпреки това, намирам и аз орбис до 5 градуса за най- логичен. При нея в момента има събитийност по някои от темите, посочени по- горе. Очаквам развръзка по темата мъж, има един, но не се знае как ще се развият нещата там. Иначе шефа си го смени в началото на август, заедно с нова работа. Луната при нея е У10.
Сега се е записала и на един курс, по който иска да развива хоби по 5 дом. :012:
За майка ми се надявам, да не се проявява като здравословни проблеми. При нея нат луна е У11 и СУ10. Дано да не дава индикации и за някакви проблеми с дядо ми. Понеже при нея затъмнението ще е и в квадрат с близнашкото слънце , ситуирано в 10 ти дом.
За затъмнение някои казват и 5 градуса орбис. Аз си мисля, че 3 градуса е по-приемливо. За сестра ти наистина изглежда като да е свързано с чужбина, и по принцип затъмнение в съвпад със слънцето го тълкуват като промяна в идентичността, а при жените и с мъжката фигура в живота им.
Затъмнението е слънчево, те дават ново начало и това е в близост до северния лунен възел, за тях казват, че се понасят по-леко.
Аз продължавам да си мисля, че събитията свързани с това затъмнение вече са се проявили в някаква степен, защото управителят на затъмнението, меркурий вече премина през 20 дева. Може да видиш като е бил в този градус и знак миналия месец какви събития сте имали.
Тери, благодаря много и на теб за коментара. Даде ми страхотна идея да проверя градусите на мерка. На близо 20 градуса е бил на 20/21 август. Тогава имах и събитийност, свързана с мой 3-ти дом, където ще се случва затъмнението. Едното събитие дойде от позната , а другото беше свързано с онлайн комуникация, където все още очаквам развръзка.