GauriGanDevi благодаря, че обърна внимание за рецепцията и по дом.
Веднага проверих за себе си - Венера в 8 дом в скорпион и Плутон в 7 дом във Везни са във взаимна рецепция и по дом и по знак
А Сатурн в 5 дом и Слънцето в 10 дом са във взаимна рецепция по дом.
По първата рецепция - усещам ги, като скачени съдове - планетите въздействат комплексно заедно - Венера има Плутонови похвати. Крайна е, интуитивна, фатална, руши, гради .... За Плутон ми е трудно да кажа директно, но погледнах дали в събитията при аспектите му е е имало Венерини истории
1. съвпад с натална Венера в 8 дом в Скорпион - първия ми полов акт
2. съвпад със СЛВ в 8 дом в Скорпион първата ми дълга връзка и бих казала - преломна
3. съвпад с Нептун в 9 дом в Стрелец - интереса ми към астрологията за първи път (не сега, много отдавна)
4. съвпад с МС в Стреелц- когато избягах от първата сватба, после заминах да живея и работя на друго място - смених всичко, изолирах се (дори без нет), исках да си проветря главата от всичко - да бъда и живея на място, където никога не съм била и не познавам никого
5. съвпад със Слънцето в 10 дом в Стрелец - първия ми голям burnout на работа и последвалото съдбоносно за мен решение, че за напред ще имам личен живот
6. Съвпад с Меркурий У4 и У7 в 10 дом (на К11), квадрат с Юпитер У1, У9, У10 в 1 дом в Овен и квадрат с натален Плутон - сега се случва - криза в брака (от която уж излизам вече), серия операции (започнали от точния квадрат с Плутон и явно ще завършат, като излезе от тао квадрата)
Така, като гледам как е работил Плутон - действително е носил трансформация през промяна, с голяма степен на значимост. Белязал е значими житейски моменти.
Ще продължавам да изследвам нишката с Венера - до тук само навърлях случки и събития, но трябва да се разгледат в дълбочина
Относно рецепцията по дом на Слънцето в 10 дом и Сатурн в 5 дом - мога да кажа Сатурн дори в квадратите си е градивен при мен - носи добро, но след много усърден труд. Наградите след това при точния съвпад са съзидателни