Струва ли си да остана на сегашното си работно място?
Според мен въпросът не е зададен съсвем коректно, от гледна точка на хорарната астрология. Можеш да питаш дали ще останеш в сегашната служба или дали имаш перпективи за израстване или увеличение на заплата. А дали нещо си струва е доста субективен въпрос.
Ретрограден Сатурн в първи дом говори за неудовлетворено и потиснато състояние, питащият се чувстма ограничен, не на място. Твоят сигнифиатор е в десети дом, но в квадрат с управителя на дома. Сякаш имаш нужда от среда, където да се чувстваш по–спокойно и комфортно, да има по–балансирана атмосфера и стабилна перспектива, поне откъм заплащане.
На Луната ѝ предстоят тригони, но с планети, разположени в неблагоприятен дом. Има и рецепция с Марс. Но ми се струва, че и ти все още нямаш нагласа за кардинална промяна, иска ти се да се задържиш на работа, търсиш стабилност. Дори ако решиш да поостанеш, според мен ще ти коства нерви и най–вече емоционален дискомфорт, неудовлетвореност. Откъм бъдеща перспектива също не е цъфтящо положението. Не е и съвсем трагично – твоят сигнификатор не е есенциално слаб и не е забутан в неблагоприятен дом, но определено не бих казала, че е това, от което имаш нужда. Все още не виждам готовност за окончателно вземане на решение, може би ще ти трябва още време.