Не ме разбра.
Аз съм още начинаещ, предполагам на опитните астролози им е лесно и така, но според мен, астрологията е език, който отговаря на въпосите по такъв начин, по който ние говорим. Следователно, за да разберем отговорът при хорарната астрология, най-добре би било да формулираме въпрос чрез избягване на двойни негативи и поставянето на въпроси като положителни твърдения, т.е. ясно да се разграничи значението на „да“ и „не“. Както например "може ли да не се случи", " дали да не направя", "да взема или да не взема"
Например за сходящи положителни аспекти астрологът отговаря с „да“ , а отрицателните аспекти означават „не“. Въпрос като „Ще се разведем ли?“ може да бъде по-двусмислен, отколкото изглежда.Положителен аспект между сигнификаторите на 1-ви и 7-ми дом би бил „да“ на въпроса, въпреки че приложимият аспект между сигнификаторите на 1-ви и 7-ми дом би бил по-скоро отговор не, тъй като сигнификаторите се събират. Разводът между двама души би бил по-добре представен от разделящ аспект между сигнификаторите на 1-ви и 7-ми дом.
Но ако попиташ „Ще останем ли женени?“ , така положителните аспекти остават „да“, а отрицателните - „не“.