Сама ми е трудно да си разчета картите, а и много проекции правя,явно заради силните емоции..
Може ли някой да попита за мен ...да пътувам ли другата седмица на организираното мероприятие :58:
Ще сефтосам с теб новото Таро, което ми подариха за рождения ден. Пазя го за по-специални случаи, но виждам, че много си се притеснила.
Изтеглих 3 карти плюс още една, завършваща - крайният резултат на мероприятието, равносметката.
Магическа звезда - Десетка мечове - Асо мечове
Накрая Асо пентакли. Интересното е, че всички са обърнати.
Ти кого ще колиш с тия мечове? Шегувам се. Вероятно картите показват твоето притеснение.
Звездата е хубава карта, понякога може да бъде и проективна, да изразява определени очаквания. Свързва се и с изцелението - не само в буквален смисъл, а и символично, метафорично. В Мелник не се сещам да има някакъв водоем, само пясъчни пирамиди, но ако намериш някъде аязмо, лековито изворче, те съветвам да отидеш там. А, сега прочетох, че Мелник е известен и с лековити минерални извори. На хотел ли ще отсядаш? Да не е някое Спа хотелче или в двора да има извор?
Десетка мечове показва уединение, изолация. В твоя случай - желание да избягаш от проблема, да не посрещнеш ситуацията очи в очи. Вътрешно така се чувстваш /все едно си изгубила важна битка/, че ти идва да се откажеш, да избягаш. Но тази карта е завършваща от боята мечове, освен това когато е обърната, негативната символика се омекотява.
Асо мечове понякога може да носи и положителна символика, ако целта е да се придобие яснота по даден въпрос, да се вдигне булото на илюзията. Също така символизмът е свързан с осъзнато желание, намерение, но при обърната карта то сякаш е насочено навътре, вътрешно се изживява, и срещаш затруднения да заявиш директно намеренията си. И се самоизтезаваш, самонараняваш се /проблем със сублимацията на някои желания/.
Завършващата карта е много положителна. Счита се, че това е най-благоприятната карта от Малките аркани. И ако се падне в подредбата, елиминира или тушира всички негативни указания. В твоя случай разсейва съмненията. От метафизична гледна точка тази карта има много интересен символизъм - свързва се с името на Бога и с единството на всички елементи. Приеми това, което ти се дава като изживяване. Съмненията са излишни.