Тези дни направих 3 тегления за това кой ще е бъдещият президент на България
Настоящият Р.Р. ще бъде ли преизбран?
8 чаши, Колесницата, Слънцето/ Кралица пентакли
Според мен - да. Макар че към момента, като че ли при него има трудности и не вижда ясно ситуацията около себе си. Има голям шанс да бъде преизбран.
Кой ще предложат от ПП Г. за президент?
Кралица пентакли, Светът, 7 чаши/ 10 меча
Тук залагам, че кандидатурата ще бъде на жена. Жена с богат опит и добър материален статус. Позната и известна с нещо в света. Имат големи очаквания за победа, но за мен ще е неочаквана загуба.
Какъв ще е новият президент?
Справедливостта, 6 пентакли, Крал чаши
Определено смятам, че ще бъде мъж. Дипломатичен и разумен. Човек, който ще иска промяна и една идея по-мислещ за хората.
1. Може би да, но
Колесницата е и таро карта на движението, някакъв тип промяна на пейзажа. Осмица чаши ми е депресарска карта. Емоционално неудовлетворяваща. Пускам цитати от
78stories.wordpress.com на Вера. Много полезно четиво са. "Стигаме до
осмиците, предвождани храбро от техния патрон в Големите аркани – Силата. В Райдър-Уейт колодите, които ползвам, Силата е под номер 8, а Справедливостта е под 11, което за мен има по-голям смисъл от обратното. Тук се вижда отново – осем е повтарянето на четворката (Императорът), но на ново ниво. При Императорът имаме контрол над външната среда, докато при Силата и съответно осмиците в Малките аркани имаме контрол над самите себе си, над вътрешния ни свят. С две думи основната тема при осмиците е самоконтролът."
2. Астрологично. Жена с някакъв акцент на лични планети в земни и водни зодиакални знаци, с успешна реализация, но с 10 мечове нейната кандидатура изглежда като кауза пердута.
3. Шестиците са производна на Влюбените - поставянето пред дилема. "Най-странното нещо, което ще откриете при по-близкото опознаване на Влюбените, е че това също като Магът е меркуриев тип карта, тоест на общуването и комуникацията. Понякога тя наистина означава любов, срещане с човека на живота, интимност и т.н., но в повечето случаи на цената на жертва. Питащият съзнателно трябва да избере или между обекта на желанието си и житейска пречка, или между няколко души, които го вълнуват в един и същи момент. И повярвайте ми, това няма да е никак лесен избор.
В повечето случаи, когато Влюбените се появяват, става дума за период в живота ви, в който сте изправени до края на път, който се разделя в две посоки и само от вас зависи по коя от двете ще поемете – към едната ви тегли желанието, към другата дългът или пък страхът от новото и различното. Съветът на картата е да рискувате, да последвате това, което сами желаете, но бъдете предупредени, че няма да е като в приказките."
"
Шестица пентакли е една от любимите ми карти, тя носи не само баланс, но и щедрост – както материална, така и в отношенията. Този, който има в повече, ще даде на този, който няма нищо. Просяците от петица пентакли намират благодетел, който се смилява над тях и им помага, при това с добро чувство. В този смисъл картата може да означава заем, който ще дадете или получите, а може да означава и бартер – ти даваш нещо и получаваш друго насреща. И двете страни са доволни. В отношения тази карта е изключително благоприятна, защото може да показва прошка. И двете страни се инатят коя да отстъпи първа, всеки е наранен и обиден, но един от двамата се решава да направи първата крачка към сближаване. А когато той подаде ръка и другата страна ще отвърне. В чисто всекидневен план картата ми е показвала и пари на ръка, които се връщат за даден от преди заем."
Пентакли като астрологична характеристика в рождената карта - земен зодиакален знак.
"Енергията на единадесетата карта от големите аркани е свързана по-скоро с човешката справедливост и обвързаността на отношенията ни един с друг.
Справедливостта рядко се появява в гледане, за да упомене конкретен човек, тя по-скоро ни говори за събитие или настройка в нас или в човека, за когото редим картите. Тя ни посочва, че времето за вземане на решение е дошло и трябва да се действа, като в това отношение доста напомня за Крал мечове. Спектърът тук, както винаги с таро, е доста широк и зависи от заобикалящите карти, но едно е сигурно – трябва да се вземе справедливо решение и да се действа според него.
Има няколко важни елемента в изображението на картата от илюстрацията – мечът, везната, совата и паяка в мрежата си. Първите три са доста свързани. Совата е мъдростта и обективността, от които имаме нужда, за да видим ситуацията ясно. Везната ни показва претеглянето и времето, в което изясняваме решението си, а мечът характеризира категоричността, с която трябва да действаме. Но остава паякът и неговата мрежа в самото дъно на картата. Той е там, за да ни покаже, че в живота всичко е свързано с останалия свят и никое наше решение не може да бъде самоцелно или независимо, защото влияе на още толкова много неща.
Други важни значения на Справедливостта според мен са балансът и адаптирането. Балансът е изключително важно нещо, без което животът ни става хаотичен и изпълнен с крайности, които рано или късно ни разболяват. Картата обикновено ни съветва да не отиваме в двете крайности, а да потърсим средата – нещо, което е тема и в адаптирането. "
"
Крал чаши (астрологично под влиянието на Рак) е алтруистът на дворцовите карти. Особено ако е в комбинации със Звездата. Обикновено в гледанията ми той показва една емпатийна настройка в питащия, който иска да помогне на заобикалящите го хора, готов е да им съдейства и търси начини, за да облекчи страданията им до толкова, доколкото силите му позволяват. Той не е идеалист като Рицар чаши, който вярва, че сам може да направи света едно по-добро място. Не, Крал чаши е наясно, че може да помогне само на хората около себе си и да се надява, че веригата няма да се прекъсне по-нататък. Може би именно поради това картата често ми показва лекари или посещения в болници, а друга професия, която може да символизира, е тази на психиатрите и психоаналитиците. Също артисти, художници, музиканти. Крал чаши може да е мъж, който изпитва дълбоки чувства, някой в сериозна връзка, той е семеен тип, обича децата, обича животните. Понякога обича и чашката
Но по-рядко от останалите дворцови карти от боя чаши. При Краля има много повече уравновесеност, той не е непременно подвластен на чувствата си, успява да ги уравновеси с интелекта и здравото разбиране за света около себе си."