Ще може ли някой да ми изтегли карти на следните въпроси:
1. Били ли са полагани необходимите грижи за майка ми Митра, докато е била във Втора клиника по хирургия, или е била оставена на произвола?
2. Ще има ли смисъл да разговарям с доктор Иво Мурджев, който в епикризата всъщност се води като нейн лекуващ лекар и как би се държал той при този разговор?
3. Как би се държала доктор Кюлджева, ако я потърся за разговор по отношение на майка ми и лечението и клиниката?
Ще съм много благодарен на всеки, който се отзове!
Относно грижите за майка ти -
4 пентакли, Колесницата, 2 жезли/ Жрецът
Полагани са грижи, променяно е нещо в хода на лечение. Може би не е направена качествена оценка още в самото начало на общото физическо състояние, което в последствие бързо се е променило... Решенията не са взимани само от един лекар тук, коментирано е. Прилагани са традиционни неща по протокол (в епикризата бяха посочени само аналгетици, широкоспектърен АБ и антикоагулант).
Извън картите, предвид нещата, които споделяш тук: Аз не виждам смисъл да ходиш, да ги търсиш и да разпитваш. Какво очакваш да ти кажат "Да, грешката е наша!" или да те излъжат нещо друго и да те вкарат в някакъв измислен филм? Досега видял ли си осъден лекар в България? От позицията на какъв ще им търсиш отговорност как са лекували майка ти? Имаш ли медицинско образование? Да, като син - имаш право да се интересуваш и те са ти давали някаква информация. Колко е била достоверна и колко не, само Бог знае! Нямат право да крият от пациента и в случая близките каква е диагнозата.
Справедливостта е относително понятие и почти винаги е на страната на силния, а не на правия!
Това го пиша, не за да се заяждам с теб! А да имаш предвид по какъв път тръгваш, ако решиш да ходиш, да ги търсиш, да подаваш сигнал и пр.
Относно въпросните лекуващи лекари - момичето е връзкарка, млад лекар с година-две стаж. Момчето е племенник на Мурджева - ректорката на МУ Пловдив. Не са някакви случайни хора попаднали там ей така... Целият МУ е като въжена родова линия - майка-баща-дядо-баба-чичо и т.н. Повечето освен преподаватели работят и като лекари в държавни болници, отделно имат частна практика и т.н. Обикновен човек без протекции трудно оцелява там, изисква се огромно упорство и лична воля.
Ти си направил каквото си могъл за майка си!
Дори и други да бяха лекарите, и на друго място да е беше завел, ако една душа е решила да си тръгне и ако има позволение отгоре да го направи, то никой лекар магьосник не може да я върне!
В момента преминаваш през един от етапите на скърбене, където е нормално да чувстваш гняв. Дай си достатъчно време! Говори с близки, роднини, приятели... И после продължи напред, стрелец си!