Много интересна тема сте изписали. Изчетох я цялата. И аз се включвам като Риба с четири ъгъла в подвижните.
Преди 3 години Сатурн ми наквадрати Луната. Това беше изключително тежък период, изпих до дъно каната на скръбта. Остави ми дилема какво да правя с брака ми. Дилемата си имаше смисъл (на Сатурн работите не ми дава да ги осмисля преди да са минали 3 години след събитията). Докато се пържихме в дилемата с мъжа ми, много се променихме и двамата. Промяната дойде след като се наложи да си преживяваме катадневно големите страхове и оцеляхме от тях.
Тази година Сатурн допълзя до квадрат и на Слънцето. Първото минаване бях уморена и претоварена, но нищо особено. След месец направи съвпад с рождения Уран и стана стационарен и ретрограден на точния аспект. По същото време Уран направи опозиция на рождения Сатурн. Двоен напрегнат аспект. И Сатурн, и Уран ми управляват 6 дом - разболях се от двустранна бронхопневмония. Изкарах я тежко цял месец. Беше катализатор, защото по време на боледуването ми се избистриха и изчистиха всички дилеми от последните 3 години. Всичко, върху което съм мислила и не съм могла да реша, си дойде до естественото приключване и решение. Започна нов период в отношенията с мъжа ми. После дойде вторият квадрат към Слънцето. Имах страшно много работа и ангажименти. Захванах се с нови проекти. Един от тях почти го докарах до финала сега на третия квадрат. Третият квадрат току-що отмина, още е разходящ. Чувствах се зле поради тежка бременност, лежах в болница. За болницата допринесе цялото стълпотворение на бързите транзити през Лъв и Дева, които са ми в 12 дом и оттам направиха опозиция на Слънцето и транзитния Нептун в 6. Сега Сатурн пак ще съвпадне с Уран и пак ще влизам в болница за изследвания, защото има съмнения за нещо у бебето. Настроила съм се да няма нищо. И накрая на Нова година ще се приземи на ИЦ. На раждането (дай Боже да се случи) Сатурн ще подминава ИЦ, а Юпитер ще е точно на АЦ. След 2 години Сатурн ще направи съвпад с Нептун в края на Стрелец, но това ми е далече.
Урокът от годината не е един, но мога да го обобщя така. Излязох от драмата, от всякакъв вид драми. И даже в сегашната ситуация съм спокойна, приела съм най-лошите варианти и съм подготвена, но съм се настроила за най-добрия. Разните проблеми и тежки неразположения ми влияят, но няма драма, няма кой знае какви емоции, страхове, тръшкания. Чувствам се олекнала и освободена от самата себе си. Няма да крия, че целенасочено работя по себе си така. Особено на третия квадрат се упражнявах силно по методите на Екхарт Толе (не за първи път в живота). Чувствам цялостно облекчение от това, че не се втелясвам, както по-рано, че не държа толкова на успех, на реализация и мога да приема всякакви неприятни сценарии. Дори загубата на любими роднини, която ме тормозеше, спря да ме тормози.
Сатурн ми е краен диспозитор заедно с Венера и е екзалтирал. Винаги ми е носил много хубави неща по обратния начин, като ме е освобождавал от големи простотии и излишности. Сега, няколко градуса преди ИЦ ме е активирал в домашния свят - чистя, размествам, яко изхврълям стари работи, освобождавам, освобождавам... След няколко дни почва ремонт у нас, макар и малък.
Моят мъж преживява Сатурн баш на МС и остава без работа, на която беше десет години. Вертикалната ос е засегната и при двама ни, от двата края. Не знам как ще справи, но съм решила, че няма да се притеснявам за това, вярвам, че ще се оправи и това, че промяната е за добро.