Защото са ми замесени двете планети, които отговарят за професионалното ми, респ. финансово развитие. И двете в момента са в 11д на групата и социалната активност, който е опозиционен на дома на развлеченията, приятното изкарване и емоционалните трепети. Та, аз разглеждам този аспект като ограничаващ, аспектиращ Сатурна ми, още повече, че диспозиторът му Меркурий е в опозиция на Юпитер - управителя на дома, в който е заключен Козирог.
И още нещо - транзитния Сатурн е в знака на Юпитер, което е двойно подчертаване, а пък наталния ми Марс е в 10д - муданен на Сатурн. Тройно.
И както знаеш, при мен любовната планета е Нептун, а не Венера, следователно Марс и Венера отговарят за професионалното ми развитие. При положение, че аспектите са опозиция, то едната част ще надделее. Затова и разглеждам подтика на аспекта като опозиращ Аза ми.
От около месец се чувствам крайно изтощена. Занимавам се с 1000 неща, които изникват точно в този момент и нямам никакво време за нищо. Постоянно си повтарям, че и този период ще мине, но нещата се натрупват и някое/и ще пострадат. А всички са с еднакъв приоритет. Нито времето стига, нито организацията ми успява да се справи (а имам претенции да съм организиран човек).
Не съм запомнила 1991г с някакви особени събития, но все пак тогава съм била на 11г. само.
И да добавя: Натално Сатурн (респ. днешния съвпад) е в квадрат с диспозитора на 5д - Непутн. Нищо хубаво няма да донесат тези напрегнати аспекти :-)