Автор Тема: Юпитер и Сатурн  (Прочетена 10817 пъти)

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7919
Юпитер и Сатурн
« -: Ноември 07, 2015, 10:42:56 am »
Интересува ме предимно квадрат, но и другите напрегнати аспекти не са за подценяване. Кой как го вижда? Не става въпрос за транзити

Flora

• Hero Member
  • Публикации: 1168
Re: Юпитер и Сатурн
« Отговор #1 -: Ноември 07, 2015, 11:37:06 am »
Интересува ме предимно квадрат, но и другите напрегнати аспекти не са за подценяване. Кой как го вижда? Не става въпрос за транзити

Квадрата го имам в натала. И на мен ми е инетересно да го анализирам повече, понеже забелязвам, че аспекта се проявява много често , макар да не са лични планети. Юпитер в 9ти, У6, стар У10. Сатурн е в 5ти, близо до купсидата на 6ти, У7. Сатурн е в знак на юпитер. Общо взето, определнието за този аспект е Бог дал, Бог взел  :012:
Sometimes I wake up in the morning
To red, blue, and yellow skies
It's so crazy I could drink it like tequila sunrise
I feel free when I see no one
And nobody knows my name

Flora

• Hero Member
« Отговор #2 -: Ноември 07, 2015, 12:16:25 pm »
Да, много вярно. И при мен сатурн е ретро.  :012: Нищо не се дава даром, всичко се печели с много блъскане. И тъкмо да ти се даде нещо по юпитер, сатурн ти взима друго.  :012: Да не се разваля баланса.
And nobody knows my name

Oposit

• Hero Member
  • Публикации: 872
« Отговор #3 -: Ноември 07, 2015, 12:27:34 pm »
И моя Сатурн е ретро-скоро си правих картата в един руски сайт ,,Антарес,,-като се задържи стрелката на планетите излиза тълкуване-за ретро Сатурн е че действа нетипично,в обратна посока,колкото по-вече бачкаш толкова по-малко е възнаграждението и напредъка в кариерата,при мен е така :72:

Flora

• Hero Member
« Отговор #4 -: Ноември 07, 2015, 12:30:14 pm »
И моя Сатурн е ретро-скоро си правих картата в един руски сайт ,,Антарес,,-като се задържи стрелката на планетите излиза тълкуване-за ретро Сатурн е че действа нетипично,в обратна посока,колкото по-вече бачкаш толкова по-малко е възнаграждението и напредъка в кариерата,при мен е така :72:

Абе знаех си аз, че ако хвърля кърпата ще ми е най-кеф.  :012:
And nobody knows my name

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #5 -: Ноември 07, 2015, 12:33:40 pm »
Papy, имаш предвид точен квадрат в натала или се отнася и за знаков квадрат?

Изявата на квадрата зависи от това коя планета доминира. Ако при това има мажорен аспект с някое от светилата /респ. дневно и нощно светило/, би трябвало ефектът да е подсилен. И двете планети са свързани със статуса, социалното положение, вкл. и на родителите.

Виждала съм и есенциално слаб Сатурн да доминира, ако е разположен по-близо до АС или МС, особено ако има и мажорен аспект със светило.
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Oposit

• Hero Member
« Отговор #6 -: Ноември 07, 2015, 12:40:05 pm »
Да не стане грешка да поясна-ретрото се улива .прелалява с бачкането,повече от директния,преработва се,а възнаграждение няма адекватно .Просто трябва да се огледа от време на време как се справят другите ,да не е прекалено отговорн,да си гледа интереса също.Има винаги и по-добри варианти като се огледаш.и като се появи -отиване там,без глупости за коректност и отговорност,ако шефът е отговорен и коректен би дал заслуженото възнаграждение,като не дава-не е коректен и не заслужава коректност ! :72:

Flora

• Hero Member
« Отговор #7 -: Ноември 07, 2015, 12:51:28 pm »
Цитат
Има винаги и по-добри варианти като се огледаш.и като се появи -отиване там,без глупости за коректност и отговорност,ако шефът е отговорен и коректен би дал заслуженото възнаграждение,като не дава-не е коректен и не заслужава коректност ! :72:

Точно.  :72: Само където ретро сатурна е наивно коректен и лоялен, докато не се усети, че стои като пълен глупак сред хитри лисунгери.  :012:

Papy, имаш предвид точен квадрат в натала или се отнася и за знаков квадрат?

Изявата на квадрата зависи от това коя планета доминира. Ако при това има мажорен аспект с някое от светилата /респ. дневно и нощно светило/, би трябвало ефектът да е подсилен. И двете планети са свързани със статуса, социалното положение, вкл. и на родителите.

Виждала съм и есенциално слаб Сатурн да доминира, ако е разположен по-близо до АС или МС, особено ако има и мажорен аспект със светило.

При мен би трябвало да доминира юпитер-силен, в собстевен знак и дом и богато аспектиран. Сатурн е есенцилано слаб, няма мажорни аспекти съм светилата и лични планети. Обаче все имам чувството, че сатурн надделява в много ситуации. В сидералната ми карта, доколкото знам,  е обратното. Там сатурн ми е по-силен от юпитер. Сигурно има значение и факта, че сатурн е ретро. Както и всичките ми външни планети, без юпитер.  :012:
And nobody knows my name

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #8 -: Ноември 07, 2015, 12:54:48 pm »
При мен доминира есенциално слаб Сатурн - най-издигнатата планета в хороскопа ми, намира се в 10 дом/знак от Асцендента, има и тригон със Слънцето. Юпитер също е ъглов, но влиянието му е слабо изразено /в сидералната карта също/. По реда на знаците Юпитер "гледа" към Сатурн, но Сатурн му се "присмива" отгоре.  ;D

Oposit

• Hero Member
« Отговор #9 -: Ноември 07, 2015, 01:23:22 pm »
Точно.  :72: Само където ретро сатурна е наивно коректен и лоялен, докато не се усети, че стои като пълен глупак сред хитри лисунгери.  :012                                                                                                               Да,това имах предвид :clap: Ретро Сатурн при мен дава преекспониране на отговорността,като вътрешно качество,все са ми давали позиция да държа касата,складовете,ключовете са били в мен-което означава първи да отидеш на работа и тн .Понеже е в падение обаче практическа полза-никаква .Трябва да се търси оптимума ,от преекспониране няма практическа полза ::)

The_One

• Hero Member
  • Публикации: 1678
« Отговор #10 -: Ноември 07, 2015, 01:39:15 pm »
Има и един друг момент - Сатурн над хоризонта в слаби за него знаци дава постоянно усещане за недооцененост и липса на признание. От там идва и нещо като илюзия, че човек много се труди, а нищо не получава. Личната летва за т.нар. "признание" е твърде висока и няма стигане. А и човек развива един странен маниер да се поставя сам в обувките на онеправдания. Това го виждам при Сатурн в Рак, Близнаци и Лъв. Последно един Сатурн в Рак ми обясняваше как нямал късмет в живота. Ами като се самосъжаляваш и си се депресирал и само с присъствието си депресираш и околните - как да дойде този късмет? Такъв човек е толкова зает да се окайва, че не може да забележи и оцени, когато му се случва нещо добро и му се дава възможност. Той си копа там в мината и сам се зарива с пръст по гърба.

При мен има тригон между Юпитер и Сатурн макар и разходящ. Действа на принципа "каквото посееш, това ще пожънеш". Квадратът би трябвало да дава пречки и напрежение, но за мен това е по-голям двигател да се върви нагоре. За разлика от хармоничния аспект той не приспива и не успокоява излишно.
Това, което не ме убива...ще се моли да ме е убило, когато е имало възможност.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #11 -: Ноември 07, 2015, 01:47:28 pm »
Нямам много карти с квадрат между Юпитер и Сатурн, но се сетих за един пример /пускала съм я и друг път/ - тук имаме доминиращ Сатурн, въпреки че Юпитер стои по-високо и доминира в квадрата по реда на знаците.

Преди да се изкажем категорично, трябва да сме наясно по коя система да гледаме - по общоприетата тропическа с домова система на Плацидус, по тропическа равнодомна, по сидерична равнодомна. В зависимост от използваната система показателите се променят.

The_One

• Hero Member
« Отговор #12 -: Ноември 07, 2015, 01:49:18 pm »
@witch111

Да, да - аз не съм такава. Ние не сме от тях. Аз съм различна. Вие не ме разбирате. (puke)

Казах, каквото считам, че може да е полезно на някой, който иска да се погледне без розовите очила и да се хване в ръце. Останалото - дайте да си го спестим, че ми е досадно. Пък и дразни.

The_One

• Hero Member
« Отговор #13 -: Ноември 07, 2015, 02:03:13 pm »
Ако фикциите за моето хипотетично нещастие и старост те правят по-доволна и спокойна - нека бъде така. Би май гест.  :58:

Flora

• Hero Member
« Отговор #14 -: Ноември 07, 2015, 02:03:35 pm »
Нямам много карти с квадрат между Юпитер и Сатурн, но се сетих за един пример /пускала съм я и друг път/ - тук имаме доминиращ Сатурн, въпреки че Юпитер стои по-високо и доминира в квадрата по реда на знаците.

Преди да се изкажем категорично, трябва да сме наясно по коя система да гледаме - по общоприетата тропическа с домова система на Плацидус, по тропическа равнодомна, по сидерична равнодомна. В зависимост от използваната система показателите се променят.

Лили, в тази карта сатурн е в 1ви дом, близо до асц. Освен това  в опозиция на слънцето ,мажорен аспект със светило. Нищо чудно сатурн да доминира. При асц лъв сигурно ще е много фрустриращо със сатурн в 1ви дом. От друга страна, юпитер налага да е видим и успешен в обществото, получава се голяма неудволетвореност за натива.

И все пак мисля, че най-добре квадрата се преживява в мутабелните знаци.  :012: След това в кардиналните и че е най-тежък във фиксажа.  :29:
And nobody knows my name