Имам следното астрологично питане: може ли да се каже, че добрият аспект на стелиума Меркурий, Нептун, Юпитер с Плутон и Марс в съвпад, може да се окаже ключ към трансформирането на сексуалността в нейната по-висша проява? Може ли да се каже, че чрез мисълта/мисленето (Меркурий) и духовността/духовните практики (също религията, макар, че тя не ми харесва, заради догматичността си) може да се случи това извеждане нагоре, към нещо по-градивно и стойностно? Юпитер каква роля и влияние би имал тук?
И още: може ли да се мисли, че същия този стелиум може да "помири" опозицията Луна - Плутон и Марс?
Венера стои притисната под тежестта на Уран, без мажорни аспекти - на нея как да и помогна?
Така написани въпросите ме замислят дали в живота си не си изпадал в крайности - от прекалена експанзивност, обсебване до оттегляне, отричане?!
За мен Марс тук е прекалено силен и не мисля, че би се отказал...
За трансформирането, отвъд физическото се изисква огромна воля, ако е осъзнато и не продиктувано от конкретно събитие или друг/и фактор/и.
Личното ми разбиране е, че нито прекаленият интензитет е ок, нито изтласкването.
Това е моето мнение без да настоявам за категоричност и без да съм профи астролог.