Автор Тема: Тема за въпроси от начинаещи  (Прочетена 745896 пъти)

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7918
Re: Тема за въпроси от начинаещи
« Отговор #3675 -: Февруари 03, 2025, 01:02:21 am »
Благодаря, Сафо

Принципно Венера в телец трябва да даде плътен и отличителен глас, но явно кофти аспектите надделяват, в случая Плутон дава екстра сила, Уран прави гласа неповторим, макар и по неприятен начин

Сафо

• Hero Member
  • Публикации: 7712
« Отговор #3676 -: Февруари 09, 2025, 07:02:14 am »
В години на сол МС съвпад с нат.АСц ,какви важни събития са се случвали?Освен промяна на статус.......
Дами,побутвам си отново въпросът.....колко пъти се е случвало сол.МС да е точен съвпад с нат.АСц при вас?

crazylady

• Full Member
  • Публикации: 121
« Отговор #3677 -: Февруари 09, 2025, 09:57:35 am »
В години на сол МС съвпад с нат.АСц ,какви важни събития са се случвали?Освен промяна на статус.......
Дами,побутвам си отново въпросът.....колко пъти се е случвало сол.МС да е точен съвпад с нат.АСц при вас?
Имала съм само един такъв солар. Но за важни събития, нямам спомен. По-скоро вътрешни терзания, по отношение на дом/кариера. Тъкмо се бях върнала на работа след майчинство и осъвместяването им беше ново за мен. Но самия факт,че си спомням тази година, явно е била важна, защото има години, които не свързвам с нищо значимо.

romantica

• Hero Member
  • Публикации: 1925
« Отговор #3678 -: Февруари 09, 2025, 11:56:17 am »

При мен в солара 2021/2022 е имало такъв съвпад.
Не е имало промяна на статус. Основно учих и работих. Взимах стипендия за успех.
Сега се присетих, че тъй като сол. МС е в съвпад и с нат. Луна - майка ми имаше големи проблеми и голяма част от времето ми отиваше в помощ към нея.

В солара за тази година 2025/2026 също предстои, дори аспекта е по-точен.
Но сега комбинацията от тр. Сатурн в 1 дом + Саде Сати + Плутон на К12 + тр. Уран съвпад нат. Марс + тр. Юпитер съвпад Хирон + ретро Марс - тотално ме смазаха по всички параграфи и изобщо не знам какво да очаквам.
« Последна редакция: Февруари 09, 2025, 12:34:10 pm от romantica »

Сафо

• Hero Member
« Отговор #3679 -: Февруари 09, 2025, 06:22:15 pm »
crazylady,romantica,Благодаря момичета за включването!Аз съм имала в много важна за мен година такъв съвпад-омъжих се,преместих се в друго жилище,придобих имот,родих.Предстои още един такъв съвпад ,вероятно ще е някаква промяна отново в живота ми,по-генерална.

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13847
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #3680 -: Февруари 10, 2025, 08:02:05 pm »
Зависи дали МС е в 1-ви или в 12-ти дом
При мен в солара за 2018-2019 сол МЦ е в 1-ви натален, съвпад с АС, като в сол 10д попадат Слънцето и сол. Меркурий У1 съвпад с нат. Венера У2, У9 във 2д. – статус не съм сменяла, но беше много успешна година финансово, бях облагодетелствана от Цар Лъв, зет ми, който почина – работех почасово в неговите заведения в Тирол, возеше ме с Панамера на работа и обратно, живеех в луксозната му къща, цялото лято на 2019 на българското черноморие с внучето, сол IC в 7-ми дом – второто дете /малката дъщеря/ и мъжа ми, при когото отидох окончателно, лятото на 2019 освободих апартамента под наем в Плевен, където живяхме близо 20г. , хазяите го продадоха. По този солар спечелих голямата награда на поетичен конкурс, имаше и финансова награда 300лв. за първото място, спечелих 1-во място на престижен межд. конкурс за хайку, първо място на конкурс с мое хайку на тема "Снежна Луна" , където получих заедно с грамотата и книги за награда. грамота за отлично представяне в хайку конкурс от столична библиотека, но трябва да отбележа, че в този период Юпитер по дирекция беше на натален МС 

Сафо

• Hero Member
« Отговор #3681 -: Февруари 11, 2025, 07:18:38 am »
Акрукс,благодаря!За точен съвпад сол.МЦ с нат.АСц ми е въпросът,не откъм 12д.
Но друго нещо ми направи впечатление в карти на познати.Във важни за тях години,нямат такъв съвпад.
При мен асц в близнаци,Меркурий е упр.на 1,2 и 5ти домове и е в 9ти,водолей в точен тригон с асц.Меркурий е връх на тао с Юпитер упр.7,8,11 домове и Сатурн ,упр.на 9 и 10 домове,тоест,когато е задействан ,той свързва(има аспект )с управителите на главни оси и затова такъв съвпад сол/нат е важен при мен,участват управители на ъгли,които влияят по темите на 1,2,5,7,8,9,10,11,12 домове......всичко в картата.

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13847
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #3682 -: Февруари 11, 2025, 03:38:07 pm »
Акрукс,благодаря!За точен съвпад сол.МЦ с нат.АСц ми е въпросът,не откъм 12д.
Но друго нещо ми направи впечатление в карти на познати.Във важни за тях години,нямат такъв съвпад.
При мен асц в близнаци,Меркурий е упр.на 1,2 и 5ти домове и е в 9ти,водолей в точен тригон с асц.Меркурий е връх на тао с Юпитер упр.7,8,11 домове и Сатурн ,упр.на 9 и 10 домове,тоест,когато е задействан ,той свързва(има аспект )с управителите на главни оси и затова такъв съвпад сол/нат е важен при мен,участват управители на ъгли,които влияят по темите на 1,2,5,7,8,9,10,11,12 домове......всичко в картата.
Извинявай, ако съм те подразнила нещо с моя отговор, но ти попита за събития при соларен МС съвпад с АС, а такъв съм имала в солара ми от 2018 , който съм запазила, и в него соларен МС съвпада с натален АС , като соларен МС попада в натален 1-ви дом, ако трябва да съм точна, соларен МС съвпада с МП натални АС–Меркурий в Дева, а Меркурий в натала е управител на АС и на МС , в солара Меркурий е управител на МС и на заключен знак Близнаци в 7-ми, разположен е в соларен 10-ти дом и съвпада с натална Венера, Слънцето в солара е също в 10-ти дом, засегнати са ъгловите оси и Меркурий, който натално е в 1д близо до АС. Нямам време и съвсем точни спомени за рождените дни, че да проследя 61 солара назад.  :) При мен и мои близки важните години са белязани с препокриване на соларни оси с натални, соларните повтарят наталните домове, но се гледа комплексно, не само оси, не само сслънчев възврат, а също други показатели – транзити, затъмнения, прогресия, символична дирекция, фирдария, профекция и още. В споменатия солар отбелязах успехите и хубавите събития, но в него Луната и Слънцето са в точен квадрат, на два пъти съм се карала с дъщерята до степен да си събера куфара и замина, а след седмица да ме връща, тръгнах си от Австрия на самия рожден ден и черпих в автобуса, солара ми беше започнал ден по-рано в Италия, след това лятото на морето също си спретнах куфара набързо една сутрин и хванах автобуса от съни бийч, а след няколко дни Скорпи ме връща, че нямало кой да гледа бебето и едно кафе да изпиела с приятелките си, които работеха там сезонно като спасителки. За мен всичко това е било придружено с много сълзи и дълбоки душевни страдания, но докладвах събитията от снимките, които съм споделяла в социалната медия, а там само хубавите неща се споделят  :)